Αποστολία Ζώη: «Τώρα αρχίζω να βάζω τη ζωή μου σε τάξη»

αποστολία-ζώη-τώρα-αρχίζω-να-βάζω-τη-ζ

«Είμαι άνθρωπος που δοκιμάζω οτιδήποτε έρχεται στο διάβα μου. Δεν έχω καμία ταμπέλα στο κεφάλι μου και κανέναν ενδοιασμό όταν κάτι ξυπνάει την καλλιτεχνικότητά μου, να το δοκιμάσω». Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Αποστολία Ζώη στο Infowoman.gr τη στροφή που έχει κάνει τόσο στη ζωή όσο και στην καριέρα της.

Πέρασαν οκτώ μήνες από τότε που μιλήσαμε μαζί της, λίγο μετά την πρεμιέρα της παράστασης «Ζητείται ψεύτης» στην οποία συμμετείχε την παρασμένη σεζόν στο θέατρο Παλλάς, και η Αποστολία Ζώη ακούγεται ακόμα πιο ενθουσιασμένη και με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για το νέο ξεκίνημα στη ζωή της.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια τη φετινή σεζόν αποφάσισε να ταξιδέψει στο χρόνο και να θυμηθεί τραγούδια που της αρέσουν και, ενδεχομένως, δεν έχει την πολυτέλεια να πει σε πιο εμπορικούς χώρους. «Είναι μια πολύ μεγάλη καλλιτεχνική ευκαιρία για εμένα», μας εξομολογείται. Έτσι, θα μας υποδεχτεί σε έναν εναλλακτικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το El Convento Del Arte, για δύο μοναδικές εμφανίσεις (Σάββατο 16 και 23 Νοεμβρίου), με τραγούδια που έχει αγαπήσει και με την υπόσχεση, ότι μέχρι το τέλος της βραδιάς θα έχουμε γίνει όλοι, μία παρέα!

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b6%cf%8e%ce%b7-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b6%cf%89-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%cf%89-%cf%84%ce%b7-%ce%b60

Τι θα ακούσουμε στο El Convento Del Arte;

Αυτό το κάναμε και πέρυσι, μια βραδιά για το κλείσιμο του El Convento Del Arte. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, δεν έχω τραγουδήσει ξανά σε τόσο εναλλακτικούς χώρους, και ήταν μια μαγική βραδιά. Είχα συζητήσει λοιπόν με την επιχείρηση ότι αυτό πρέπει να ξαναγίνει, οπότε με πολύ μεγάλη χαρά φέτος, θα επαναλάβουμε αυτό που έγινε και πέρυσι.

Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα μαζί με τον μαέστρο μου, Παναγώτη Βουνάτσο, που να δίνει ακριβώς την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου, πίνεις χαλαρά το κρασί σου κι απολαμβάνεις μια ωραία παράσταση που δεν σε αγχώνει, σε ταξιδεύει, σε κάνει να γίνεσαι μια παρέα στο τέλος της βραδιάς. Το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει, έχει κάποια στοιχεία από ρεπερτόριο που χρησιμοποιώ γενικότερα στις εμφανίσεις μου, αλλά το πιο βασικό είναι ότι έχω την ελευθερία να τραγουδήσω οτιδήποτε -ξένου ή ελληνικού ρεπερτορίου- με μια κιθάρα κι ένα πιάνο σε μορφή λίγο πιο unplugged, γι’ αυτό και η παράσταση λέγεται «Ό,τι αγαπώ». Έτσι μπορώ κι εγώ να ταξιδέψω στο χρόνο και να θυμηθώ τραγούδια που μου άρεσαν και, ενδεχομένως, δεν έχω την πολυτέλεια να τα πω σε πιο εμπορικούς χώρους. Είναι μια πολύ μεγάλη καλλιτεχνική ευκαιρία για εμένα.

