Όλα τα αντικείμενα του Εθνικού διαθέσιμα με ένα κλικ- Η θεατρολόγος Μαρία Καρανάνου ξεναγεί το Infowoman σ΄αυτό

Το Εθνικό Θέατρο προχωρά στη νέα ψηφιακή εποχή και δημιουργεί, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο το κοινό θα μπορεί να βρει όλα τα αγαπημένα προϊόντα του.

Ανακαλύψτε στο eshop.n-t.gr αντικείμενα τέχνης, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη γραφείου, T-shirts και πολλά άλλα ιδιαίτερα σχεδιαστικά αντικείμενα που συνδέουν το θέατρο με τις καθημερινές μας συνήθειες. Προϊόντα εμπνευσμένα από ιστορικές παραστάσεις και από τη δουλειά σπουδαίων σκηνογράφων και ζωγράφων που συνεργάστηκαν με το Εθνικό μας Θέατρο συνυπάρχουν με τη δουλειά νέων σχεδιαστών και δίνουν άλλη πνοή στο σπίτι, στο τραπέζι ή το γραφείο μας. Ένα ψηφιακό κατάστημα που φέρνει στο φως κομμάτια της ιστορίας του Θεάτρου, που παραμένουν άγνωστα, επιδιώκοντας να μεταφέρει τον απόηχο της πορείας του Εθνικού μας Θεάτρου και να γνωρίσει στο κοινό πλέον και ψηφιακά σπουδαίους δημιουργούς, που συνεργάστηκαν σε παραστάσεις του.

Η θεατρολόγος του Εθνικού Θεάτρου και «ψυχή» του πωλητηρίου, Μαρία Καρανάνου, μίλησε στο Infowoman για τη δημιουργία του.

Πώς προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας του online πωλητηρίου του Εθνικού Θεάτρου;

Οι ίδιοι οι θεατές των παραστάσεων αναζητούσαν τρόπο να προμηθευτούν on line τα προϊόντα μας – δεχόμασταν αρκετά συχνά τέτοια αιτήματα. Το on line πωλητήριο του Εθνικού ήρθε να καλύψει αυτή την στην ανάγκη που είναι ακόμα πιο επιβεβλημένη στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και να ενισχύσει την επαφή με το κοινό του.

Τι μπορεί να βρει κανείς στις ψηφιακές προθήκες του πωλητηρίου και με βάση ποια λογική «στήθηκαν»;

Στις ψηφιακές προθήκες του Εθνικού Θεάτρου μπορεί κάποιος να βρει προϊόντα για το σπίτι, για το γραφείο, κοσμήματα, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, T-shirts και πολλά άλλα ιδιαίτερα σχεδιαστικά αντικείμενα που συνδέουν το θέατρο με τις καθημερινές μας συνήθειες. Είναι προϊόντα εμπνευσμένα από ιστορικές παραστάσεις και από τη δουλειά σπουδαίων σκηνογράφων και ζωγράφων που συνεργάστηκαν με το Εθνικό μας Θέατρο και συνυπάρχουν με τη δουλειά νέων σχεδιαστών φέρνοντας μιαν άλλη πνοή στο σπίτι, στο τραπέζι ή το γραφείο μας.

Ποια κομμάτια της ιστορίας του Εθνικού έρχονται με τον τρόπο αυτό στο φως;

Το ψηφιακό κατάστημα του Εθνικού στοχεύει να φέρνει στο φως κομμάτια της ιστορίας του Εθνικού Θεάτρου, που παραμένουν άγνωστα, και επιδιώκει να συστήνει στο κοινό σπουδαίους δημιουργούς, που συνεργάστηκαν σε παραστάσεις του. Φανταστείτε ότι το Εθνικό Θέατρο διαθέτει στο ιστορικό βεστιάριο του περισσότερο από 6000 κουστούμια πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού νεότερα μνημεία. Τα αντικείμενα του πωλητηρίου ήταν ένας τρόπος να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο που βρίσκεται στις αποθήκες του Εθνικού Θεάτρου.

Δικά σας αγαπημένα σας κομμάτια;

Τα δικά μου αγαπημένα κομμάτια είναι οι δημιουργίες των εργαστηρίων μας. Κάθε φορά που βρίσκομαι στα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου ανυπομονώ να δω τι καινούργιο ετοιμάζεται. Αγαπώ ιδιαίτερα τις λαμπάδες μας, το κολιέ με υφασμάτινα λουλούδια ενώ φοράω πολύ συχνά και το χειροποίητο κρεμαστό μενταγιόν με το λογότυπο του Εθνικού που διατέθηκε σε περιορισμένα κομμάτια.

Μιλήστε μας λίγο παραπάνω για τις δημιουργίες των εργαστηρίων του Εθνικού Θεάτρου…

Ανάμεσα σε πρόβες, μακέτες, κατασκευές, εργαζόμενοι με εμπειρία και μεράκι από τα τμήματα βεστιαρίου, ραπτικής και ειδικών κατασκευών βρίσκουν το χρόνο και τη διάθεση να δημιουργούν. Ανακυκλώνουν παλιά υλικά, προγράμματα αλλά και υφάσματα, τρέσες, κορδέλες, κουμπιά, φερμουάρ και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοστουμιών και φροντιστηριακών αντικειμένων και τα μετατρέπουν σε ξεχωριστές, μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες – κοσμήματα, τσάντες, γούρια με πραγματικό άρωμα θεάτρου!

Ποιο το όραμα/φιλοδοξίες αυτού του eshop;

Το on line κατάστημα μας ανοίγει εγκαινιάζει ένα νέο πεδίο ενίσχυσης και προβολής του έργου του Εθνικού Θεάτρου. Στόχος μας είναι το eshop να διατηρήσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μέσα από τη σύνδεση με τις παραστάσεις και την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σύζευξη του παλιού με το νέο για αυτό και σχεδιάζουμε να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο το πεδίο των συνεργασιών με νέους σχεδιαστές που εμπνέονται από το ιστορικό μας αρχείο αλλά και από τον ευρύτερο κόσμο του θεάτρου.

Σχετικά Άρθρα
Η δημοφιλέστατη Τόσκα του Πουτσίνι έρχεται στο Ηρώδειο
Η δημοφιλέστατη Τόσκα του Πουτσίνι έρχεται στο Ηρώδειο
Ποιοι ηθοποιοί διεκδικούν τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Ποιοι ηθοποιοί διεκδικούν τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Reunion The Musical: Το καινούργιο musical της Θέμις Μαρσέλλου
Reunion The Musical: Το καινούργιο musical της Θέμις Μαρσέλλου
Το «Σκοπευτήριο» του Μιχάλη Παπαδόπουλου ταξιδεύει στην Αθήνα για 2 μόνο παραστάσεις
Το «Σκοπευτήριο» του Μιχάλη Παπαδόπουλου ταξιδεύει στην Αθήνα για 2 μόνο παραστάσεις
Θέατρο Τόπος Αλλού: Η ομάδα “Χορευτές” παρουσιάζει το “GRAVITY”
Θέατρο Τόπος Αλλού: Η ομάδα “Χορευτές” παρουσιάζει το “GRAVITY”
Tap Factory: To υπερθέαμα που ξεσηκώνει την υφήλιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Tap Factory: To υπερθέαμα που ξεσηκώνει την υφήλιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του