Είδαμε την παράσταση Θρόνος Αντίκα: Ποιος σκότωσε τελικά την Τζένη;

%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b8%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bf0

Ο Θρόνος Aντίκα, μια παράσταση που έκανε πρεμιέρα πριν περίπου μια εβδομάδα στο Vault και από το πρώτο της λεπτό μας αναγκάζει να μπούμε σε σκέψεις που δεν ξέραμε ότι μπορούμε να κάνουμε.

Αυτή την παράσταση που θα σας θυμίσει κάτι από τα παλιά, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περασμένη Πέμπτη και να μαγευτούμε από την ερμηνεία της Δέσποινας Γιαννούλη.

Ένας άνδρας, υπόλογος για τη δολοφονία της γυναίκας του, αφηγείται τη ζωή της μπροστά στο κοινό-δικαστές. Είναι τελικά εκείνος ο ένοχος για την αφαίρεση αυτής της ζωής ή πρόκειται για μια σκευωρία που εκείνη οργάνωσε; Ο Τεό Ταδούλης, απολογείται για μια δολοφονία που δεν ξέρει και ο ίδιος αν έχει διαπράξει.

Η γυναίκα του, Τζένη, μια γυναίκα δυναμική, αλλά και ανασφαλής συνάμα είναι μπλεγμένη σε στερεότυπα, τίτλους, όνειρα και έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Είναι από τους ανθρώπους που δε θα αφήσει κανέναν και τίποτα να θίξει την αξιοπρέπειά της, αλλά ούτε να χαρεί πραγματικά δίπλα της.

Έρχεται σε ρήξη με τα αδέρφια της, μένει παγιδευμένη σε «κουτάκια» που η κοινωνία τής επιβάλλει και, κατά βάθος, νιώθει ζήλεια για τους ανθρώπους που καταφέρνουν να ζουν τη ζωή τους όπως εκείνοι θέλουν.

%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b8%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bf2

Μια παράσταση που νομίζεις ότι δεν θα σε ιντριγκάρει πολύ, μιας και είναι βασισμένη σε μια νουβέλα της δεκαετίας του 80 και μιλά για γεγονότα περασμένα, αλλά καταφέρνει σε κρατά σε εγρήγορση και σε κάνει να σκέφτεσαι τα πράγματα πολύ πιο βαθιά.

Όλο αυτό οφείλεται, φυσικά, στην μοναδική ερμηνεία της Δέσποινας Γιαννούλη, αλλά και σε όλο το σκηνοθετικό στήσιμο. Φωτισμός, σκηνικά, μουσική και ο ίδιος ο μονόλογος παρουσιάζουν την ελληνική κοινωνία σε διάφορα στάδια της και τα στερεότυπα που τη διέπουν, τα οποία όπως θα καταλάβετε κι εσείς, δεν έχουν αλλάξει και πολύ μέσα στα χρόνια.

Η Τζένη δεν κατάφερε μέχρι και το τέλος της ζωής της να αφήσει εκείνον που νόμιζε για θρόνο της. Εκείνα που νόμιζε ότι την έκαναν «κάποια», εκείνα που, ουσιαστικά, φυλάκιζαν τους πάντες γύρω της. Εσείς είστε σε θέση να αφήσετε το θρόνο της άνεσης και της σιγουριάς σας;

«Θρόνος – Αντίκα»: Η νουβέλα της Λιλής Ζωγράφου στο θέατρο!

Σχετικά Άρθρα
Το «Chicago» έρχεται στο Αγγέλων βήμα
Το «Chicago» έρχεται στο Αγγέλων βήμα
"Γιατί τώρα"- Μαρτυρίες θυμάτων κακοποίησης που σώπασαν. Μέχρι τώρα": Η παράσταση που πρέπει να δεις!
“Γιατί τώρα”- Μαρτυρίες θυμάτων κακοποίησης που σώπασαν. Μέχρι τώρα”: Η παράσταση που πρέπει να δεις!
Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Παλλάς
Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Παλλάς
Φακντ-απ: Αφροδίτη Λιάντου και Διονύσης Παπανδρέου στο νέο έργο του Τάσου Ιορδανίδη
Φακντ-απ: Αφροδίτη Λιάντου και Διονύσης Παπανδρέου στο νέο έργο του Τάσου Ιορδανίδη
Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας: Μια εξομολόγηση της γυναικείας μνήμης από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο
“Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας”: Μια εξομολόγηση της γυναικείας μνήμης από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο
«Ψάρια στη Γυάλα» έρχεται στο θέατρο Μπέλλος
«Ψάρια στη Γυάλα» έρχεται στο θέατρο Μπέλλος

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του