Συνεντεύξεις

Η θεραπεύτρια Αννίκ Μπρόφμαν στο Infowoman.gr: «Όλα μπορούν να θεραπευτούν»

Η Αννίκ Μπρόφμαν, πρόεδρος του Ιδρύματος Μπρόφμαν και εισηγήτρια του συστήματος θεραπείας Καθρέφτης του Σώματος, θα είναι σε λίγες ημέρες στην Αθήνα για ένα ακόμα διήμερο θεραπευτικό σεμινάριο. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, εξηγεί γιατί ο Καθρέφτης Του Σώματος είναι μια βαθιά εμπειρία αφύπνισης και κάθαρσης.

Πριν μας εξηγήσετε τι ακριβώς είναι ο Καθρέφτης του Σώματος, θα ήθελα να μας πείτε τη δική σας ιστορία. Πώς γνωρίσατε αυτή τη θεραπευτική μέθοδο και τι σας έκανε να συνδεθείτε μαζί της για το υπόλοιπο της ζωής σας;

Ήμουν περίπου 25 ετών και είχα πνευματικές αναζητήσεις. Ήταν η εποχή του κινήματος της Νέας Εποχής – πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν τότε στην ίδια αναζήτηση. Εργαζόμουν ως κοινωνική λειτουργός και η γραμματέας μου παρακολούθησε ένα διήμερο σεμινάριο με τον Μάρτιν. Ήταν ενθουσιασμένη! Ήρθε στη δουλειά εντελώς διαφορετική, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Έτσι παρακολουθήσαμε μαζί το επόμενο σεμινάριο.

Για 15 χρόνια, ως μαθήτρια, παρακολουθούσα μαθήματα σε ένα καθολικό σχολείο. Οι μοναχές εκεί ήταν επίγειοι άγγελοι κι έτσι κι εγώ είχα μια αληθινά αγνή καρδιά. Όταν πρωτοσυνάντησα τον Μάρτιν, είδα σε αυτόν την ίδια ποιότητα αγάπης που ένιωθα κι εγώ για το ανθρώπινο είδος, την ίδια αφοσίωση και συμπόνια. Ήταν η πρώτη φορά, μετά από τις μοναχές στο σχολείο, που γνώριζα κάποιον με αυτή την ποιότητα αγάπης. Αυτό ήταν που με έκανε να «κολλήσω» μαζί του αλλά και με τη θεραπευτική μέθοδο που δίδασκε, για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Τι είναι λοιπόν ο Καθρέφτης του Σώματος; Με ποιον τρόπο μας θεραπεύει;

Εργαζόμαστε με την ιδέα ότι όλα ξεκινούν στη συνειδητότητά μας και επομένως υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στη συνειδητότητά μας και τα συμπτώματα που εμφανίζονται στο σώμα μας. Θεωρούμε, επίσης, ότι είμαστε όλοι θεραπευτές. Δεν απαιτείται κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα. Επομένως, διδάσκουμε στους συμμετέχοντες πώς να αισθάνονται, να αντιλαμβάνονται την ενέργεια και να τη χρησιμοποιούν για τη θεραπεία. Γνωρίζουμε ότι η θεραπεία είναι δυνατή σε κάθε περίπτωση επειδή όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκουμε αυτές τις τεχνικές, έχουμε δει να συμβαίνουν ακόμα και «θαυματουργές» θεραπείες σαν αυτή που βίωσε ο Μάρτιν. Όλα μπορούν να θεραπευτούν.

