Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο γίνονται θεατρική παράσταση με πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για όλες μας

εννιά-μαρτυρίες-γυναικών-για-τον-καρκ

Μια πρωτοποριακή για τη χώρα μας θεατρική παράσταση έχει στόχο να αναδείξει το ταξίδι των ασθενών μέσα από τη νόσο του καρκίνου και να δώσει το ερέθισμα στους θεατές να βιώσουν και να μεταλλάξουν τις προκαταλήψεις και τους φόβους τους, σε συναισθήματα ανάτασης της καθημερινής ζωής τους.

Με αφορμή το θεατρικό αυτό γεγονός, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ε. Φιλόπουλος, η σκηνοθέτις της παράστασης κ. Γ. Μαυραγάνη, ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε κ. Ι. Ντίνος, καθώς επίσης και οι συμμετέχουσες της θεατρικής παράστασης «Παρ’ όλα αυτά» που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στο «Από μηχανής θέατρο», υπό την αιγίδα της Ε.Α.Ε.

Η Σκηνοθέτης της παράστασης κ. Γεωργία Μαυραγάνη τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της δημιουργίας μιας παράστασης με το θέμα αυτό, η οποία σε οδηγεί κάτω από τέτοιες συνθήκες να δεις τη ζωή σου με ένα διαφορετικό τρόπο. Οι γυναίκες με σοβαρότητα, τόλμη αλλά και με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο εντάχθηκαν σ’ αυτή την παράσταση με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Είναι οι μαρτυρίες τους, οι ιστορίες τους όπως τις έχει βιώσει η κάθε μία ξεχωριστά. Η παράσταση έχει αρκετά στοιχεία του θεάτρου – ντοκουμέντο. Είναι μια παράσταση καλλιτεχνικών αξιώσεων που καταφέρνει μέσα από την τέχνη να μετατρέψει κάτι δυσάρεστο, δύσκολο και βαρύ σε κάτι πολύ όμορφο.

Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε κ. Ιωάννης Ντίνος από τη δική του πλευρά, αναφέρθηκε στην παράσταση ως το αποκορύφωμα μιας δράσης που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και εντάσσεται στα πλαίσια των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της Ε.Α.Ε. για ασθενείς που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου. Ενώ συμπλήρωσε ότι, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα, είναι να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ασθένεια συνδέεται με τη ζωή και οι ασθενείς να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής με διαφορετικούς όρους. Η παράσταση έχει ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα και μας ενδιαφέρει η συνέχεια αυτού του προγράμματος.

Συμμετέχουν

Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ, Φωτεινή Χάψα Τζένη Δούπη. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη

Πρώτη Παράσταση

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και

τις Παρασκευές 2/3, 9/3, 16,3, 23/3, 2018

Χώρος

«Από μηχανής θέατρο » Ακαδήμου 13, Αθήνα 104 36

Ώρα: 17:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Για την υποστήριξη της Ε.Α.Ε. θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν, να εγγραφούν μέλη ή να προσφέρουν μια μικρή οικονομική δωρεά.

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Τηλέφωνο κρατήσεων 210-38.26.600, καθημερινά 9πμ-5μμ

Σχετικά Άρθρα
%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%bf0
Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος και πολλές εκδηλώσεις σήμερα στα μουσεία
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Δωρεάν είσοδος και δράσεις σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες την Ημέρα Μουσείων
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Δωρεάν είσοδος και δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες την Ημέρα Μουσείων
“little miracles” - Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Εύας Μπέρλερ
“little miracles” – Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Εύας Μπέρλερ
Θόδωρος Κοκκινίδης: Δημιούργησε νέο κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη - Η τραγική ιστορία πίσω από το νέο έργο
Θόδωρος Κοκκινίδης: Δημιούργησε νέο κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη – Η τραγική ιστορία πίσω από το έργο
Δέσποινα Γερουλάνου: Σε στενό κύκλο η κηδεία - Η δημόσια παράκληση της οικογένειάς της
Δέσποινα Γερουλάνου: Πέθανε ξαφνικά η μεγάλη κυρία του Μουσείου Μπενάκη
ΚΥΑΝΟΜΟΡΦΑ: Εγκαίνια για την πρωτότυπη έκθεση μικροζωγραφικής σε αυγό στο ίδρυμα Τσιχριτζή
ΚΥΑΝΟΜΟΡΦΑ: Εγκαίνια για την πρωτότυπη έκθεση μικροζωγραφικής σε αυγό στο ίδρυμα Τσιχριτζή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του