Ξεκινάει η προπώληση των εισιτηρίων για την Τραβιάτα στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκληρώνει την εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνική περίοδο 2023/24 με τη δημοφιλέστατη Τραβιάτα του Βέρντι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου 2024, σε μουσική διεύθυνση Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι και σκηνοθεσία, σκηνικά και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στις 12.00 και θα πραγματοποιείται στα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και online στα www.aefestival.gr και www.more.com.

%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%8e%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b30
ΕΛΣ – ΤΡΑΒΙΑΤΑ 27/07/19

 Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν τον θάνατο της κοπέλας. Ο άτυχος έρωτας της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Τζουζέππε Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, οι οποίες γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά, θα ζωντανέψει για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η πρεμιέρα της Τραβιάτας στις 6 Μαρτίου 1853 στο Θέατρο Ο Φοίνικας της Βενετίας αναφέρεται συνήθως ως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιστορία της όπερας. Ενάμιση αιώνα αργότερα, το αριστούργημα του Βέρντι αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του ρεπερτορίου με εκατοντάδες παραστάσεις κάθε χρόνο στις όπερες όλου του κόσμου και με χιλιάδες θεατών να τις παρακολουθούν εκστατικά.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σημειώνει για την παραγωγή, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο ρωμαϊκό ωδείο το καλοκαίρι του 2019 με ξεχωριστή επιτυχία: «Η Τραβιάτα, παρουσιασμένη στον ιστορικό χώρο του Ηρωδείου, εντάσσεται σε μια απαιτητική όσο και ενδιαφέρουσα συνθήκη: πρέπει κανείς να βρει την ισορροπία μεταξύ των σκηνών της επιδεικτικής ευδαιμονίας και των στιγμών της ιδιωτικότητας. Οι τοίχοι του αρχαίου ωδείου είναι εγγυητές της διαχρονίας και εντάσσουν υποχρεωτικά την αφήγηση στον μεγάλο χρόνο. Στον ενδιάμεσο αυτό χώρο, μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος, η Βιολέττα μοιάζει σταματημένη σε μια εποχή μετέωρη, προσφέροντας στον θεατή την ιστορία της, προϊόν κι αυτή προς κατανάλωση, όπως ήταν και η ίδια. Ο χώρος του Ηρωδείου μοιράζεται ανάμεσα στα κλειστά δωμάτια (που αντιπροσωπεύουν το εσωτερικό ψυχικό τοπίο της ηρωίδας) και στον κόσμο / σκηνή της καταναγκαστικής ηδονής, όπου δεσπόζει ένα τεράστιο τραπέζι. Οι δύο κόσμοι εξελίσσονται παράλληλα, ενώ η ηρωίδα καθρεφτίζεται στο alter ego της, δίνοντας έτσι υπόσταση στην εσωτερική της διχοτομία, που αποτελεί ίσως και το πιο σημαντικό αφηγηματικό στοιχείο του έργου. Η Τραβιάτα είναι η Βιολέττα, γι’ αυτό και η εστίαση στην αποτύπωση των συναισθημάτων της μεγεθύνεται και προβάλλεται στον φθαρμένο από τον χρόνο τοίχο του Ηρωδείου».

Για τη φετινή αναβίωση της Τραβιάτας η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει δύο μοναδικές διανομές, με τη συμμετοχή κορυφαίων πρωταγωνιστών της όπερας με διεθνή ακτινοβολία.

Στην πρώτη διανομή, η Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας Ναντίν Σιέρρα –για πρώτη φορά στην Ελλάδα– θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Βιολέττας Βαλερύ με τον εντυπωσιακών φωνητικών δυνατοτήτων Βρετανοϊταλό τενόρο Φρέντι Ντε Τομμάζο στον ρόλο του Αλφρέντο Ζερμόν και τον διεθνώς αναγνωρισμένο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν.

Στο δεύτερο καστ, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη διακεκριμένη υψίφωνο της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη στον ρόλο της Βιολέττας Βαλερύ, τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν καθώς και τον διάσημο Ιταλό τενόρο Φραντσέσκο Ντεμούρο στον ρόλο του Αλφρέντο.

