Ο Κωνσταντίνος Πεσλής στο Infowoman.gr: “Δυστυχώς, τα σόσιαλ έχουν θρυμματίσει τη μαγεία του φλερτ”

ο-κωνσταντίνος-πεσλής-στο-infowoman-gr-δυστυχώ

Οι «Νόμοι της έλξης», είναι το νέο θεατρικό έργο του συγγραφέα Γιώργου Κατσιφή που ανεβαίνει στο Θέατρο 104.Η παράσταση αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη ρομαντική κομεντί, όπου οι ήρωες έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αντίζηλος του αγοριού είναι ένα κορίτσι, που διεκδικεί το κορίτσι που εκείνος ερωτεύτηκε. Η παράσταση μιλά για την καθημερινότητα των νέων του 21ου αιώνα, τα date apps, το sexting, τις εφήμερες παρέες, το άγχος της δουλειάς, όλα αυτά με φόντο την Αθήνα του 2022.

Εμείς, με αφορμή την παράσταση, μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή Κωνσταντίνο Πεσλή, ο οποίος τηλεοπτικά μάς συστήθηκε μέσα από το “Κόκκινο Ποτάμι”, ενώ κατόπιν τον είδαμε στην καθημερινή σειρά, Ήλιος. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα νέο παιδί και η κουβέντα μας δεν μπορούσε να μην αναφέρεται στη γενιά του, στο πώς ερωτεύονται οι νέοι – και ο ίδιος, για όσες ενδιαφέρονται… – αλλά και πόσο εύκολο είναι το ξεκίνημα για έναν νέο ηθοποιό.

Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση και τον χαρακτήρα που υποδύεσαι

Η παράσταση λοιπόν ξεκίνησε με βασικό μας όπλο τον αυτοσχεδιασμό. Όταν ολοκληρώσαμε τις πρώτες αναγνώσεις, ο σκηνοθέτης μας, Γιώργος Κατσιφής, μας ζήτησε να περάσουμε όλο το έργο αυτοσχεδιάζοντας, άσχετα με το αν ξεφεύγαμε από το κείμενο. Όλη αυτή η διαδικασία, μας οδήγησε στο να χτίσουμε μια βάση πάνω στο έργο σαν ηθοποιοί στην οποία μπόρεσε με μεγάλη επιτυχία να καθοδηγήσει και να στήσει ο Γιώργος. Θα έλεγα λοιπόν ότι είναι μια παράσταση μορφοποιημένου αυτοσχεδιασμού. Κάπως έτσι προέκυψε και το τελικό αποτέλεσμα ενσάρκωσης του Άρη. Μετά από πολλές αναγνώσεις και δοκιμές <τύπων>,κατέληξα στο ότι είναι ένα αγνό παιδί το οποίο θέλει να τραβάει την προσοχή, με περίεργο τρόπο μερικές φορές. Λατρεύει τα κόμικς, είναι η ψυχή της παρέας και όλη αυτή η άγνοια που έχει για τη ζωή, τον κάνουν ακόμα πιο χαριτωμένο. Θεωρεί ότι είναι αλάνι, ενώ απλά νομίζει ότι είναι.(γέλια)

%ce%bf-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-gr-%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%84%cf%85%cf%87%cf%8e0

Διαβάζω πως οι «Νόμοι της έλξης» δεν είναι μία συνηθισμένη ρομαντική κομεντί. Τι πρόκειται να παρακολουθήσουν οι θεατές και σε τι διαφέρει το έργο αυτό από τις ρομαντικές κομεντί όπως τις ξέρουμε;

Συνηθισμένη δεν είναι όχι, γιατί αρχικά κυριαρχεί το κωμικό στοιχείο μέσα στη ρομαντική ατμόσφαιρα που χτίζεται από το ερωτικό ενδιαφέρον του Άρη, την Αλίκη. Οι περισσότερες ρομαντικές κομεντί έχουν αίσιο τέλος για όλους. Εδώ ο θεατής έχει την ευκαιρία να επιλέξει αν το τέλος είναι αίσιο ή όχι. Οι ήρωές μας έρχονται αντιμέτωποι με την προσπάθεια να ελέγξουν της Έλξης. Αυτό φυσικά είναι ένα αίσθημα που δεν ελέγχεται, οπότε είναι ενδιαφέρον να δούμε τη σύγκρουση τους και το αν τελικά πετύχουν τον στόχο τους ή όχι.

