Η Νάνσυ Μαλλέρου στο Infowoman: “Υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου επαγγελματικά, ειδικά στις αμοιβές”

η-νάνσυ-μαλλέρου-στο-infowoman-υπάρχει-ρατσι

Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου είναι συγγραφέας και ιδρύτρια του NamaTribe.gr. Είναι, επίσης, η πρώτη εισηγήτρια του Life Coaching στην Ελλάδα – και όχι τυχαία – είναι για πολλούς η “γκουρού” του coaching. Σε μια εποχή που περνάμε δύσκολα, λόγω πανδημίας, που ακούμε γύρω μας τόσα άσχημα και ψάχνουμε να βρούμε μια νότα αισιοδοξίας, η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου μας λέει πως… Καλύτερα Γίνεται!

Χωρίς ερωτηματικό. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές φορές που θέλουμε να νιώσουμε πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν: στη ζωή μας, στον εργασιακό μας χώρο, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Στην εποχή που ζούμε η μοναξιά είναι μια παγκόσμια πανδημία. Η αίσθηση της απομόνωσης και της μοναχικότητας είναι ολοένα πιο έντονη. 

Όλα αυτά, λοιπόν, που μας απασχολούν, τα συζητήσαμε με την Δρ. Μαλλέρου, η οποία εξηγεί στο Infowoman.gr, μεταξύ άλλων τι είναι το NamaTribe.gr, η πρώτη συνδρομητική coaching και wellbeing πλατφόρμα που ίδρυσε με την Δρ. Μαλού Λαρσινού – και γιατί στο τέλος-τέλος… Καλύτερα Γίνεται! Και γιατί ήρθε η στιγμή να δώσουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας και να απελευθερώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας!

Ας ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με το προσωπικό σας μότο: «Καλύτερα Γίνεται!». Αυτή την περίοδο με όσα βιώνουμε λόγω πανδημίας, αλλά και με τα τόσα άσχημα που ζούμε, κρατάμε το θαυμαστικό στο τέλος ή βάζουμε ερωτηματικό… Καλύτερα Γίνεται;

Το Καλύτερα Γίνεται είναι κατάφαση. Ή καλύτερα, μια θετική δήλωση, μια εντολή προς τον εγκέφαλο που είναι φτιαγμένη για να δημιουργήσει την πεποίθηση που θα μας πάει μπροστά. Σίγουρα δεν υπάρχει ερωτηματικό. Κι ο λόγος; Γιατί δεν υπάρχει τελειότητα και άρα η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ και πουθενά. Είναι αέναη και αστείρευτη, όπως η γνώση και η αγάπη. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, μια νοοτροπία, μια θέση απέναντι στη ζωή.

%ce%b7-%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%83%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b90 Η πανδημία έφερε μεγάλη αναστάτωση στον επαγγελματικό τομέα, με την τηλεργασία, τις αναστολές. Αυτές οι συνθήκες δημιούργησαν φόβο και ανασφάλεια στους εργαζόμενους; Και αν λειτούργησε και ως τροχοπέδη για μια επαγγελματική ανέλιξη.

Ο καθένας παίρνει (και κρατάει) από μια κατάσταση αυτό που του είναι πιο οικείο να καταφεύγει. Για άλλους είναι γκρίνια, για άλλους δυναμική, για άλλους χαρά. Αναμφίβολα ο βαθμός δυσκολίας δεν ήταν για όλους ο ίδιος. Δυστυχώς όμως, οι πιο βολεμένοι συνήθως παραπονιούνται δυνατότερα. Η αλήθεια είναι ότι η ανασφάλεια των καιρών, αν και λογική, δεν ήταν ευχάριστη ούτε εύκολα διαχειρίσιμη.

