Categories: Μουσική

Μία συναυλία για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που βίωσαν την μεγαλύτερη απομόνωση

Μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, επανήλθε στα μουσικά δρώμενα πραγματοποιώντας με μεγάλη επιτυχία συναυλία στα Διαβατά του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής προστασίας, δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Δέλτα, για τα άτομα τρίτης ηλικίας, ενώ παρευρέθησαν περισσότεροι από 220 θεατές, τόσο από το Δήμο Δέλτα, όσο και από όμορους Δήμους.

Και με αυτή τη συναυλία η Pfizer Hellas προσπαθεί να συμβάλει στη ψυχική υγεία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας, που βίωσαν ακόμα πιο έντονα την κοινωνική απομόνωση κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas αλλά και εμπνευστής και μέλος της ορχήστρας, σχολίασε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι συνθήκες μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το κοινωνικό έργο της Pfizer Hellas Βand, και να βρεθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας. Με την πρώτη μας αυτή συναυλία μετά από τους περιορισμούς της πανδημίας συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να προσφέρουμε ευχάριστες μουσικές στιγμές, ψυχαγωγία και διασκέδαση, σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως κάνουμε διαρκώς από το 2013»

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Pfizer Hellas Band, έχει διοργανώσει περισσότερες από 60 μουσικές εκδηλώσεις, αγκαλιάζοντας με τη μουσική της περισσότερους από 7.000 ηλικιωμένους σε ΚΑΠΗ και Κοινωφελή Ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, για το σύνολο της προσφοράς της η Pfizer Hellas Band βραβεύτηκε το 2020 από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου».

Το συγκεκριμένο βραβείο, υπάγεται στην Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών και απονέμεται για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, η οποία προάγει την κοινωνική πρόνοια στον Ελλαδικό χώρο.

Σημειώνεται ότι η συναυλία στα Διαβατά του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ορίζουν οι ισχύοντες κανονισμοί.

Ναυσικά Διαμαντοπούλου

Recent Posts

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται έντονος καύσωνας, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42°C – Πόσο θα διαρκέσει;

Για τον καύσωνα αυξημένης έντασης που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος…

9 ώρες ago

Μακάρι όλες να βρούμε κάποιον να μας κοιτάει όπως ο Ορφέας Αυγουστίδης τη Γεωργία Κρασσά στη θάλασσα

Μακάρι όλες να βρούμε κάποιον να μας κοιτάει όπως ο Ορφέας Αυγουστίδης τη Γεωργία Κρασσά…

19 ώρες ago

Δεκαπενταύγουστος: Σκέψεις για την πίστη

Δεκαπέντε του Αυγούστου… Μια κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας είναι και πάλι εδώ, με το πρόσωπό…

24 ώρες ago

Χρήστος Φωτίδης: “Ο Δάνης Κατρανίδης αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια το πρόβλημα υγείας του”

«Ο Δάνης Κατρανίδης έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά δεν θέλει να μιλάμε για αυτό.…

2 ημέρες ago

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ δεν μασά τα λόγια του για Μαρία Αντωνά: “Είναι μια κοπέλα με στρατηγική”

«Είναι μια κοπέλα με στρατηγική. Στον τελικό του Survivor με έσπρωξε περνώντας από δίπλα μου…

3 ημέρες ago

Σαλμάν Ρουσντί: Διασωληνωμένος μετά την επίθεση – Κινδυνεύει να χάσει το ένα μάτι

Διασωληνωμένος βρίσκεται ο Σαλμάν Ρουσντί μετά την επίθεση που δέχτηκε χθες το απόγευμα. Κινδυνεύει να…

3 ημέρες ago