Γιατί αποφάσισες να κάνεις αυτή την αλλαγή σε αυτή την περίοδο της ζωής σου;

Είμαι άνθρωπος που δοκιμάζω οτιδήποτε έρχεται στο διάβα μου. Δεν έχω καμία ταμπέλα στο κεφάλι μου και κανέναν ενδοιασμό όταν κάτι μου «ξυπνάει» την καλλιτεχνικότητά μου, να το δοκιμάσω. Αυτό ήρθε αυτή τη στιγμή στη ζωή μου, ίσως και λόγω των θεατρικών μου εμπειριών, γιατί από τη φύση του το θέατρο είναι διαφορετικό και σε φέρνει σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους, οπότε ίσως να έχει προέλθει από εκεί.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b6%cf%8e%ce%b7-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b6%cf%89-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%cf%89-%cf%84%ce%b7-%ce%b62

Γενικότερα δεν αποκλείω τίποτα. Ήταν τώρα η στιγμή του ενδεχομένως και ίσως τώρα να μπορώ κι εγώ να λειτουργήσω πολύ καλύτερα σε μια τέτοια κατάσταση. Ούτως ή άλλως είμαι σε μια μεταβατική περίοδο, που μου έχει δώσει πολλά διαφορετικά καλλιτεχνικά εναύσματα και όλο αυτό, το αφήνω να με οδηγήσει σύμφωνα με αυτό που συμβαίνει στη ζωή μου.

Θεωρείς ότι σε επηρέασε καλλιτεχνικά ο θάνατος των γονιών σου;

Η απώλεια είναι ένα πολύ μεγάλο σοκ για τον άνθρωπο. Έκανα ένα τεράστιο restart που ακόμα το βιώνω και είμαι ακόμα στο πένθος μου, αλλά στην «ουρά» του. Αρχίζω δηλαδή και βάζω τη ζωή μου σε τάξη, γιατί υπήρχε πλήρης αταξία. Δεν υπήρχαν ούτε όνειρα, ούτε στόχοι. Είχε παγώσει ο χρόνος. Στην ουσία ίσως όλο αυτό το άσχημο ταξίδι ήταν για μένα ένα «ξύπνημα». Όλο αυτό υπήρχε στο μυαλό μου, γιατί καλλιτεχνικά είμαι πολύ ενεργή και θέλω να εξελίσσομαι, αλλά ίσως πιο πριν δεν το έπαιρνα απόφαση και είχα κι εγώ μερικές ταμπέλες στο κεφάλι μου. Όμως με τη φιλανθρωπική συναυλία που έκανα για τον καρκίνο πέρυσι, αφιερωμένη στους γονείς μου, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν στεγανά όταν υπάρχει ένας ιερός σκοπός.

Την περσινή σεζόν σε είδαμε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι. Πώς ήταν η εμπειρία σου;

Έχω περάσει καταπληκτικά στο θέατρο γιατί πέτυχα πολύ καλούς συνεργάτες. Ίσως το είχα τόσο μεγάλη ανάγκη κι έτσι το ονειρευόμουν, που μου έτυχαν δύο συνεργασίες και στο «Ζητείται ψεύτης» στο Παλλάς και στην καλοκαιρινή περιοδεία με το «Toc Toc». Έχω κουραστεί πάρα πολύ αλλά έχω γεμίσει τις βαλίτσες μου με πολύ μεγάλη αισιοδοξία και μαθήματα. Άνοιξε το μυαλό μου, έχω να σου πω μόνο θετικά. Ήμουν σαν ένα παιδί που πήγαινε πρώτη μέρα στο σχολείο. Έτσι αισθάνομαι στο θέατρο και αυτό μου θυμίζει τα πρώτα χρόνια μου στο τραγούδι. Μέσα από αυτό αναγεννήθηκα και θυμήθηκα πόσο όμορφο είναι να αντιμετωπίζεις τη δουλειά σου χωρίς πολλή σκέψη, με περισσότερο παρορμητισμό. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη και τυχερή που μου συνέβη αυτό και δε με στάματησε η λογική μου στο να το κάνω.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b6%cf%8e%ce%b7-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b6%cf%89-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%cf%89-%cf%84%ce%b7-%ce%b64

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Τον μεγαλύτερο φόβο μου τον έχω ζήσει. Ήταν η απώλεια. Σίγουρα δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω ποτέ! Βέβαια, όλα μέσα στη ζωή είναι και εννοείται ότι συμβαίνουν, και πάντα υπάρχουν χειρότερα παραδίπλα. Θέλω και προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά.

Περιποιείσαι τον εαυτό σου; Έχεις κάποια ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς;

Δεν τον προσέχω ιδιαίτερα τον εαυτό μου. Η αλήθεια είναι αυτή. Όμως έχω σκεφεί να βάλω μια τάξη στη ζωή γιατί μέσα στην αταξία που συζητήσουμε πριν ήταν και αυτό. Εμένα μου βγήκε πάνω μου όλο αυτό. Ήταν σα να ήθελα να τιμωρήσω τον εαυτό μου για ό,τι συνέβη. Του έχω φερθεί άσχημα τα τελευταία χρόνια.