Μαζί τους σημαντικοί Έλληνες μονωδοί όπως οι Χρυσάνθη Σπιτάδη, Ελένη Βουδουράκη, Γιάννης Καλύβας, Νικόλας Ντούρος, Νίκος Κοτενίδης, Γιώργος Παπαδημητρίου, Νίκος Κατσιγιάννης, Ιωάννης Κοντέλλης.

Όπερα • Αναβίωση

Τραβιάτα

Τζουζέππε Βέρντι

27, 28, 30, 31 Ιουλίου 2024 • Ώρα έναρξης: 21.00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Μουσική διεύθυνση: Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι

Σκηνοθεσία, σκηνικά, χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Βασίλης Κεχαγιάς

Συνεργάτιδα αρχιτέκτονας: Μαίρη Τσαγκάρη

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Βιολέττα Βαλερύ: Ναντίν Σιέρρα (27, 30/7) / Βασιλική Καραγιάννη (28, 31/7)

Φλόρα Μπερβουά: Χρυσάνθη Σπιτάδη

Αννίνα: Ελένη Βουδουράκη

Αλφρέντο Ζερμόν: Φρέντι Ντε Τομμάζο (27, 30/7) / Φραντσέσκο Ντεμούρο (28, 31/7)

Τζόρτζιο Ζερμόν: Δημήτρης Πλατανιάς (27, 30/7) / Τάσης Χριστογιαννόπουλος (28, 31/7)

Γκαστόνε: Γιάννης Καλύβας

Βαρόνος Ντουφόλ: Νικόλας Ντούρος

Μαρκήσιος του Ομπινύ: Νίκος Κοτενίδης

Δόκτωρ Γκρανβίλ: Γιώργος Παπαδημητρίου

Τζουζέππε: Νίκος Κατσιγιάννης

Οικονόμος / Μαντατοφόρος: Ιωάννης Κοντέλλης

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τιμές εισιτηρίων: €25, €45, €55, €60, €85, €100

Φοιτητικό, παιδικό: €15 / ΑΜΕΑ: €15

Προπώληση: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00 | 2130885700), εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, www.aefestival.gr και www.more.com

Χορηγός παράστασης Alpha Bank

Μέγας Δωρητής ΕΛΣ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Διαβάστε επίσης

Αυτοκτόνησε… ρομπότ – υπάλληλος και αυτό δεν είναι καθόλου αισιόδοξο

Η Nia Vardalos στην Ελλάδα για την καμπάνια Greek Farms

Σχετικά Άρθρα
Γιάννης Κότσιρας - Μίλτος Πασχαλίδης ενώνουν τις φωνές τους σε δύο μεγάλες συναυλίες
Γιάννης Κότσιρας – Μίλτος Πασχαλίδης ενώνουν τις φωνές τους σε δύο μεγάλες συναυλίες
Η Ηρώ Εμμανουηλίδου φεύγει, πάει... #Dubai
Η Ηρώ Εμμανουηλίδου φεύγει, πάει… #Dubai
20 καλοκαιρινά τραγούδια που σε... λυτρώνουν από τη ζέστη
20 καλοκαιρινά τραγούδια που σε… λυτρώνουν από τη ζέστη
Tο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υποδέχεται στο Ηρώδειο την «πιο απόκοσμα όμορφη φωνή του πλανήτη», τον χαρισματικό κόντρα τενόρο Γιάκουμπ Γιοζέφ Ορλίνσκι.
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Υποδέχεται τον τενόρο Γιάκουμπ Γιοζέφ Ορλίνσκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μίνως Μάτσας: Συναυλία στο Ηρώδειο με άσματα των αγνών και πληγωμένων ψυχών
Μίνως Μάτσας: Συναυλία στο Ηρώδειο με άσματα των αγνών και πληγωμένων ψυχών
Πέννυ Μπαλτατζή και Σταύρος Σαλαμπασόπουλος: Να ονειρευόμαστε…
Πέννυ Μπαλτατζή και Σταύρος Σαλαμπασόπουλος: Να ονειρευόμαστε…

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του