Ο Μάρτιν κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από έναν απειλητικό καρκίνο, αλλά κατάφερε να τον εξαλείψει και να ανακάμψει. Τότε ξεκίνησε να διερευνάει τι πυροδοτεί την εμφάνιση μιας ασθένειας αλλά και τι κάνει εφικτή τη θεραπεία της. Οι θεραπευτικές αρχές του συστήματος Καθρέφτης του Σώματος, βασίζονται στο γεγονός ότι όλα ξεκινούν στη συνειδητότητα. Αν λοιπόν μπορούμε να δημιουργήσουμε συμπτώματα στο σώμα μας, μπορούμε χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές και «εργαλεία» και να τα θεραπεύσουμε. Στα σεμινάριά μας λειτουργούμε όλοι ως θεραπευόμενοι αλλά και ως θεραπευτές. Για τη θεραπεία δεν χρειαζόμαστε όλα τα «εργαλεία». Κάποιες φορές αρκεί ένα, όπως για παράδειγμα η πίστη του θεραπευόμενου στη διαδικασία ή η πίστη του θεραπευτή στις ικανότητές του. Η μέθοδος διδάσκει στους συμμετέχοντες όλα τα «εργαλεία» με στόχο να αυξηθούν οι πιθανότητες να συμβεί η θεραπεία.

Ποιος είναι ο ρόλος των τσάκρα σε αυτή τη διαδικασία;

Τα τσάκρα μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε την εσωτερική αιτία των συμπτωμάτων και τη διαδικασία μεταμόρφωσης που είναι απαραίτητη για να συμβεί και να διαρκέσει η θεραπεία. Μας επιτρέπουν να «διαβάζουμε» το σώμα μας σαν χάρτη της συνειδητότητάς μας. Συνδέονται με το φυσικό σώμα μέσω του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος. Έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τα συμπτώματα, τις ασθένειες, σε σχέση με τα τσάκρα καθώς κάθε τσάκρα αντανακλά διαφορετικό σημείο της συνειδητότητας. Έτσι αποκαλύπτεται η εσωτερική, πραγματική αιτία κάθε συμπτώματος. Μετά τη θεραπεία, ο θεραπευόμενος έχει επίγνωση της διαδικασίας της μεταμόρφωσης. Παίρνει στα χέρια του το τιμόνι της ζωής του. Του δίνεται η δυνατότητα να μην επιστρέψει στον παλιό τρόπο ζωής του, σε αυτόν που είχε δημιουργήσει το σύμπτωμα.

Είναι γνωστό ότι ο Μάρτιν Μπρόφμαν ανακάλυψε αυτή τη μέθοδο όταν κατάφερε να θεραπεύσει τον επικίνδυνο για τη ζωή του καρκίνο. Κάποιοι θα το αποκαλούσαν θαύμα. Τι είναι για εσάς;

Είναι ένα θαύμα σύμφωνα με τον ιατρικό κόσμο αλλά όχι για τον μεταφυσικό κόσμο. Η περίπτωση του Μάρτιν δεν είναι μοναδική – πολλοί άνθρωποι βιώνουν ανεξήγητες θεραπείες που αψηφούν τους φυσικούς νόμους. Ωστόσο, συμβαίνουν πραγματικά. Όλοι όσοι έχουν εργαστεί σε ένα νοσοκομείο για αρκετό καιρό έχουν γίνει μάρτυρες θαυμάτων.

Τα θαύματα συμβαίνουν όταν ένα άτομο αλλάζει την άποψή του για κάτι. Μπορούν να συμβούν μέσω της θεραπείας στη συνειδητότητα, όπως έκανε ο Μάρτιν ή μπορεί να συμβεί αυθόρμητα, με μια συνειδητοποίηση, για παράδειγμα.

Θαύματα συμβαίνουν όταν υπάρχει μια εσωτερική μεταμόρφωση. Αυτό προσπαθούμε να εξηγήσουμε και να ενεργοποιήσουμε στα μαθήματά μας.

Φαντάζομαι ότι όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκεις τον Καθρέφτη του Σώματος έχεις δει πολλά «θαύματα». Θα ήθελα να μου πεις μία ή δύο περιπτώσεις που εντυπωσίασαν ακόμα και εσένα.

