Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Βάσως Αλαγιάννη. Η σπουδαία συνθέτις και στιχουργός έφυγε από τη ζωή, ήσυχα στον ύπνο της αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο κενό στην ελληνική μουσική.
Άλλωστε, η Βάσω Αλαγιάννη είναι εκείνη που χάρισε σπουδαίες επιτυχίες και τραγούδια που έμειναν στην ιστορία κι άντεξαν στον χρόνο, όπως το «Αχ Ελλάδα» και ο «Υδροχόος» που “σφράγισε” με τη φωνή του ο σπουδαίος, Νίκος Παπάζογλου. Η Βάσω Αλαγιάννη είχε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ανάμεσά τους και η Χάρις Αλεξίου.
Μάλιστα, την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η Χαρούλα Αλέξιου με ανάρτησή της στο Instagram.
Το συγκινητικό “αντίο’ της Χαρούλας
Συγκεκριμένα, έγραψε στην ανάρτησή της:
«Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της
Αυτή η γυναίκα που ήταν τόσα πολλά πράγματα.
Η «Svarno» .
Που έγραφε τραγούδια
Που θεράπευε με Reiki
Που συμβούλευε με αυτογνωσία
Που αγαπούσε με πάθος
Που κάπνιζε πολύ
Που έραβε
Που έπλεκε
Που μας μάλωνε να ξυπνήσουμε
Που γελούσε σαν μωρό
Που τραγουδούσε
Που ταξίδευε πολύ
Που μας γέμιζε δώρα
Η Βάσω Αλλαγιάννη που την τραγούδησα κι εγώ με τους στίχους του Ρασούλη και τους δικούς της στον Ζαμπέτα όπως την τραγούδησαν και τόσοι άλλοι.
Η “Svarno” η φίλη μου και master μου στο Reiki
Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της για να αναπαυτεί για πάντα».
View this post on Instagram
Ποια ήταν η Βάσω Αλαγιάννη
Η ίδια στο βιογραφικό που έχει δημοσιεύσει στο προσωπικό ιστολόγιό της (allagianni.blogspot.com) έγραφε πως έμαθε μουσική πλάι στο Μάνο Λοίζο αλλά και αργότερα στο Νότη Μαυρουδή.
Ακούγοντας τα τραγούδια αυτά οι δάσκαλοι αλλά και εμπνευστές της, την παρακίνησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε εκείνα τα πρώτα τραγούδια που έγραψε υπήρχαν διαμάντια όπως ο «Γλάρος» (το ερμήνευσε αργότερα ο Μανόλης Λιδάκης).
Η πρώτη δισκογραφική της δουλειά είχε τρομερή απήχηση στο κοινό. Ήταν το «Χαράτσι» (1982), όπου σε στίχους του Μανόλη Ρασούλη έγραψε τον «Υδροχόο» και το «Λεμόνι στην Πορτοκαλιά», για τη φωνή του Νίκου Παπάζογλου.
Η μεγάλη επιτυχία του τρίπτυχου Αλλαγιάννη, Ρασούλη, Παπάζογλου έφερε ακόμη δύο δίσκους, τα «Σύνεργα» (1990) και το «Στο Λυκαβηττό» (1991), με το τραγούδι «Αχ Ελλάδα» να γίνεται ο ύμνος που αγγίζει την ψυχή του σύγχρονου Έλληνα.
Η Βάσω Αλλαγιάννη συνεργάστηκε δισκογραφικά με το Μανόλη Λιδάκη («4 κύκλοι τραγουδιών», 1995), τη Βούλα Σαββίδη («Το φίλημα του χρόνου» 1992), την Πίτσα Παπαδοπούλου («Με τα μάτια κλειστά», 1994, με το τραγούδι «Πού πάει η αγάπη όταν φεύγει»), το Σταύρο Λογαρίδη («Ονειρεμένες πολιτείες», 1996), τη Χαρούλα Αλεξίου («Παράξενο Φως», 2000), το Δημήτρη Μπάση («Μιλάω Χρόνια», 2000) και άλλους.
Μάλιστα από το 1992 ξεκίνησε να γράφει και η ίδια στίχους.
Το “αντίο” του Χρήστου Μάστορα
Όμως και ο νεαρός τραγουδιστής, Χρήστος Μάστορας, μέσα από το προφίλ του στο Instagram, θέλησε να στείλει το δικό του “αντίο’ στη Βάσω Αλαγιάννη.
Έτσι, έγραψε: “Μακάρι να προλάβαινα να σε γνωρίσω να σου πω ποσό σε θαυμάζω! Μακάρι να υπήρχε τρόπος να αφαιρέσω το εγώ μου και να σου πω ειλικρινά ποσό σπουδαία ήσουν είσαι και θα είσαι! Λυπάμαι εμένα και όσους τραγουδιστές δεν άγγιξες με το ραβδί σου Βάσω Αλλαγγιανη!”
View this post on Instagram
Διαβάστε επίσης
Προκαλεί η Τουρκάλα ηθοποιός του “Λούφα και Παραλλαγή”: “Αν χρειαστεί, μπείτε στα νησιά”
Σασμός spoiler: Οι ζωές της Αργυρώς και του Αστέρη ετοιμάζονται να αλλάξουν για πάντα
Google News