Η Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής αναζητά καλλιτέχνες για σύσταση ομάδας εργασίας

η-εναλλακτική-σκηνή-της-λυρικής-σκηνή

%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%ba%ce%b7%ce%bd%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%b7%ce%bd%ce%ae0

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ προβαίνει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή 30 καλλιτεχνών ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Lab Μουσικού Θεάτρου, και οι οποίοι θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στα ακόλουθα πεδία: μουσικό θέατρο, μουσική σύνθεση, sound art, σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, οπτικές και εικαστικές τέχνες, γραφιστική, αρχιτεκτονική, σκηνογραφία, σχεδιασμός φωτισμού, φωτογραφία, κινηματογράφος, animation καθώς και συναφείς ειδικότητες.

Το Lab Μουσικού Θεάτρου θα εξερευνήσει τις ακουστικές, χωρικές και οπτικές δυνατότητες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με τη χρήση Ψηφιακών Τεχνών, Διαδραστικών Μέσων και Προγραμματισμού.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα εργαστούν εντατικά εντός του χώρου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ με στόχο τη δημιουργία μιας διαδραστικής, οπτικοακουστικής εγκατάστασης, ειδικά σχεδιασμένης για την Εναλλακτική Σκηνή. Το Lab Μουσικού Θεάτρου θα συγκροτηθεί από δύο ομάδες εργασίας οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο μελέτης την ηχητική και την οπτική προσέγγιση του έργου αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες θα συνεργαστούν μεταξύ τους για την παραγωγή μιας κοινής οπτικοακουστικής εγκατάστασης, η παρουσίαση της οποίας θα πραγματοποιηθεί, ακριβώς μετά τη λήξη του εργαστηρίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Ημερομηνίες διεξαγωγής εργαστηρίου: Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Ιουνίου, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουλίου, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουλίου, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία της τελικής παρουσίασης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εισηγητές: Σταύρος Γασπαράτος (συνθέτης, sound artist), Τάσος Κανέλλος (Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, MSc Computation), Δρ. Άννα Λάσκαρη (Διπλ. Aρχιτέκτων Μηχανικός, ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονικής, MSc Computation, PhD)

Κατεύθυνση οπτικής προσέγγισης Lab Μουσικού Θεάτρου

Με συντονιστές/εισηγητές τους αρχιτέκτονες Τάσο Κανέλλο και Άννα Λάσκαρη, η ομάδα θα ασχοληθεί με το οπτικό και εικαστικό σκέλος του έργου. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν μεθόδους καταγραφής, σύνθεσης, επεξεργασίας και μετασχηματισμού δεδομένων σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση ψηφιακών υπολογιστικών μέσων και προγραμματιστικών τεχνικών για την παραγωγή δυναμικών διατάξεων με εικαστική και χωρική έκφραση.

Κατεύθυνση ηχητικής προσέγγισης Lab Μουσικού Θεάτρου

Με συντονιστή/εισηγητή το Σταύρο Γασπαράτο (συνθέτη/sound artist), η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για το ηχητικό/μουσικό σκέλος του έργου. Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τρόπους αλληλεπίδρασης του φυσικού ήχου με τον ψηφιακό κόσμο και την οργανική χρήση της τεχνολογίας σαν εργαλείο σύνθεσης και ερμηνείας, με στόχο τη δημιουργία μιας διαδραστικής ηχητικής/μουσικής εγκατάστασης.

Διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected], με θέμα αλληλογραφίας Lab Μουσικού Θεάτρου_Ονοματεπώνυμο_Ηχητική Προσέγγιση ή Lab Μουσικού Θεάτρου_Ονοματεπώνυμο_Οπτική Προσέγγιση, αντιστοίχως. Στην περίπτωση που τα επισυναπτόμενα αρχεία υπερβαίνουν το προβλεπόμενο όριο επισύναψης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να στείλουν συγκεντρωμένα όλα τα αρχεία μέσω wetransfer συνοδευόμενα από το ονοματεπώνυμο του/της ενδιαφερομένου/ης.

