Τρεις ελληνικές συνταγές με χοιρινό στις 50 καλύτερες του κόσμου

Τρία ελληνικά πιάτα περιλαμβάνει η λίστα που δημοσιεύει το Taste Atlas με τις 50 καλύτερες συνταγές στον κόσμο με χοιρινό κρέας.

Την πρώτη θέση  καταλαμβάνει η κολομβιανή Lechona, ένα γουρουνόπουλο γεμιστό με κρεμμύδια, αρακά, ρύζι και φρέσκα μυρωδικά, που ψήνεται ολόκληρο.

H πρώτη ελληνική συνταγή της λίστας, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση, είναι το κοντοσούβλι. Στο site περιγράφεται ως ένα παραδοσιακό πιάτο της χώρας μας, το οποίο αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος, μαριναρισμένα σε ένα μείγμα μυρωδικών και μπαχαρικών, τα οποία στη συνέχεια ψήνονται περασμένα σε σούβλα, όπως ο γύρος ή το σουβλάκι.

«Η μαρινάδα συχνά περιέχει συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί. Αφού μαριναριστεί, το κρέας τοποθετείται σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνεται σε ανοιχτή φλόγα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα, ενώ το εσωτερικό παραμένει ζουμερό και τρυφερό».

View this post on Instagram

A post shared by TasteAtlas (@tasteatlas)

Στην 11η θέση της λίστας φιγουράρει την γουρνοπούλα. «Η γουρνοπούλα ή γουρουνόπουλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που προέρχεται από τη Μεσσηνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Καλαμάτα. Το γουρουνάκι τοποθετείται στη σούβλα και στην κοιλιά του μπαίνει ένα μείγμα αλατιού και ρίγανης. Η κοιλιά ράβεται και το γουρουνάκι ψήνεται σε δυνατή φωτιά για περίπου δέκα ώρες. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο το γουρουνόπουλο θα έχει το μισό του βάρος, όμως κανείς δεν θα παραπονεθεί αφού το κρέας του θα έχει γίνει γλυκό και η πέτσα τραγανή. Το πιάτο χρονολογείται από την εποχή της τουρκικής κατοχής», αναφέρει η περιγραφή του Taste Atlas.

To τελευταίο ελληνικό πιάτο που συναντάμε στη λίστα με τις 50 κορυφαίες συνταγές με χοιρινό είναι το απάκι, που βρίσκεται στην 32η θέση. Χαρακτηρίζεται από το site ως μία κρητική λιχουδιά που συνήθως παρασκευάζεται από παστό χοιρινό φιλέτο, το οποίο καπνίζεται με συνδυασμό ξύλου και διαφόρων βοτάνων, όπως ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι ή φασκόμηλο.

Διαβάστε επίσης:

Χοιρινό στη γάστρα με γλάσο ροδάκινου- Εύκολο και σούπερ νόστιμο!

Μία ελληνική πιτσαρία στις 50 κορυφαίες της Ευρώπης

Σχετικά Άρθρα
Δροσιστείτε με 5 καινοτόμα ροφήματα με πέρλες που... τρώγονται!
Δροσιστείτε με 5 «εκρηκτικά» ροφήματα με πέρλες που… σκάνε στο στόμα!
Tο αγαπημένο σας κρύο ρόφημα έχει.. άρωμα αξέχαστου μεσογειακού καλοκαιριού
Tο αγαπημένο σας κρύο ρόφημα έχει.. άρωμα αξέχαστου μεσογειακού καλοκαιριού
MyPasta από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για τους αθεράπευτους μακαρονάδες
MyPasta από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για τους αθεράπευτους μακαρονάδες
Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με τα πιο εξωτικά κοκτέιλ
Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με τα πιο εξωτικά κοκτέιλ
Μία ελληνική πιτσαρία στις 50 κορυφαίες της Ευρώπης
Μία ελληνική πιτσαρία στις 50 κορυφαίες της Ευρώπης
Το iconic Campari Cinémathèque πρωταγωνίστησε στο Φεστιβάλ Καννών
Το iconic Campari Cinémathèque πρωταγωνίστησε στο Φεστιβάλ Καννών

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του