Από την εμπειρία σας, στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι δύσκολες για μια γυναίκα να ανελιχθεί επαγγελματικά; Υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου;

Όχι όσο παλιά, αλλά ναι. Ειδικά στις αμοιβές. Δυστυχώς, σε πολλές περιστάσεις οι γυναίκες δικαιολογούμε οι ίδιες αυτές τις διακρίσεις. Η πλειονότητα ακόμα πιστεύει ότι αν είναι να μείνει ένας γονιός στο σπίτι καλύτερα να μείνει η γυναίκα. Ακόμα η γυναίκα βάζει επιπλέον στην ημέρα της 5 ώρες «απλήρωτης εργασίας» (μαγείρεμα, καθάρισμα, ψώνια, διάβασμα παιδιών κλπ) έναντι των 2 ωρών που βάζει ένας άντρας. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα πράγματα που αφορούν το σπίτι ή τα παιδιά θεωρούνται ακόμα «γυναικείες δουλειές», τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες! Θα έλεγα λοιπόν ότι ο ρατσισμός που υπάρχει είναι λόγω μιας παλαιωμένης κουλτούρας την οποία δυστυχώς συντηρούμε και οι ίδιες οι γυναίκες

To mobbing είναι ένα συχνό φαινόμενο στον επαγγελματικό χώρο. Πώς μπορούμε να το εντοπίσουμε και ποια είναι η δική σας συμβουλή;

Ό,τι και να σας πω, είναι από τις πιο δύσκολες, σκληρές και τραυματικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος. Ο εσκεμμένος και στοχευμένος «πόλεμος» εις βάρος κάποιου για να τον ωθήσουν να φύγει από τη θέση του είναι για μένα εγκληματικός. Η αντιμετώπιση δεν είναι εύκολη. Μερικά βήματα για να το αντιμετωπίσει κανείς είναι τα εξής:

1) Μίλα! Μην υπομένεις σιωπηλά και καρτερικά. Διεκδίκησε δυναμικά, βάλε όρια, κάνε μια επίσημη καταγγελία στους ανωτέρους σου. Πού ξέρεις, μπορεί να σου φανεί χρήσιμη αν ποτέ κινηθείς νομικά!

2) Φρόντισε τον εαυτό σου όταν δεν είσαι στη δουλειά. Οργάνωσε χρόνο με αγαπημένους σου, κάνε πράγματα που σου δίνουν χαρά, έμπνευση και αυτοπεποίθηση.

3) Πάλεψε και για τους άλλους που μπορεί να είναι θύματα bullying ή mobbing. Γράψε ένα άρθρο για το mobbing και δημοσίευσέ το. Μίλα γι αυτό δημόσια (μίλα, μην παραπονιέσαι ή γκρινιάζεις!). Οργάνωσε μια σχετική καμπανια στα social mediaή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ταιριάζει περισσότερο με την ιδιοσυγκρασία σου

4) Βρες τη Φυλή σου. Στο Nama Tribe για παράδειγμα, αν κάποιος παραπονεθεί για mobbing, ξεσηκώνεται ολόκληρο το Tribe και το θύμα δέχεται καταιγισμό από υποστηρικτικά μηνύματα, προτάσεις αντιμετώπισης, σε μια περίπτωση, θυμάμαι, ακόμα και δωρεάν δικηγορική εκπροσώπηση αν ήθελε να πάρει αυτό το δρόμο. Το να νιώθεις ότι έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν, σε πιστεύουν και στέκονται δίπλα σου είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ψυχική σου υγεία και την αυτό-εκτίμηση σου.

%ce%b7-%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%83%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b92

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε πως μια σύζυγος και μητέρα δεν μπορεί ταυτόχρονα να έχει και μια πετυχημένη καριέρα; Κάτι που δεν ισχύει στη δική σας περίπτωση.

Ένα άλλο μότο μου είναι το «έχεις το δικαίωμα να τα θέλεις όλα και την υποχρέωση να τα διεκδικείς». Μου αρέσει πολύ η ζωή μου, με τα πάνω της και τα κάτω της. Και μου αρέσει και ο άνθρωπος στον οποίο εξελίσσομαι – με όλες μου τις ατέλειες και καθημερινά λάθη ή ελλείψεις- μέσα από την προσπάθεια να προοδεύσω σε όλους μου τους ρόλους. Γι’ αυτούς που λεν ότι δεν γίνεται νιώθω μια στενοχώρια: πόσο κρίμα να μη βλέπεις ολόκληρο τον ορίζοντά σου αλλά μόνο μια μικρή λωρίδα του. Πόσο κρίμα να μη βλέπεις όλα τα αστέρια του ουρανού παρά ένα μόνο μικρό αστεράκι.

