Η Αγγελική Aριάδνη Βούλγαρη μας διδάσκει την «Τέχνη της Σύνδεσης» μέσα από το νέο της βιβλίο

η-αγγελική-aριάδνη-βούλγαρη-μας-διδάσκ

Λίγα είναι τα βιβλία που όταν τα ολοκληρώνεις νιώθεις, ότι πραγματικά σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Λίγα είναι αυτά που καταφέρνουν να μιλήσουν στα βάθη της καρδιάς σου, στον πυρήνα της ύπαρξής σου και να λειτουργήσουν ως πυξίδες ζωής, σε μία εποχή που αφήνει τους περισσότερους από εμάς να νιώθουμε αποκομμένοι τόσο από τον εαυτό μας, όσο και από τους γύρω μας.

Το πρώτο βιβλίο της Αγγελικής Aριάδνης Βούλγαρη, «Η Τέχνη της Σύνδεσης», κατάφερε αυτό και πολλά περισσότερα, και οπωσδήποτε αποτέλεσε ένα από τα αναγνώσματα που έδωσαν νόημα στις ώρες της ραστώνης, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Είχαμε την τύχη να διαβάσουμε αυτόν τον φωτεινό οδηγό αυτοπραγμάτωσης, ο οποίος μας συνιστά την “τέχνη της σύνδεσης” πρώτα με τον εαυτό μας και έπειτα με τους γύρω μας, μέσα από το τρίπτυχο της Τέχνης, της Ψυχολογίας και της Πνευματικότητας.

Κάθε του σελίδα και μία έκπληξη -μια διαυγής ιδέα που ενώ υπήρχε βαθιά μας μέσα, δυσκολευόμασταν να ανασύρουμε χωρίς την σωστή καθοδήγηση.

Σε ποιους απευθύνεται “Η Τέχνη της Σύνδεσης”

%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-a%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%bd%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%ba0

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εμάς που συνειδητοποιούμε, ότι τα πράγματα στον κόσμο μας δεν πάνε καλά, κι όμως αρνούμαστε να το αποδεχθούμε. Σε εμάς που τώρα περισσότερο από ποτέ νιώθουμε την ανάγκη να αναζητήσουμε το Φως -να γίνουμε οι ίδιοι Φως!- και στο Φως αυτό να καλέσουμε τους συνανθρώπους μας.

Σε εμάς που καταλαβαίνουμε, ότι η ευτυχία (το καλώς ζην έστω) βρίσκεται στη σύνδεσή μας με τους άλλους ανθρώπους. Προσοχή όμως: Όχι πίσω από οθόνες και οπτικές ίνες, αλλά μέσα στα καθαρά βλέμματα και τα τρυφερά αγγίγματα. Στο ειλικρινές νοιάξιμο και την ικανότητά μας να “ανοίγουμε” την καρδιά και την ψυχή μας προσφέροντας τον θησαυρό της ανιδιοτελώς στον συνάνθρωπο, γιατί ξέρουμε, ότι μόνο έτσι θα εκπληρώσουμε την αποστολή μας στη Γη.

Η Αγγελική Aριάδνη Βούλγαρη

%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-a%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%bd%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%ba2

Η Αγγελική Aριάδνη Βούλγαρη, με το πρώτο της αυτό βιβλίο, έχει καταφέρει να συνδυάσει σωστά τις δόσεις της μυστικής συνταγής της, την οποία απέκτησε μέσα από την τεράστια εμπειρία της, τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως εμψυχώτρια και συντονίστρια ψυχοκοινωνικών προγραμμάτων.

Έχει αφιερώσει ατελείωτες ώρες στην ψυχοκοινωνική στήριξη ευάλωτων ομάδων μέσα από τις τέχνες. Έχει ιδρύσει μη κερδοσκοπικούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς με αντικείμενο την εμψύχωση παιδιών, ατόμων με αναπηρίες και ηλικιωμένων μέσα από θεατρικές παραστάσεις και μουσικοκινητικά προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης.

%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-a%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%bd%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%ba4

Από το 2010 έχει εργαστεί ως ηθοποιός-εμψυχώτρια και ως συντονίστρια ψυχοκοινωνικών προγραμμάτων μέσα από την τέχνη σε όλα τα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Αγία Σοφία, Αγλαία Κυριακού, Παίδων Πεντέλης, Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ), σε φορείς ειδικής αγωγής, ιδρύματα παιδικής προστασίας, καθώς και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κέντρα αποκατάστασης στην Αθήνα και την επαρχία. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1000 παραστάσεις και εξειδικευμένα προγράμματα και έχει συνδεθεί με περισσότερους από 10.000 ανθρώπους ηλικιωμένους, παιδιά, νοσηλευτές,ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς. Και έχει βραβευτεί για όλα τα παραπάνω, από την Πρόεδρο του ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και από τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση για την προσφορά της.

Η «Τέχνη της Σύνδεσης» αποτελεί το απόσταγμα αυτής της δεκαετούς εμπειρίας που πήρε τη μορφή ενός οδηγού, για οποιονδήποτε θέλει να να αξιοποιήσει τον εαυτό του στην ολότητά του. Για οποιονδήποτε πιστεύει, όπως και εκείνη, ότι η ελπίδα στις ανθρώπινες ψυχές μπορεί και πρέπει να παραμείνει ζωντανή και ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό.

Σχετικά Άρθρα
Το Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο έγινε 50 χρόνων - Δες πώ θα τιμήσεις και εσύ την επέτειο
Το Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο έγινε 50 χρόνων – Δες πώ θα τιμήσεις και εσύ την επέτειο
Ο θρυλικός οίκος μόδας Chanel στρέφει τα φώτα σε σύγχρονες γυναίκες συγγραφείς
Ο θρυλικός οίκος μόδας Chanel στρέφει τα φώτα σε σύγχρονες γυναίκες συγγραφείς
Αυτά τα βιβλία κέρισαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2021
Αυτά τα βιβλία κέρδισαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2021
Το ημερολόγιο που κάθε χρόνο περιμένουμε από το Σωματείο των Ηθοποιών φέτος έχει θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή
Το ημερολόγιο που κάθε χρόνο περιμένουμε από το Σωματείο Ηθοποιών φέτος έχει θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή
ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ ΚΙΤ: 61 λαχταριστές, πανεύκολες συνταγές από τη Madame Ginger
ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ ΚΙΤ: 61 λαχταριστές, πανεύκολες συνταγές από τη Madame Ginger
Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα: Το βιβλίο που θα σας εμπνεύσει και θα ακουμπήσει στην ψυχή σας!
Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα: Το βιβλίο που θα σας εμπνεύσει και θα ακουμπήσει στην ψυχή σας!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του