Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, ο «Οθέλλος» της ομάδας Kursk σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Υπόγειο με τους Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέα Κοντόπουλο, Ανδρέα Κωνσταντίνου,Ηλέκτρα Νικολούζου, Άγγελο Παπαδημητρίου, Γιάννη Παπαδόπουλο, Κορνήλιο Σελαμσή, Δήμητρα Στυλιανού και Μιχάλη Τιτόπουλο.
Η τραγωδία Οθέλλος ίσως γράφτηκε το 1604. Ίσως λίγο νωρίτερα. Ο Σαίξπηρ γεννήθηκε το 1564 και πέθανε το 1616, μια νύχτα μετά από μια παράσταση, με τους φίλους του σε μια ταβέρνα που ήπιε πολύ, παραήπιε δηλαδή.
Η ομάδα Kursk δημιουργήθηκε το 2012. Προηγούμενες παραστάσεις: Woyzeck στο Απλό Θέατρο, Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και στο Θέατρο Τέχνης (Φεστιβάλ Αθηνών 2015), Lenz στο Bios.
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Πανουργιά
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Κορίνα Άννα Γκουγκουλή
Βοηθός σκηνογράφου: Φωτεινή Ιατρού
Βοηθός φωτίστριας: Τζάνος Μάζης
Οργάνωση παραγωγής: Ερωτόκριτος Κοτσιλίνης
Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη
Hair design: Δήμητρα Δανίκα
Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου,Ηλέκτρα Νικολούζου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κορνήλιος Σελαμσής, Δήμητρα Στυλιανού, Μιχάλης Τιτόπουλος
Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Υπόγειο: Πεσμαζόγλου 5 | Τηλ. 2103228706
Παραστάσεις από 24.2 έως 14.4
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων 16€ κανονικό / 12€ φοιτητικό & άνω των 65 / 8 € ανεργίας
Google News