Η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο – Οι πρώτες φωτογραφίες της ως Μαρία Κάλλας

η-μόνικα-μπελούτσι-στο-ηρώδειο-οι-πρώ

Η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας και έρχεται στο Ηρώδειο για να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ. Μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Κατόπιν μεγάλης ζήτησης, το ΚΑΣ ενέκρινε την προσθήκη μιας επιπλέον βραδιάς και έτσι οι νέες και μοναδικές ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης είναι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020.

%ce%b7-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8e0
Φωτογραφία: Tom Volf
Η Μόνικα Μπελούτσι σε αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας

Η αισθαντική ανάγνωση από τη Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κειμένων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη έπειτα από μια sold out σεζόν.

Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»-, στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

%ce%b7-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8e2
Φωτογραφία: Tom Volf

Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη έως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της έως τον γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές, σιωπηρές δοκιμασίες.

Η Μόνικα Μπελούτσι επιλέγει συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, Ελλάδα (Ηρώδειο 28 – 29 Σεπτεμβρίου 2020), για την έναρξη της διεθνούς περιοδείας της παράστασης.

Εισιτήρια:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 1 – 100 ευρώ /ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 2 – 80

ΖΩΝΗ Α – 70 /ΖΩΝΗ Β – 55 /ΖΩΝΗ Γ – 45 /ΖΩΝΗ Δ – 35 /ΖΩΝΗ Ε – 25 /ΖΩΝΗ ΣΤ – 20 / ΠΟ – 12 /ΑΜΕΑ – 10 €

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Σχετικά Άρθρα
Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ: Η Ρούλα Πατερά στον ρόλο της Εκάβης και ο Στέφανος Κορκολής στο πιάνο
Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ: Η Ρούλα Πατεράκη στον ρόλο της Εκάβης και ο Στέφανος Κορκολής στο πιάνο
%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%b7-%ce%bd%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-84-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b90
Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα στα 84 της χρόνια
«Οιδίπους Τύραννος» με τον Γιάννη Στάνκογλου και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
«Οιδίπους Τύραννος» με τον Γιάννη Στάνκογλου και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
«Υπερβολές!»: Η τελευταία πρεμιέρα της περιόδου απόψε στο Καρόλου Κουν
«Υπερβολές!»: Η τελευταία πρεμιέρα της περιόδου απόψε στο Καρόλου Κουν
Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, στον «Θάνατο του Εμποράκου»
Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, στον «Θάνατο του Εμποράκου»
Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Μια δωρεάν παράσταση για να γνωρίσουμε τα ταλέντα του μέλλοντος
Επαγγελματική Σχολή Χορού Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Μια δωρεάν παράσταση για να γνωρίσουμε τα ταλέντα του μέλλοντος

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του