Η Άννα Σαρτζίδου αποδέχεται την πρόκληση και τραγουδά Καββαδία στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

η-άννα-σαρτζίδου-αποδέχεται-την-πρόκλ

Το guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Χριστίνα Πολυκρέτη και Άννα Σαρτζίδου), σε μια νέα, διαφορετική παρουσία, με τον ιδιαίτερο κιθαριστικό ήχο του, θα είναι το ορχηστρικό «πλοίο» στο ταξίδι με τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία που έγιναν τραγούδια, την Κυριακή 26 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 «Νύχτες αλληλεγγύης».

Με αυτό το ηχητικό στίγμα, έγιναν οι επιλογές των τραγουδιών.

Μια σειρά τραγουδιών από τους “Ξέμπαρκους” (σε μεταγραφή για κιθαριστικό σύνολο από τον Περουλή Σακελλαρίδη), μια ανθολογία τραγουδιών από τον Γιάννη Σπανό, τη Μαρίζα Κωχ και τον Θάνο Μικρούτσικο (σε προσαρμογή από τον Ν. Χατζηελευθερίου).

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Άννα Σαρτζίδου και ο Δημήτρης Βουτσάς.

%ce%b7-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b6%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%bb0

Ή Άννα Σαρτζίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σύγχρονο τραγούδι, κλασική κιθάρα και Ανώτερα θεωρητικά. Είναι, επίσης, απόφοιτη του τμήματος Μουσικών σπουδών του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση της μουσικής τεχνολογίας, όπου και συνεχίζει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι μέλος του guitarte ensemble κι έχει εμφανιστεί με διάφορα μουσικά σύνολα σε συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις ως τραγουδίστρια και κιθαρίστρια.

«Ο Καββαδίας αποτελεί πρόκληση για έναν καλλιτέχνη»

Με αφορμή η συναυλία «Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι» η Άννα Σαρτζίδου αναφέρει στο Infowoman.gr: «Ο Καββαδίας αποτελεί πρόκληση για έναν καλλιτέχνη, όχι λόγω της ιδιαιτερότητας των θεματικών του (όπως κάποιοι θα υποστήριζαν), αλλά γιατί μέσω αυτών ξετυλίγεται μια απλότητα και μια αφοπλιστική αμεσότητα που μας αφορά όλους.

Σημαντικά ποιήματα, σημαντικές μελοποιήσεις, σημαντικοί ερμηνευτές. Τι μπορεί να προσφέρει μια επιπλέον εκτέλεση; Στον ερμηνευτή, εσωτερική αναζήτηση με σκοπό τη λύτρωση, όπως συμβαίνει άλλωστε πάντα. Στο ακροατήριο, προσδοκεί να παρουσιάσει μια νέα προσέγγιση, με έναν νέο “ηθοποιό” επί σκηνής, αντιμέτωπο με το κείμενο και με τα δικά του πάθη κι έτσι να προσδώσει διαφορετική όψη των πραγμάτων.

Περιμένουμε με λαχτάρα τη συνεύρεση με το κοινό στις 26 Ιουλίου, ώστε να μοιραστούμε μαζί του αυτά τα ποιήματα και να ξεκινήσουμε μια “συνεργασία” από την οποία θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε αυτή η αλληλεπίδραση είναι το πιο ζωντανό και καθοριστικό στοιχείο σε μια παράσταση. Και είναι αυτό που μας έχει λείψει περισσότερο. Πόσο μάλλον τώρα που η “απόσταση” των ημερών μάς κάνει να επιζητούμε ακόμα περισσότερο την εγγύτητα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ας ελπίσουμε ότι το μέλλον θα μας φέρει πιο κοντά κι ας ζούμε στους καιρούς της απόστασης».

Με αυτή τη συναυλία το μουσικό σύνολο επανέρχεται στις εναλλακτικές του (μετά τα 4 Concerti grossi με μουσική Μπαρόκ) σύνθετες παραγωγές. Συναντιέται με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον κοντραμπασίστα Όσβαλντ Αμιράλη και τον κιθαρίστα και μαέστρο Κώστα Ηλιάδη.

