Πομπιντού: Το διάσημο μουσείο του Παρισιού θα κλείσει για 4 χρόνια

πομπιντού-το-διάσημο-μουσείο-του-παρι

Το Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης Centre Pompidou ή Beaubourg (Πομπιντού), ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς του Παρισιού κι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία μοντέρνας τέχνης ολόκληρου του κόσμου θα κλείσει από το 2023 και για τέσσερα χρόνια ώστε να ανακαινιστεί, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας.

Όπως δήλωσε η Γαλλίδα Υπουργός Πολιτισμού Roselyne Bachelot “υπήρχαν δύο επιλογές στο τραπέζι: η μία ήταν να γίνει η αποκατάσταση του Μουσείου ενώ αυτό θα παρέμενε ανοιχτό και η άλλη να κλείσει. Προτιμήσαμε τη δεύτερη γιατί αποδείχτηκε ότι θα είναι πιο σύντομη και θα έχει μικρότερο κόστος”.

Οι εργασίες στο κτίριο που φιλοξενεί το Μουσείο -το οποίο είναι από μόνο του ένα μνημείο- κρίθηκαν απαραίτητες εξαιτίας τις διάβρωσης και τη φθοράς που έχει υποστεί. Στο πρόγραμμα αποκατάστασής του προβλέπεται η πλήρης αφαίρεση του αμιάντου και η εξολοκλήρου ανακαίνισή του βάσει των σύγχρονων προτύπων ασφάλειας, κατανάλωσης ενέργειας και προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι πόρτες του Beaubourg θα κλείσουν στο τέλος του 2023 και θα ανοίξουν ξανά στις αρχές του 2027, έτος που συμπίπτει με τον εορτασμό των 50 χρόνων του. Το Μουσείο εγκαινιάστηκε το 1977 και δημιουργήθηκε κατόπιν επιθυμίας του Προέδρου της Γαλλίας Georges Pompidou να υπάρχει ένα πολιτιστικό κέντρο μοντέρνας και σύγχρονης Τέχνης στο κέντρο του Παρισιού.

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%890
Πόσα κρούσματα και θανάτους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%89%ce%bb%ce%b7%ce%bd0
Πόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ;
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
Πόσα νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Mario Botta στην Αθήνα - Στην έκθεση SYMBOLS & Iconic Ruins
Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Mario Botta στην Αθήνα – Στην έκθεση SYMBOLS & Iconic Ruins
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 21/10 ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 21/10 ο ΕΟΔΥ
Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών
Φρίκη στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του