Αυτό όμως που έχω ξεκινήσει να κάνω και είμαι πολύ περήφανη είναι η γυμναστική, πράγμα που είχα αφήσει πολύ πίσω. Ευτυχώς αυτό μου δίνει ζωή για να αρχίσω να προσέχω και τα υπόλοιπα. Τώρα μπαίνω ουσιαστικά σε τάξη. Έχω ξεκινήσει λοιπόν pilates, πηγαίνω 2-3 φορές την εβδομάδα, και από εκεί και πέρα, αυτό που έχω ακούσει τελευταία και νομίζω ότι ισχύει και το κάνω κι εγώ, είναι ότι μία φορά την εβδομάδα δεν βάζω τίποτα στο πρόσωπό μου. Επίσης, δεν είμαι υπέρ του να σαπουνίζω το πρόσωπό μου το πρωί γιατί υπάρχει ένα προστατευτικό φιλμ που δημιουργείται το βράδυ, το οποίο ουσιαστικά το αφυδατώνεις και δεν σε προστατεύει από τη σκόνη, το καυσαέριο, κτλ.

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σου επαγγελματικά σχέδια;

Σε ένα μήνα και λιγότερο, αρχές Δεκεμβρίου, κυκλοφορεί το νέο μου τραγύδι. Είναι ένα ντουέτο αλλά ακόμα δεν έχω ανακοινώσει με ποιον. Αυτή την περίοδο ψάχνουμε χώρους για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη δουλειά και γιατί έχω εστιάσει στο θέμα του υλικού και του ρεπερτορίου, και έχω βρει και τα επόμενα τραγούδια μου. Ξεκινάω τις live εμφανίσεις μου και στην περιφέρεια και είμαι σε συζητήσεις για διάφορα άλλα πράγματα που δεν μπορώ ακόμη να ανακοινώσω. Είναι μια πολύ δημιουργική περίοδος και είμαι πολύ ενθουσιασμένη!

Infos

Μουσική παράσταση «Ό,τι αγαπώ»

Σάββατο 16 & 23 Νοεμβρίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 21.30 / Ώρα έναρξης: 22.00

Διάρκεια: 2:30 ώρες (με διάλειμμα)

Είσοδος: 10€

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 5200602

El Convento Del Arte

Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο

Σχετικά Άρθρα
Μάρω Παπαδοπούλου: "Οι καλλιτέχνες βρίσκονταν πάντα υπό διωγμόν μα η κοινωνία έχει ανάγκη την ύπαρξή τους"
Μάρω Παπαδοπούλου: “Οι καλλιτέχνες βρίσκονταν πάντα υπό διωγμόν μα η κοινωνία έχει ανάγκη την ύπαρξή τους”
Οι πρωταγωνίστριες της παράστασης «Χορεύετε;» μιλάνε στο Infowoman.gr κι εξηγούν γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την Ιστορία μας
Οι πρωταγωνίστριες της παράστασης «Χορεύετε;» μιλάνε στο Infowoman.gr κι εξηγούν γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την Ιστορία μας
Η Εύη Δόβελου στο Infowoman.gr: "Αν πράγματι το κράτος ενδιαφερόταν, δεν θα υποτιμούσε τόσο την καλλιτεχνική εκπαίδευση"
Η Εύη Δόβελου στο Infowoman.gr: “Αν πράγματι το κράτος ενδιαφερόταν, δεν θα υποτιμούσε τόσο την καλλιτεχνική εκπαίδευση”
Η Σοφία Λαμπιδώνη στο Infowoman.gr: "Η τέχνη οφείλει να είναι παρούσα! Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο"
Η Σοφία Λαμπιδώνη στο Infowoman.gr: “Η τέχνη οφείλει να είναι παρούσα! Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο”
Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης στο Infowoman.gr: "Οι νεότερες γενιές ακούνε περισσότερο και βρίσκουν τρόπους να αντιδράσουν γρήγορα"
Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης στο Infowoman.gr: “Οι νεότερες γενιές ακούνε περισσότερο και βρίσκουν τρόπους να αντιδράσουν γρήγορα”
Η Στέλλα Κρούσκα στο Infowoman.gr: "Η μασημένη τροφή, όποιος κι αν μας την ταΐζει, δεν μας κάνει καλό"
Η Στέλλα Κρούσκα στο Infowoman.gr: “Η μασημένη τροφή, όποιος κι αν μας την ταΐζει, δεν μας κάνει καλό”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του