Ο Αντώνης Φωνιαδάκης αποχώρησε από την Εθνική Λυρική Σκηνή: Τι δήλωσε ο ίδιος!

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Αντώνης Φωνιαδάκης, Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αποφάσισε να αποχωρίσει από τη θέση του. Αιτία είναι οι υποχρεώσεις του στο εξωτερικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και οι δηλώσεις του κου Φωνιαδάκη:

Ανακοινώνεται ότι ο κ. Αντώνης Φωνιαδάκης έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση του Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λόγω του ιδιαιτέρως βεβαρυμμένου προγράμματος των διεθνών χορογραφικών του υποχρεώσεων, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις διοικητικές υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης του Μπαλέτου.

Ο κ. Φωνιαδάκης συνεχίζει τη συνεργασία του με την ΕΛΣ ως Φιλοξενούμενος Χορογράφος (resident choreographer) του Μπαλέτου και θα παρουσιάσει δύο χορογραφίες του, στις δύο επόμενες καλλιτεχνικές περιόδους.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργος Κουμεντάκης δηλώνει:Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αντώνη Φωνιαδάκη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία σε μελλοντικά του σχέδια στο εξωτερικό. Με τον Αντώνη θα έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε με δύο χορογραφίες του για το Μπαλέτο μας: μια κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2017/18 και μία το 2018/19“.

Ο κ. Αντώνης Φωνιαδάκης δήλωσε:Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τον κ. Γιώργο Κουμεντάκη για την ουσιαστική αναγνώριση του έργου μου και τη  συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας μας, ως «RESIDENT CHOREOGRAPHER» για το διάστημα 2017-2018 και 2018-2019. Από τη μια λυπάμαι που οι υποχρεώσεις μου στο εξωτερικό δεν θα μου επιτρέψουν να συνεχίσω από τη θέση του Διευθυντή Μπαλέτου, αλλά από την άλλη χαίρομαι γιατί θα συνεχίσω να χορογραφώ το Μπαλέτο της ΕΛΣ, με τους χορευτές του οποίου αναπτύξαμε μια ειλικρινή και δημιουργική σχέση“.

Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Μπαλέτου της ΕΛΣ για το 2017/18, όπως αυτό προγραμματίστηκε από τον κ. Αντώνη Φωνιαδάκη, και θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι παραγωγές που έχουν ανακοινωθεί.

sstrempa

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

4 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

10 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

10 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

10 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

10 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

12 ώρες ago