Η Κορεάτικη pop κουλτούρα κατακτά και τη Σαουδική Αραβία!

η-κορεάτικη-pop-κουλτούρα-κατακτά-και-τη

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας φιλοξένησε το KCON στο Ριάντ, τον Οκτώβριο του 2022. Ήταν η πρώτη φορά που η διεθνής εκδήλωση της Κορεάτικης pop Κουλτούρας πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Το KCON είναι το μεγαλύτερο κορεατικό πολιτιστικό συνέδριο και μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο, το οποίο γιορτάζει τα K-Pop, K-Movie, K-Drama, K-Webtoon, K-Beauty και K-Food. Το 2022, το KCON γιόρτασε τα 10 χρόνια του, έχοντας υποδεχτεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο θαυμαστές σε τέσσερις ηπείρους.

Η εμβληματική διοργάνωση προσέφερε σε πάνω από 250 brands υψηλή αναγνωρισιμότητα, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα και ξεχωριστές εκδηλώσεις. Το KCON ξεκίνησε στις ΗΠΑ, με εκδηλώσεις στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη και fans από όλο τον κόσμο, καθώς το 69% αυτών ταξίδεψε από άλλες πόλεις για να παρευρεθεί.

%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-pop-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b70

Η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε το KCON 2022

Έκτοτε, το KCON επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο και πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο Μεξικό, τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Η εκδήλωση στο Ριάντ φιλοξένησε 6 K-Pop καλλιτέχνες ανά ημέρα, ανάμεσά τους και τους Pentagon, Boyz και StayC. Τα συγκροτήματα, εκτός των συναυλιών, παρευρέθηκαν σε συναντήσεις meet and greet, συμμετείχαν σε workshops χορού, καθώς και σε ένα ξεχωριστό red – carpet event. Το συνέδριο φιλοξένησε, επίσης, K-Movie και K-Webtoon προβολές, καθώς και booths κορυφαίων K-Beauty καλλυντικών.

Τον Ιούνιο του 2022, ο υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Badr bin Abdullah bin Farhan al Saud, επισκέφθηκε την Κορέα για να ενισχύσει τη διμερή πολιτιστική σχέση των δύο χωρών. Η Αυτού Υψηλότητα συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού (MCST).

%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-pop-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b72

Η Σαουδική Αραβία και η Κορέα καλλιεργούν μια ζεστή και παραγωγική πολιτιστική συνεργασία

Μέλη της αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκαν επίσης με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κορέας, καθώς και με στελέχη επιχειρήσεων του πολιτιστικού κλάδου, για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το Υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την CJ ENM, το οποίο περιλάμβανε συνεργασία στον τομέα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που είχε ως αποτέλεσμα η Σαουδική Αραβία να γίνει οικοδεσπότης του KCON.

%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-pop-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b74

Η Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπας Badr bin Abdullah bin Farhan Al Saud, Υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε: «Η Σαουδική Αραβία και η Κορέα καλλιεργούν μια ζεστή και παραγωγική πολιτιστική συνεργασία, βασισμένη σε ισχυρούς δεσμούς που χτίστηκαν εδώ και δεκαετίες. Ήταν χαρά μας να φιλοξενήσουμε τo KCON, ως μέρος των κοινών μας προσπαθειών για τη συνέχιση της πολιτιστικής μας σχέσης, καθώς και ως συμβολή στους στόχους μας σύμφωνα με το Vision 2030».

Μέρος της αποστολής του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η αξιοποίηση των διμερών σχέσεων για τη δημιουργία ευκαιριών για διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές. Ως μέρος του εθνικού της σχεδίου μετασχηματισμού, Saudi Vision 2030, η Σαουδική Αραβία στοχεύει να προωθήσει τον πολιτισμό ως τρόπο ζωής, επιτρέποντάς του έτσι να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του Βασιλείου.

Σχετικά Άρθρα
Robbie is coming back... Επειδή ο Robbie Williams κρατά τις υποσχέσεις του!
Robbie is coming back… Επειδή ο Robbie Williams κρατά τις υποσχέσεις του!
Μετά «τα καλύτερα μας χρόνια», Ελπίδα και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος συναντιούνται ζωντανά στην Τοποθεσία Πλάκα!
Μετά «τα καλύτερα μας χρόνια», Ελπίδα και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος συναντιούνται ζωντανά στην Τοποθεσία Πλάκα!
MadWalk 2022 by Serkova: Εντυπωσιακά catwalks και πρωτότυπα acts με την Άννα Βίσση στο grand finale!
MadWalk 2022 by Serkova: Εντυπωσιακά catwalks και πρωτότυπα acts με την Άννα Βίσση στο grand finale!
Δέσποινα Βανδή: Η ερωτική σκηνή με τον Χρήστο Μάστορα έχει προκαλέσει πα-νι-κό! - Δείτε το βίντεο
Δέσποινα Βανδή: Η ερωτική σκηνή με τον Χρήστο Μάστορα έχει προκαλέσει πα-νι-κό! – Δείτε το βίντεο
«Κάντε στάση… για μια Στάση Ζωής!» Η φιλανθρωπική συναυλία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
«Κάντε στάση… για μια Στάση Ζωής!» Η φιλανθρωπική συναυλία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
"Ο Δρόμος του Μάνου Λοΐζου": Ο Γιώργος Νταλάρας τιμά τον μεγάλο συνθέτη σε μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα
“Ο Δρόμος του Μάνου Λοΐζου”: Ο Γιώργος Νταλάρας τιμά τον μεγάλο συνθέτη σε μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του