Ο Περουλής Σακελλαρίδης γράφει και επιμελείται τα κείμενα της παράστασης, σε μια νέα συνάντηση με τον Νίκο Χατζηελευθερίου.

Εικαστική και σκηνική επιμέλεια: Σοφία Χουλιαρά

Ο Νίκος Χατζηελευθερίου μιλώντας για τη συναυλία «Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 “Νύχτες αλληλεγγύης”, προσαρμοσμένο στην τρέχουσα υγειονομική συνθήκη, προτάσσει ένα μικρό αριθμό συναυλιών και παραστάσεων, με υψηλές καλλιτεχνικές προδιαγραφές, ξεκάθαρο αισθητικό περιεχόμενο και σαφές κοινωνικό μήνυμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία του guitarte ensemble, σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες και με θέμα την τραγουδισμένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, συνιστά μια πρόταση αισθητικής απόλαυσης, και παράλληλα μια πρόκληση για καλλιτέχνες και κοινό.

Μια πρόκληση ακριβώς στη σημερινή πρωτόγνωρη συνθήκη, είναι η «απόσταση» και η ανάγκη υπέρβασής της.

Από αυτήν την αφετηρία εκπορεύτηκαν οι επιλογές.

Απόσταση-ταξίδι-θάλασσα-άνθρωπος-άνθρωποι-διαφορετικοί-καινούργιοι-άγνωστοι-λόγος-επικοινωνία-ποίηση-τραγούδι.

Ένα κεντρικό πρόσωπο.

Νίκος Καββαδίας».

%ce%b7-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b6%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%bb2

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 «Νύχτες αλληλεγγύης»

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης 21:00

Δελτία εισόδου θα προμηθεύονται οι θεατές από τον ιστότοπο Viva.gr

*Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

*Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου, όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, προβολή Ενδογλωσσικών Υπερτίτλων στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες, καθώς και Ακουστική Περιγραφή των εικαστικών στοιχείων στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

*Το πρόγραμμα του φεστιβάλ διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους χειριστές/τριές τους.

*H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».

*Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Σχετικά Άρθρα
Η θεραπεύτρια Αννίκ Μπρόφμαν στο Infowoman.gr: «Όλα μπορούν να θεραπευτούν»
Η θεραπεύτρια Αννίκ Μπρόφμαν στο Infowoman.gr: «Όλα μπορούν να θεραπευτούν»
Η Θηλιά: Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στη δισκογραφία με μια δυνατή ροκ-μπαλάντα σε ραπ επίλογο
Η Θηλιά: Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στη δισκογραφία με μια δυνατή ροκ-μπαλάντα σε ραπ επίλογο
Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη: "Η κινητήριος δύναμή μας δεν είναι ο ορθολογισμός αλλά το συναίσθημα"
Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη: “Η κινητήριος δύναμή μας δεν είναι ο ορθολογισμός αλλά το συναίσθημα”
Ο Μανώλης Χιώτης γεννήθηκε και πέθανε σαν σήμερα - Το συγκινητικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ
Ο Μανώλης Χιώτης γεννήθηκε και πέθανε σαν σήμερα – Το συγκινητικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ
Ο Andrea Bocelli για μία μοναδική συναυλία τον Ιούλιο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας
Ο Andrea Bocelli για μία μοναδική συναυλία τον Ιούλιο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας
Η Μάγδα Μαυρογιάννη αποκαλύπτει στο Infowoman.gr άγνωστες πτυχές της σχέσης της Μαρίας Καλλάς με την αδελφή της, Τζάκυ Καλογεροπούλου
Η Μάγδα Μαυρογιάννη αποκαλύπτει στο Infowoman.gr άγνωστες πτυχές της σχέσης της Μαρίας Καλλάς με την αδελφή της, Τζάκυ Καλογεροπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του