Εντίθ Πιαφ: Ο έρωτας της για τον Δημήτρη Χορν και ο γάμος με Έλληνα κομμωτή

Η Εντίθ Πιάφ ήταν Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Το πραγματικό της όνομα ήταν Εντίθ Τζοβάνα Γκασιόν. Τραγούδια όπως το «La vie en rose» (1946) και το «Non, je ne regrette rien» (1960) εκτόξευσαν τη φήμη της και την κατέστησαν την πιο δημοφιλή τραγουδίστρια της Γαλλίας.

Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 19 Δεκεμβρίου του 1915 και σε ηλικία οκτώ ετών τυφλώθηκε από μηνιγγίτιδα, ωστόσο ξαναβρήκε το φως της τέσσερα χρόνια αργότερα. Στα εφηβικά της χρόνια, την πήρε κοντά του ο πατέρας της, που εργαζόταν ως ακροβάτης σε τσίρκο και την έβαζε να τραγουδάει για να συμπληρώνει το δικό του νούμερο. Εκεί την ανακάλυψε ένας ιδιοκτήτης καμπαρέ και της έδωσε την πρώτη της δουλειά σε νυχτερινό κέντρο. Ο ίδιος μάλιστα την παρότρυνε να αλλάξει το όνομά της σε Πιάφ, που σημαίνει «σπουργίτι» στην παρισινή αργκό.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1946 η Γαλλίδα ντίβα εμφανίστηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα για να δώσει συναυλία στο θέατρο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η 31χρονη τότε Γαλλίδα τραγουδίστρια γνωρίζει τον 25χρονο ηθοποιό Δημήτρη Χορν και τον ερωτεύεται παράφορα, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Το ερωτικό γράμμα της Εντίθ Πιάφ στον Δημήτρη Χορν

Όπως αποκαλύπτει η ερωτική επιστολή της σπουδαίας ερμηνεύτριας -που δημοπρατήθηκε σε ξενοδοχείο των Αθηνών για 1500 ευρώ- η Εντίθ Πιάφ τον ερωτεύτηκε παράφορα από την πρώτη στιγμή που τον είδε!

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1946 η Γαλλίδα ντίβα επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα για να δώσει συναυλία στο θέατρο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Την ημέρα εκείνη ανάμεσα στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να την ακούσει, βρισκόταν και ο 25χρονος Δημήτρης Χορν που ήταν ήδη παντρεμένος με τη Ρίτα Φιλίππου. Αρχικά, προσπάθησε να τον διεκδικήσει με ερωτικές επιστολές που του έστελνε από το Παρίσι. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος, αλλά μονόπλευρος.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1946, δύο ημέρες μετά τη συναυλία, η Εντίθ Πιάφ γράφει την πρώτη της επιστολή προς τον Δημήτρη Χορν, ζητώντας του απεγνωσμένα να τη συναντήσει στο Παρίσι, αλλά δεν είχε ανταπόκριση!

Εντίθ Πιαφ: Ο έρωτας της για τον Δημήτρη Χορν και ο γάμος με Έλληνα κομμωτή
Η Εντίθ Πιάφ με τον Έλληνα σύζυγό της Θεοφάνη Λαμπούκα

Ο γάμος με τον Έλληνα κομμωτή

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 θα γνωρίσει τον Έλληνα κομμωτή και τραγουδιστή Θεοφάνη Λαμπούκα, είκοσι χρόνια μικρότερό της. Θα τον ερωτευτεί παθιασμένα και θα παντρευτούν το 1962. Η Εντίθ Πιάφ του έδωσε το παρατσούκλι Theo Sarapo (Τεό σ’ αγαπώ), μια παράφραση του «Σ’ αγαπώ» που της έλεγε στα ελληνικά.

Παρά την επιτυχία που γνώρισε στην καριέρα της, δεν κυριάρχησε το ίδιο ρόδινο χρώμα στη ζωή της. Το ιατρικό ιστορικό της περιλαμβάνει τραυματισμούς σε τροχαία, επτά εγχειρήσεις και μία απόπειρα αυτοκτονίας. Άρρωστη και καταβεβλημένη, η Εντίθ Πιάφ έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου 1963, προτού προλάβει να συμπληρώσει τα 48 της χρόνια.

%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b8-%cf%80%ce%b9%ce%b1%cf%86-%ce%bf-%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b70
Η Εντίθ Πιάφ στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 1950

Η άρνηση της εκκλησίας να κάνει την κηδεία της

Η συντριπτική πλειοψηφία των βιογράφων της υποστηρίζει ότι ο θάνατός της επήλθε από καρκίνο, κατά πάσα πιθανότητα από το ήπαρ. Ωστόσο, ο Έλληνας σύζυγός της ήταν σχεδόν βέβαιος ότι πέθανε λόγω ενός εγκεφαλικού ανευρύσματος. Δεν έγινε νεκροψία, οπότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία. Ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού αρνήθηκε την ρωμαϊκή καθολική ιεροτελεστία της ταφής, λόγω της «αμετανόητης και αμαρτωλής ζωής της».

Τελικά, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Père Lachaise στο Παρίσι, δίπλα στην κόρη της που πέθανε σε ηλικία 2 ετών από μηνιγγίτιδα και στην κηδεία της παρευρέθηκαν πάνω από 100.000 άνθρωποι. Ο Θεοφάνης Λαμπούκας έφυγε από τη ζωή μία δεκαετία αργότερα, τον Αύγουστο του 1970, σε τροχαίο δυστύχημα και κηδεύτηκε δίπλα στην Εντίθ Πιάφ και την κόρη της. Στον τάφο τους υπάρχει η επιγραφή «Η αγάπη όλα τα νικά».

Διαβάστε επίσης

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Υπάρχει μία κατηγορία νοσημάτων, τα αυτοάνοσα, που σχετίζονται με την τοξικότητα των συναισθημάτων

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι θα το κάνουν δωρεάν και χωρίς συνταγή γιατρού

Σχετικά Άρθρα
Έγινε κι αυτό: Πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ
Έγινε κι αυτό: Πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ
H συγκινητική εξομολόγηση του «Φωτάρα» από τα «Εγκλήματα»: Ο αλκοολισμός, το ψυχιατρείο και το Άγιο Όρος
H συγκινητική εξομολόγηση του «Φωτάρα» από τα «Εγκλήματα»: Ο αλκοολισμός, το ψυχιατρείο και το Άγιο Όρος
Όσκαρ Πιστόριους: Πού βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή του ο πιο διάσημος γυναικοκτόνος
Όσκαρ Πιστόριους: Πού βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή του ο πιο διάσημος γυναικοκτόνος
Είναι αυτό το παγόβουνο που βύθισε τον «Τιτανικό»; Στη δημοσιότητα 112 χρόνια μετά
Είναι αυτό το παγόβουνο που βύθισε τον «Τιτανικό»; Ανακαλύφθηκε φωτογραφία 112 χρόνια μετά
Ενδοοικογενειακή βία: Τη χτυπούσε και την κλοτσούσε κι αυτή είπε «Ανέχομαι το ξύλο γιατί το θέλω»
Ενδοοικογενειακή βία: Τη χτυπούσε και την κλοτσούσε κι αυτή είπε «Ανέχομαι το ξύλο γιατί το θέλω»
Η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τον δυσκολότερο μαραθώνιο του κόσμου
Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τον δυσκολότερο μαραθώνιο του κόσμου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του