Τι σας ζητούν συνήθως οι γυναίκες και τι οι άνδρες;

Βρίσκω ότι έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα σε σχέση με πριν από 10-15 χρόνια. Τα στερεότυπα δεν είναι όπως τα ξέραμε – οι άντρες λύση, η γυναίκες υποστήριξη. Άλλωστε οι άνθρωποι – ανεξαρτήτως φύλου- που έρχονται να με αναζητήσουν έχουν ένα κοινό: θέλουν να εξελιχθούν, να είναι καλύτερα, να πετύχουν τους στόχους τους ή να εκπληρώσουν το σκοπό τους. Είναι όλοι «Νama»! Αυτή η Φυλή που

έχουμε δημιουργήσει, το Nama Tribe, έχει στο DNA όλα τα παραπάνω και σε αυτήν προσελκύονται μόνο άνθρωποι που τα αναζητάνε.

Πώς διαχειρίζεστε ένα άτομο που θα έρθει σε εσάς και είναι άκρως ανταγωνιστικό; Που βλέπετε σε αυτό, το “πατάει επί πτωμάτων”;

Ο ανταγωνιστικός άνθρωπος συνήθως υποφέρει από έλλειψη αυτό-εκτίμησης. Είμαι πάντα συνήγορος της ευγένειας ψυχής, της κομψής δράσης και της συμπόνιας. Καταλαβαίνω και θαυμάζω την σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα των ανταγωνιστικών ανθρώπων, και τους το λέω, τους το αναγνωρίζω αληθινά. Ο στόχος μου είναι πάντα να αποσυνδέσω στο μυαλό τους την προσωπική τους αξία από το τελικό αποτέλεσμα. Στη ζωή μου όταν βρεθώ αντιμέτωπη με τέτοιο άνθρωπο συγκεντρώνομαι στο να μην γίνω ποτέ το πτώμα πάνω στο οποίο θα πατήσει, μάχομαι για το χώρο μου και ό,τι είναι δικό μου, φροντίζω να τον αγνοώ και να συγκεντρώνομαι σ’ αυτά που εγώ θέλω να πετύχω και όχι στον ανταγωνισμό μεταξύ μας.

Η επιτυχία απαιτεί κόπο ή θέλει απλά τρόπο; Και αν κρύβει, τελικά, και πολλή μοναξιά.

Και τα δύο, θα έλεγα, ταυτόχρονα. Έχω δει ανθρώπους να δουλεύουν πολύ σκληρά χωρίς αποτέλεσμα και άλλους που έχουν τον τρόπο να μην προοδεύουν λόγω τεμπελιάς. Αν έχει μοναξιά στην κορυφή; Έχει σίγουρα λιγότερο κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο κακό. Αρκεί να θυμηθείς ανεβαίνοντας να βοηθήσεις και άλλους ν’ ανέβουν. Έτσι, όταν φτάσεις στην κορυφή θα έχεις συνοδοιπόρους και αντάξιους συνομιλητές. Ίσως πιο λίγους αλλά σίγουρα πιο ενδιαφέροντες. Να προσθέσω ότι ένα μέρος της επιτυχίας είναι το να έχεις ανθρώπους να τη μοιραστείς: φίλους, οικογένεια, συνεργάτες. Κι αυτό δεν πρέπει να το αμελούμε ποτέ.

%ce%b7-%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%83%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b94

Αρκετοί ταυτίζουν το coaching με την ψυχοθεραπεία. Θέλετε να μας πείτε λίγο πάνω σε αυτό, σε τι διαφέρουν ή αν συνδέονται μεταξύ τους;

Ό,τι έχει να κάνει με την ψυχική υγεία του ανθρώπου σχετίζεται το ένα με το άλλο. Η διαφορά είναι στην προσέγγιση και την μεθοδολογία.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Nama Tribe. Τι ακριβώς είναι και πώς θα μας βοηθήσει;

Το Nama Tribe (Φυλή Νάμα) είναι η Νο1 συνδρομητική πλατφόρμα ενδυνάμωσης και ταυτόχρονα μια εκπληκτική κοινότητα, Φυλή, που δημιουργήσαμε με τη Μαλού Λαρσινού. Το ταξίδι της προσωπικής εξέλιξης, της ενδυνάμωσης και της επιτυχίας είναι προσωπική υπόθεση, αλλά όχι απαραίτητα μοναχικό· γίνεται πιο ωφέλιμο με συνοδοιπόρους. Η ύπαρξη μιας κοινότητας ομοϊδεατών με κοινούς στόχους και ιδεώδη, μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε πρακτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο – από ιδέες, συμβουλές και χρήσιμες τεχνικές, μέχρι παρότρυνση, εμψύχωση και συμπαράσταση.