Κωνσταντίνος Πεσλής: Στα χρόνια μας έχει γίνει πολύ ανούσιος ο τρόπος που φλερτάρουμε

Οι νέοι σήμερα πώς ερωτεύονται; Και πώς είναι ο έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας;

Δυστυχώς στα χρόνια μας έχει γίνει πολύ ανούσιος ο τρόπος που φλερτάρουμε. Υπάρχουν τα σόσιαλ τα οποία έχουν θρυμματίσει τη μαγεία του φλερτ. Οι νέοι θα προτιμήσουν να εκδηλωθούν από μήνυμα και όχι από κοντά. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί τείχη στην επικοινωνία χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Πιστεύεις στον έρωτα μέσα από ένα date app ή είσαι πιο… παραδοσιακός;

Ξεκάθαρα παραδοσιακός. Ξενερώνω όταν θα μου δείξουν ενδιαφέρον από μήνυμα ενώ με έβλεπαν όλη τη μέρα πχ.

%ce%bf-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-gr-%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%84%cf%85%cf%87%cf%8e2

Το τηλεοπτικό σου ντεμπούτο ήταν στο Κόκκινο Ποτάμι του Μανούσου Μανουσάκη. Μεγάλη τύχη για έναν νέο καλλιτέχνη να ξεκινάει με μέντορα έναν σημαντικό σκηνοθέτη;

Είναι μια εμπειρία ζωής να συνεργάζεσαι με τον <Δάσκαλο>,Μανούσο Μανουσάκη. Είναι σχολή υποκριτικής από μόνος του. Φυσικά νιώθω ευλογημένος που με <βάφτισε> στον χώρο της τηλεόρασης. Έμαθα άπειρα πράγματα από αυτόν, με βοήθησε, είχε υπομονή, με εξέλιξε σαν άνθρωπο και σαν ηθοποιό και αισθάνομαι ευγνώμων που μου έδωσε χώρο. Μακάρι όλοι οι νέοι και μεγάλοι ηθοποιοί να μπορούσαν να δουλέψουν μαζί του.

“Έχουμε βαρεθεί τους καλούς ηθοποιούς, καλά παιδιά θέλουμε”

Σε αυτή τη δουλειά αρκεί μόνο το ταλέντο ή πρέπει να έχεις και μπόλικη τύχη;

Θα το θέσω απλά. Τύχη, εργατικότητα, χαρακτήρας, σεβασμός ,αγάπη για αυτό που κάνεις, υπομονή και τελευταίο το ταλέντο. Οπότε ναι, τύχη πρώτα και όπως μου έχει πεί ένας μεγάλος σκηνοθέτης “Έχουμε βαρεθεί τους καλούς ηθοποιούς, καλά παιδιά θέλουμε”.

Έχετε υποστήριξη τα νέα παιδιά από τους παλαιότερους; Είστε και μία γενιά που βγήκε μέσα στη δεκαετία της κρίσης και στη συνέχεια έπεσε πάνω στην πανδημία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων που έχω συνεργαστεί με αγκάλιασε πολύ θερμά και ασχολήθηκε για την εξέλιξή μου. Το ίδιο είδα να γίνεται και στους άλλους νέους συναδέλφους γύρω μου. Τώρα το αν γίνεται παντού και από όλους ,δεν μπορώ να το γνωρίζω. Θέλω να το πιστεύω γιατί πραγματικά, δεν βλέπω λόγο να μην μας βοηθήσουν. Και τους ίδιους κάποτε τους βοήθησαν και μη ξεχνάμε ότι και ο μεγάλος ηθοποιός θα μάθει από τον νέο. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο με τις δυσκολίες που περνάμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και μην ξεχνάμε ότι το θέατρο(και όχι μόνο),έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Γιατί λοιπόν να μην λάβουμε την σκυτάλη για να είμαστε και εμείς έτοιμοι να την δώσουμε όταν χρειαστεί;

%ce%bf-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-gr-%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%84%cf%85%cf%87%cf%8e4

Μετά τις αποκαλύψεις του Metoo βλέπεις να έχουν αλλάξει οι συνθήκες στον δικό σας χώρο;

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από από αυτούς που θα σκέφτονταν να κάνουν κατάχρηση εξουσίας θα το φιλτράρουν πλέον πριν το κάνουν. Το θέμα είναι να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους θύτες, γιατί κακά τα ψέματα, να εξαλειφθούν τελείως, δεν θα συμβεί. Απλά θα πρέπει τα θύματα να μη φοβούνται να μιλήσουν και θα πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς προηγούμενα περιστατικά γιατί δυστυχώς είμαστε ένας λαός που ξεχνάει πολύ.