Στην περίπτωση που το συνοδευτικό υλικό είναι πολύ μεγάλο ή διαθέσιμο μόνο σε φυσική μορφή, μπορεί να σταλεί συμπληρωματικός φάκελος με κούριερ ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

Lab Μουσικού Θεάτρου: Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων

Εθνική Λυρική Σκηνή / ΚΠΙΣΝ

Λεωφόρος Συγγρού 364

Τ.Κ. 17674, Καλλιθέα / Αθήνα

Με διευκρίνιση Οπτική Προσέγγιση ή Ηχητική Προσέγγιση

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 20 Απριλίου 2017 και ώρα 5μμ.

Οι τριάντα (30) επιλεγμένοι/ες συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του εργαστηρίου χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι επιτυχόντες οφείλουν να είναι παρόντες/ούσες σε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του εργαστηρίου καθώς και στην τελική παρουσίαση. Σε  περίπτωση απουσίας από τις προγραμματισμένες συναντήσεις η Ε.Λ.Σ. δύναται να μην επιτρέψει την περαιτέρω συμμετοχή του/της στο εργαστήριο. Οι συμμετέχοντες δεν θα λάβουν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Lab Μουσικού Θεάτρου.

Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18 έτος ηλικίας τους μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, στις 20 Απριλίου 2017 και ώρα 5μμ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήριο, παρακαλούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:

– Φόρμα συμμετοχής

– Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (αρχείο doc, docx ή pdf)

– Artist statement (έως 500 λέξεις, αρχείο doc, docx ή pdf)

– Δείγμα μουσικού/ηχητικού ή οπτικού/εικαστικού περιεχομένου

– Σύντομη περιγραφή, στην οποία να εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι επιθυμούν την συμμετοχή. στο Lab Μουσικού Θεάτρου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ (έως 1000 λέξεις, αρχείο doc, docx ή pdf only)

Όροι και Προϋποθέσεις

Στην περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα αρχεία θα πρέπει να έχουν μια από τις παρακάτω μορφές: .zip .xls .gif .aac .mpeg-1 .mkv .rar .jpg .mp3 .mpeg-2 .mov .txt .doc .png .mp4 .vod .mwv .pdf .docx .jpeg .flv .wav .m4v .swf

Η υποβολή αίτησης συμμετοχής δεν εγγυάται την ένταξη του υποψηφίου στο εργαστήριο Lab Μουσικού Θεάτρου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν εξηγήσεις για την απόρριψη μιας αίτησης συμμετοχής.

Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν θα χρησιμοποιήσει ή θα διανείμει το υλικό και το περιεχόμενο της κάθε αίτησης συμμετοχής

Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν το υλικό και το περιεχόμενο της κάθε αίτησης συμμετοχής, στην περίπτωση αποστολής μέσω ταχυδρομείου ή κούριερ.

Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά μέσω e-mail.

Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά μέσω e-mail. Παρακαλούμε αποστείλετε e-mail στη διεύθυνση [email protected] με την ένδειξη Lab Μουσικού Θεάτρου.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τους συντονιστές του Lab Μουσικού Θεάτρου, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εναλλακτικής Σκηνής και την Συντονίστρια Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Ε.Λ.Σ.

Σχετικά Άρθρα
%ce%bf-%ce%b4%cf%81-peter-frankopan-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%af0
Ο Δρ. Peter Frankopan στην πρώτη ομιλία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης
%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-670-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%800
Πρόγραμμα 670 υποτροφιών για γυναίκες από τη MExoxo και την INCO Academy
%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%81%ce%b8%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b5%ce%b90
Εργαστήριο Διόρθωσης-Επιμέλειας κειμένων – Ένα Σεμινάριο υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης
%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae0
Υπάρχουν αληθινές σχέσεις στην εποχή των εφαρμογών γνωριμίας;
%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b5%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c-webinar-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af0
Ένα ξεχωριστό Webinar Φιλοσοφίας στο Μουσείο Κυκλαδικης Τέχνης
25%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b10
25η Μαρτίου: Ιστορικά μνημεία κι εμβληματικά κτίρια σ’ όλο τον κόσμο ντύνονται στα γαλανόλευκα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του