Αυτό είναι το Nama Tribe, μια “φυλή” με κοινά αξιακά χαρακτηριστικά που υπερβαίνει τα γεωγραφικά, πολιτισμικά ή γλωσσικά γνωρίσματα. Μια “φυλή” στην οποία επιλέγεις συνειδητά να ανήκεις και μέσα στην οποία θα βρεις τα εργαλεία και τα κίνητρα για να πετύχεις πιο εύκολα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στην εποχή που ζούμε η μοναξιά είναι μια παγκόσμια πανδημία. Η αίσθηση της απομόνωσης και της μοναχικότητας είναι ολοένα πιο έντονη. Από την άλλη πλευρά, ενώ θέλουμε να επιτύχουμε πράγματα, ξεχνιόμαστε, χανόμαστε, μπερδευόμαστε. Έρευνες αποδεικνύουν ότι για επιτύχεις κάτι πρέπει να έχεις τη γνώση, τη συνέπεια και την υποστήριξη. Αυτό προσφέρουμε στο Nama Tribe, μέσα από εβδομαδιαίο ζωντανό coaching, ασκήσεις και φύλλα εργασίας, σεμινάρια, μια καταπληκτική ενεργή διαδικτυακή κοινότητα, ζωντανές συναντήσεις και γνωριμία των μελών, λέσχη βιβλίου και κινηματογράφου.

Στο Nama Tribe εστιάζουμε σε 5 τομείς της ζωής: Σχέση με τον εαυτό μας, σχέσεις με τους άλλους, υγεία και ευεξία, εργασία και οικονομικά, καθώς και πνευματικότητα. Τα αποτελέσματά του μέχρι τώρα αξιοσημείωτα. Σε έρευνα που έγινε σε 260 ανθρώπους κατά την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας βρέθηκε ότι μισή ώρα την εβδομάδα στο Nama Tribe μπορεί να βελτιώσει:

 80% τη σχέση σας με τον εαυτό σας (περισσότερη αυτοπεποίθηση και ισορροπία)

 72 % τις σχέσεις σας με τους άλλους (καλύτερη επικοινωνία και υγιείς επιλογές)

 70% την υγεία και την ευεξία σας (βελτίωση καθημερινών συνηθειών)

 63% τον τομέα της εργασίας και των οικονομικών σας (αύξηση παραγωγικότητας και δέσμευσης)

 67% την πνευματικότητά σας (περισσότερη ψυχική ηρεμία και σύνδεση με τον προσωπικό σας σκοπό).

Πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσει ο καθένας μας και να απελευθερώσει το 100% των δυνατοτήτων του και αυτό κάνει το Nama Tribe. Σκεφτείτε τι ωραίο δώρο είναι αυτό για τον εαυτό μας ή για κάποιον που αγαπάμε! Αν πάτε στο namatribe.gr θα βρείτε μια κατηγορία που λέγεται «Πρόσφερέ το». Εκεί μπορεί κανείς να αγοράσει τη συνδρομή στο Nama Tribe για κάποιον άλλο, στέλνοντάς του ένα όμορφο μήνυμα.

%ce%b7-%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%83%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-infowoman-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b96

Γιατί επιλέξατε το όνομα Nama; Έχει κάποιο ιδιαίτερο συμβολισμό;

Γιατί Nama; Γιατί θέλουμε να πετύχουμε όσα ακριβώς σημαίνει αυτή η λέξη:

α. νερό που αναβλύζει από πηγή και κυλά- Έτσι θέλουμε να κυλά η ζωή μας, αβίαστα, με ορμή, με καθαρότητα (μυαλού) και αυθεντικότητα.

β. οτιδήποτε διαθέτει αναζωογονητική δύναμη, αποτελεί πηγή ζωής και έμπνευσης -Αυτό προσφέρει το Nama Tribe, νάματα σοφίας και έμπνευσης, παρακίνηση, συλλογικότητα, πρόοδο.