Κωνσταντίνος Πεσλής: Να προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία στον κόσμο

Πώς είναι να συμμετέχεις σε ένα καθημερινό σήριαλ και πώς ήταν η συνεργασία σας στον Ήλιο;

Η συνεργασία μου στον Ήλιο ήταν άψογη, δούλεψα με απίθανους συναδέλφους και εξαιρετικούς ηθοποιούς που με πήγαν ένα βήμα παραπάνω στην υποκριτική, έμαθα να δουλεύω με γρήγορους ρυθμούς, επειδή είναι καθημερινό, και δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο περιβάλλον για να συνεχίσω την πορεία μου μετά το ντεμπούτο μου στο Κόκκινο Ποτάμι. Είμαι ευγνώμων στους σκηνοθέτες μου, Βίκυ Μανώλη και Λίνο Χριστοδούλου, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, για την πολύτιμη βοήθεια και ανυπομονώ για την στιγμή που θα ξαναδουλέψω μαζί τους!

Πώς βλέπεις τη στροφή της ελληνικής τηλεόρασης στη μυθοπλασία και στο αγκάλιασμα από το τηλεοπτικό κοινό;

Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω μετά από πολλά χρόνια την μυθοπλασία να παίρνει τα πάνω της. Είχαμε να δούμε τόσες σειρές από πριν την κρίση. Αυτό φυσικά είναι καλό γιατί ανοίγει την πόρτα σε περισσότερους εργαζομένους του κλάδου μας και απ’ ότι φαίνεται έλειψε η τηλεόραση στο κοινό γιατί πραγματικά μας έχει αγκαλιάσει όλους και περνάνε ωραία. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Να προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία στον κόσμο. Και το επίπεδο της μυθοπλασίας έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια.

Διαβάστε επίσης

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη στο Infowoman.gr: “Υπάρχουν πολλές πατρίδες, αλλά πρέπει να τις χάσεις για να γίνουν δικές σου”

Ο Δημήτρης Αντωνίου μιλά στο Infowoman.gr για το ατύχημα στα 15 του που τον οδήγησε στην… Τέχνη της αισιοδοξίας!

Η θεατρική ομάδα Loxodox στο Infowoman.gr: Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι ηθικός με τους ανθρώπους κοντά του

Σχετικά Άρθρα
Η Αθηνά Μαυρομάτη στο Infowoman.gr: "Δεν έχω μετανιώσει ποτέ που έγινα ηθοποιός"
Η Αθηνά Μαυρομάτη στο Infowoman.gr: “Δεν έχω μετανιώσει ποτέ που έγινα ηθοποιός”
Η Ειρήνη Γαντερί στο Infowoman.gr: "Δυστυχώς στην κοινωνία μας το “κλάμα” είναι μεγάλο ταμπού"
Η Ειρήνη Γαντερί στο Infowoman.gr: “Δυστυχώς στην κοινωνία μας το “κλάμα” είναι μεγάλο ταμπού”
Η θεραπεύτρια Αννίκ Μπρόφμαν στο Infowoman.gr: «Όλα μπορούν να θεραπευτούν»
Η θεραπεύτρια Αννίκ Μπρόφμαν στο Infowoman.gr: «Όλα μπορούν να θεραπευτούν»
Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη: "Η κινητήριος δύναμή μας δεν είναι ο ορθολογισμός αλλά το συναίσθημα"
Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη: “Η κινητήριος δύναμή μας δεν είναι ο ορθολογισμός αλλά το συναίσθημα”
Η Μάγδα Μαυρογιάννη αποκαλύπτει στο Infowoman.gr άγνωστες πτυχές της σχέσης της Μαρίας Καλλάς με την αδελφή της, Τζάκυ Καλογεροπούλου
Η Μάγδα Μαυρογιάννη αποκαλύπτει στο Infowoman.gr άγνωστες πτυχές της σχέσης της Μαρίας Καλλάς με την αδελφή της, Τζάκυ Καλογεροπούλου
Η Ελπίδα Τοπάλογλου στο Infowoman.gr: "Αν οι ιθύνοντες ξεχνούν ότι οι ζωές μας μετράνε, θα πρέπει να τους το θυμίσουμε εμείς"
Η Ελπίδα Τοπάλογλου στο Infowoman.gr: “Αν οι ιθύνοντες ξεχνούν ότι οι ζωές μας μετράνε, θα πρέπει να τους το θυμίσουμε εμείς”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του