Έχω δει πολλά «θαύματα», κυρίως στα σεμινάρια με παιδιά επειδή οι πεποιθήσεις τους δεν έχουν τις ρίζες τους στη φυσική πραγματικότητα και στον ιατρικό κόσμο. Είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να αλλάξουν. Και στους ενήλικες όμως έχουν συμβεί «θαύματα».

Υπάρχουν ακόμα και άνθρωποι με τυφλότητα που μπόρεσαν να δουν. Μπορώ να σας διηγηθώ δύο περιστατικά. Μια γυναίκα τυφλή από τη γέννηση της, κατά τη διάρκεια και μετά το μάθημα, μπόρεσε για λίγα δευτερόλεπτα να δει πολύ καθαρά το κτίριο και κατάφερε να δει τα πρόσωπα των ατόμων όταν στέκονταν πολύ κοντά της. Ήταν υπέροχο! Αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να βλέπει.

Το τελευταίο «θαύμα» είναι πολύ συγκινητικό. Ξέρετε, ακόμα κι αν γνωρίζω ότι είναι δυνατό, όταν βοηθώ στη δημιουργία ενός «θαύματος», νιώθω ένα εκπληκτικό συναίσθημα χαράς.

Αυτή η κυρία ήταν 29 ετών και τυφλή στο δεξί μάτι. Σύμφωνα με τον χάρτη των τσάκρα μας, το δεξί μάτι αντιπροσωπεύει το «αρσενικό» μάτι, το μάτι της θέλησης. Το «αρσενικό» μάτι για ένα παιδί είναι το μάτι μέσα από το οποίο «βλέπει» τον πατέρα του.

Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της όταν ήταν 4 ετών, όταν η μητέρα της είχε διώξει τον μπαμπά της από το σπίτι. Από τότε δεν τον είχε ξαναδεί.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος λοιπόν, εξέφρασα την άποψη ότι πρέπει να ήταν δύσκολο για τον πατέρα της να μην την έχει δει για 25 χρόνια. Έλεγε ότι μισεί τον μπαμπά της και φαινόταν να δυσκολεύεται να ακούσει όσα συζητούσαμε.

Μετά από λίγη ώρα όμως άρχισε να έχει αναδρομές, αναμνήσεις με τον μπαμπά της – καλές αναμνήσεις – παιχνιδιάρικες. Σταδιακά άρχισε να βλέπει σκιές από τους ανθρώπους που κάθονταν κοντά της στο σεμινάριο.

Το βράδυ επιστρέψαμε όλοι σπίτι μας και συναντηθήκαμε ξανά την επόμενη μέρα για να ολοκληρώσουμε το σεμινάριο.

Η γυναίκα μας είπε ότι βλέπει καθαρά από το δεξί της μάτι! Είπε ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι της το προηγούμενο βράδυ, αποφάσισε να ψάξει στο διαδίκτυο για τον πατέρα της. Τον βρήκε. Του τηλεφώνησε μετά από 25 χρόνια! Μάλιστα τον κάλεσε στον εορτασμό των 30ών γενεθλίων της. Όταν ξύπνησε το πρωί, έβλεπε καθαρά. Όμορφη ιστορία, έτσι δεν είναι; Όλοι είχαμε δάκρυα στα μάτια.

Από τι εξαρτάται η επιτυχία ή η αποτυχία της θεραπευτικής μεθόδου; Ποια είναι τα βασικά συστατικά για την επίτευξη της θεραπείας;

Η λέξη-κλειδί είναι η μεταμόρφωση. Εμείς παρέχουμε απλώς το μέσο για να συμβεί συνειδητά.

Ο Καθρέφτης του Σώματος συναντάται σε κάποια σημεία με την επιστήμη; Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές στις οποίες συμφωνούν οι ανατολικές φιλοσοφίες και η δυτική επιστήμη;

Βέβαια. Οι επιστήμονες, από κάθε χώρο, γίνονται κι αυτοί μάρτυρες θαυμάτων. Έχουμε τη χαρά να έχουμε συχνά στα σεμινάρια γιατρούς και νοσηλευτές. Επίσης, η κβαντική ιατρική θα μπορούσα να πω ότι αποτελεί την επανένωση των γνωστών επιστημών με τη συνειδητότητα.