Το φετινό Ημερολόγιο Coaching 2022 Καλύτερα Γίνεται είναι ένα πνευματικό ταξίδι με αεροπλάνο. Πείτε μας λίγα πράγματα για το ημερολόγιο (που πραγματικά, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για δώρο τώρα στις Γιορτές) και γιατί επιλέξατε το αεροπλάνο;

Κάθε χρόνο την άνοιξη αρχίζω και σκέφτομαι το ημερολόγιο της νέας χρονιάς. Φέτος, με όλα αυτά που συνέβαιναν ήμουν σε διαρκή επαφή με κόσμο που ένιωθα ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό του αλλά και την προοπτική του. Μια μέρα έτυχε να ακούσω τον αγαπημένο Κώστα Χατζή να τραγουδάει το «Τ’ αεροπλάνο». Και τότε ήξερα πως πρέπει να γράψω κάτι που να δίνει έναυσμα σου ανθρώπους να δουν τη ζωή τους από ψηλά. Ξέρετε, όταν κάνουμε ένα βήμα πίσω, διευρύνουμε το οπτικό μας πεδίο, αφυπνιζόμαστε, βλέπουμε τις καταστάσεις σφαιρικά, αμβλύνονται τα δύσκολα, ανακαλύπτουμε εναλλακτικές και μονοπάτια που αλλιώς δεν τα βλέπουμε. Τότε πραγματικά νιώθουμε ότι ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η ευχή σας για τη νέα χρόνια;

Να δούμε όλοι τον κόσμο από ψηλά και να βρουν όλοι τη Φυλή τους, το δικό του Tribe, και μακάρι να σας συναντήσω όλους στο Nama Tribe!

Διαβάστε επίσης

Η Ντένια Στασινοπούλου στο Infowoman: Ποιος ορίζει και ποιος κρίνει τι είναι διαφορετικό και τι δεν είναι;

Η φωτογράφος Κατερίνα Ζωιτοπούλου Μαυροκεφαλίδου στο Infowoman: “Τα πιο συναρπαστικά ταξίδια, γίνονται στον καναπέ”

Η Δώρα Παρδάλη στο Infowoman: “Όσο υπάρχει η πατριαρχία, τόσο θα διαιωνίζεται και η έμφυλη βία”

Σχετικά Άρθρα
Η Χριστίνα Κυριαζίδη στο Infowoman: "Όλες οι γυναίκες βιώνουν την μητρότητα, είτε από τον ρόλο της μάνας, είτε από αυτόν της κόρης"
Η Χριστίνα Κυριαζίδη στο Infowoman: “Όλες οι γυναίκες βιώνουν την μητρότητα, είτε από τον ρόλο της μάνας, είτε από αυτόν της κόρης”
Η Γιούλη Ζήκου στο Infowoman.gr: "Κάθε φορά που αντικρίζω το σκύλο μου σκέφτομαι πώς χωρίς αυτόν δεν θα ζουσα"
Η Γιούλη Ζήκου στο Infowoman.gr: “Κάθε φορά που αντικρίζω το σκύλο μου σκέφτομαι πως χωρίς αυτόν δεν θα ζουσα”
Η Ιωάννα Παπαδοπούλου μιλάει στο Infowoman.gr για τα στερεότυπα στον κλάδο των αερομεταφορών
Η Ιωάννα Παπαδοπούλου μιλάει στο Infowoman.gr για τα στερεότυπα στον κλάδο των αερομεταφορών που έχουν αρχίσει να καταρρίπτονται
Η Αθηνά Μαυρομάτη στο Infowoman.gr: "Δεν έχω μετανιώσει ποτέ που έγινα ηθοποιός"
Η Αθηνά Μαυρομάτη στο Infowoman.gr: “Δεν έχω μετανιώσει ποτέ που έγινα ηθοποιός”
Η Ειρήνη Γαντερί στο Infowoman.gr: "Δυστυχώς στην κοινωνία μας το “κλάμα” είναι μεγάλο ταμπού"
Η Ειρήνη Γαντερί στο Infowoman.gr: “Το να πραγματοποιεί μία υιοθεσία ένα ομόφυλο ζευγάρι είναι εξίσου όμορφο και απόλυτα υγιές”
Η θεραπεύτρια Αννίκ Μπρόφμαν στο Infowoman.gr: «Όλα μπορούν να θεραπευτούν»
Η θεραπεύτρια Αννίκ Μπρόφμαν στο Infowoman.gr: «Όλα μπορούν να θεραπευτούν»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του