Η Καίτη Γαρμπή τα τελευταία χρόνια έχει μια έντονη παρουσία στα social media, τα οποία χρησιμοποιεί, όπως θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούμε όλοι μας: στέλνοντας μηνύματα και σχολιάζοντας τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Η “Καίτη που όλοι αγαπάμε”, έχει αναδειχθεί όμως και στη φωνή τη δική μου, τη δική σου, που δεν έχει τη δημοσιότητα, το βήμα και το κοινό για να υψώσει τον τόνο της και να πει όλα όσα θέλουμε όλες μας να πούμε.
Καίτη Γαρμπή: Γιατί όλοι αποθεώνουν το νέο της τραγούδι;
Και η Καίτη Γαρμπή κάνει και πάλι την ανατροπή. Και υψώνει τη φωνή της, στέλνοντας και πάλι ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα που μας απασχολεί: τις γυναικοκτονίες, την κακοποίηση των γυναικών, την ισότητα των δύο φύλων. Και όχι αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιεί τα social media, αλλά την Τέχνη. Αυτή που ξέρει καλά.
View this post on Instagram
Το νέο της τραγούδι, “Άμα φύγω” σε στίχους και μουσική Φοίβου, αφηγείται έναν χωρισμό, μια τοξική σχέση όπου η γυναίκα αποφασίζει να βάλει τέλος και να προχωρήσει. Στο βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε, η Καίτη Γαρμπή ενώ τραγουδάει, σε κάποιο σημείο κάνει μία παύση για να πει όσα πρέπει να ακουστούν.
Απευθυνόμενη προς όλες τις γυναίκες, λέει:
«Εμείς οι γυναίκες είμαστε δυνατές. Κι όποτε χρειαστεί ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες μας. Να υπερασπιστούμε ό,τι αγαπάμε. Αγαπάμε τον σύντροφό μας. Τον εκτιμάμε και τον σεβόμαστε. Γι΄αυτό, θέλουμε κι εκείνος να μας αγαπάει, να μας σέβεται και να μας εκτιμάει το ίδιο. Τον θέλουμε να στέκεται δίπλα μας. Ούτε να μας προσπερνάει, ούτε να μας ακολουθεί. Αλλιώς, φεύγουμε. Και μπορούμε να προχωρήσουμε μόνες μας. Δεν φοβόμαστε».
Και καταλήγει με το πιο δυνατό μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης… «Γιατί είμαστε δυνατές»!
Δείτε το βίντεο κλιπ και το μύνημα που στέλνει:
Οι στίχοι του “Άμα φύγω”
Νομίζεις πως τα ξέρεις όλα
μα όταν μιλάμε για καρδιές
δεν πιάνει στο γυαλί η κόλα
δεν κλείνουν οι ρωγμές.
Στην αγάπη που χαλάει
δεν χωράνε επισκευές
και η συγνώμη τζάμπα πάει
αν αργά την λες.
Η ζωή σου άμα φύγω
θα ‘ναι σαν πικρός καφές
στοίχημα θα λες σε λίγο
Καίτη και θα κλαις.
Η ζωή σου άμα φύγω
θα ‘ναι σαν πικρός καφές
στοίχημα θα λες σε λίγο
Καίτη και θα κλαις.
Λες πως υπάρχει για όλα λύση
και πως τα πράγματα είναι απλά
μάλλον δεν θα έχεις αγαπήσει
ποτέ σου αληθινά.
Διαβάστε επίσης
Θρήνος: Πέθανε από επιπλοκές γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός του “Εν Λευκώ” μόλις στα 40 της!
Σοκαριστικό τροχαίο το βράδυ της Τρίτης για τον Αλέξη Κούγια – Άμορφη μάζα το ΙΧ του
Δημήτρης Ήμελλος: 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον αστυνόμο του “Σασμού”
Google News