Η καραντίνα του Μαρτίου έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς από εμάς να ανακαλύψουμε κρυμμένα ταλέντα μας, ανάμεσα στα οποία και η μαγειρική. Κι αν το πρώτο lockdown μπορεί να θεωρηθεί ως απλή εξάσκηση, τώρα ήρθε η στιγμή να ανεβάσουμε τον πήχη και να πάμε ένα βήμα παραπέρα.
Μετά τις εικόνες από τις ουρές σε μεγάλο βιβλιοπωλείο της Αθήνας λίγο μετά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown, διαπιστώνουμε ότι το βιβλίο κατέχει εξέχουσα θέση στις καρδιές μας! Γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε πώς θα τελειοποιήσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες με λίγη βοήθεια από τους ειδικούς και τα βιβλία τους.
Μπορεί το διαδίκτυο να είναι η εύκολη λύση, αλλά το βιβλίο θα μείνει στη βιβλιοθήκη μας ώστε να μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτό όποτε το θελήσουμε. Επιπλέον, είναι μια πολύ καλή ιδέα για δώρο ενόψει Χριστουγέννων. Δείτε τα βιβλία μαγειρικής που διαλέξαμε για εσάς, ετοιμάστε τις κουτάλες σας και ξεκινάμε!
Μαγειρεύω εποχές
Συγγραφέας: Γωγώ Παπαδιονυσίου (MamaTsita)
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Ένα αληθινό βιβλίο μαγειρικής. Με αληθινές συνταγές που πετυχαίνουν. Δίχως κρυμμένα υλικά και μυστικά. Δίχως επαγγελματικούς φακούς, φώτα, φίλτρα και προβολείς. Με την υπογραφή της αγαπημένης food blogger MamaTsita.
Μαγειρεύω, ζωγραφίζω, χαλαρώνω
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Εκδόσεις: Πατάκη
Ένα βιβλίο με διπλό χαρακτήρα, αφού μπορεί κανείς, μαγειρεύοντας συνταγές από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, να γεμίσει με τις πολύχρωμες δημιουργίες του τις ασπρόμαυρες σελίδες του. Σε εύχρηστο, μικρό μέγεθος, ιδανική πρόταση και για δώρο.
80 «μεθυστικές» συνταγές με κρασί
Συγγραφέας: Fiona Beckett
Εκδότης: Πεδίο
Με απίστευτη ποικιλία από ζυμαρικά και δημητριακά μέχρι κρέας και κοτόπουλο, η Fiona Beckett αποκαλύπει πώς το κρασί μπορεί να «μεταμορφώσει» ένα απλό πιάτο σε κάτι πραγματικά υπέροχο.
Γλυκά χωρίς…
Συγγραφέας: Χρήστος Βέργαδος
Εκδόσεις: Διόπτρα
Γίνεται γλυκό χωρίς ζάχαρη και αβγά; Χωρίς αλεύρι και ψήσιμο στον φούρνο; Υπάρχουν γλυκά χωρίς γλουτένη; Και τελικά, μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά όταν καθημερινά έχουμε ελάχιστο χρόνο; Σε αυτό το βιβλίο ανακαλύψτε πόσο εύκολο είναι να φτιάχνετε γλυκά χωρίς… όλα τα παραπάνω μέσα από 64 συνταγές που θα γλυκάνουν την καθημερινότητά σας και τους γύρω σας.
Gourmeat – one step beyond
Συγγραφείς: Τάσος Ανδρεάδης, Λάζαρος Ράπτης
Εκδόσεις: iWrite.gr
Οι chef Τάσος Ανδρεάδης και Λάζαρος Ράπτης δημιούργησαν ένα μοναδικό βιβλίο που μας ξεναγεί στον κόσμο του κρεατοσκευάσματος. Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και όπλο την εμπειρία και το μεράκι τους, δημιουργούν υψηλής αισθητικής κρεατοσκευάσματα, καθιστώντας τα ξεχωριστά κομμάτια της νεότερης γαστρονομίας μας.
Πώς μεταμορφώθηκε το κρέας από κάτι το αισθητικά αδιάφορο, σε πραγματικό στολίδι στις βιτρίνες των σύγχρονων κρεοπωλείων και τι επηρέασε αυτή τη μεταμόρφωση; Πώς εξελίχθηκε η σχέση κρεοπώλη – καταναλωτή και κατά πόσο αυτή άλλαξε τις νέες διατροφικές τάσεις της αγοράς; Ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι μέσα από μία ιστορική αναδρομή στο κρέας, με τελικό προορισμό 40 μοναδικές συνταγές που προκαλούν όλες τις αισθήσεις.
Google News