Συνεργαζόμαστε με γιατρούς για να επικυρώσουμε το έργο του Μάρτιν σχετικά με την εσωτερική αιτία των συμπτωμάτων. Σε συνεργασία με έναν ογκολόγο έχουμε δημιουργήσει ένα ερωτηματολόγιο για καρκινοπαθείς. Για παράδειγμα, τους ρωτάμε τι συνέβαινε στη ζωή τους όταν ξεκίνησε το σύμπτωμα, ποια ήταν η κατάσταση που τους προκαλούσε άγχος.

Θα είστε στην Αθήνα για να διδάξετε τον Καθρέφτη του Σώματος στις 1-2 Απριλίου. Τι πρέπει να περιμένουν οι συμμετέχοντες;

Θαύματα!

Θα κατανοήσουν πώς λειτουργεί η θεραπεία, θα τη βιώσουν στην πράξη, θα λάβουν και θα δώσουν θεραπείες, θα αντιληφθούν πόσο απλή είναι και θα κατανοήσουν βαθιά τον εαυτό τους και τους άλλους.

Είτε πιστεύουν σε κάποια θρησκεία είτε όχι, θα μπορέσουν να αντιληφθούν καλύτερα τη ζωή τους. Θα καταλάβουν τη σημασία του να είναι αυτοί που πραγματικά είναι, να κάνουν αυτό που τους αρέσει να κάνουν και να είναι κοντά στους ανθρώπους που αγαπούν να είναι κοντά τους.

Όταν πλέον όλοι θα επιθυμούμε να μην είμαστε κανένας άλλος παρά μόνο ο αληθινός μας εαυτός, να μην κάνουμε κάτι άλλο παρά μόνο ότι αγαπάμε και να ζούμε όπως και με όποιους μας αρέσει, θα έχουμε φτάσει στον προορισμό μας.

Το πενθήμερο εντατικό σεμινάριο πραγματοποιείται στα μέσα Μαΐου. Ποιες είναι οι διαφορές από το διήμερο σεμινάριο;

Πρόκειται για το ίδιο περιεχόμενο, για τα ίδια εργαλεία, αλλά έχουμε περισσότερο χρόνο για επεξηγήσεις και κατανόηση. Είναι πιο έντονη εμπειρία καθώς περιλαμβάνει διαμονή κι αυτό εντείνει τη μεταμόρφωση. Μένουμε πέντε ημέρες και νύχτες μέσα στη διαδικασία χωρίς περισπασμούς.

Και επίσης, κάθε βράδυ έχουμε πάρτι! Διασκεδάζουμε όλοι μαζί στην ντίσκο του ξενοδοχείου για να γιορτάσουμε τις θεραπείες και το νέο μας ξεκίνημα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Το σεμινάριο δεν υποκαθιστά την εκάστοτε ιατρική αντιμετώπιση, αλλά συνδυαστικά μπορεί να αποδειχτεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο που οδηγεί στην ίαση. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου δεν παρέχεται καμία ιατρική πράξη, διάγνωση ή ιατρική συμβουλή.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

Όλγα Φασόη

6977 818013, olga.fasoi@gmail.com

https://www.fondation-brofman.org/methode-corps-miroir/

Έλενα Μπούλια

Recent Posts

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

33 λεπτά ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

53 λεπτά ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

54 λεπτά ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

1 ώρα ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

3 ώρες ago

Ο Χρήστος Λιακόπουλος στο Infowoman: «Ο μεγαλύτερος δυνάστης μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός»

Αποτελεί μία από τις παραστάσεις που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό και για αυτό…

3 ώρες ago