Δωρεά 50.000 προστατευτικών μασκών από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προς το Υπουργείο Υγείας

Το κοινωφελές Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή που υπηρετεί την Τέχνη και τον Πολιτισμό μέσω των Μουσείων του σε Αθήνα και Άνδρο, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης προς το τιτάνιο έργο που επιτελείται από τους ιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορονοïού στη χώρα μας, δωρίζει στο Υπουργείο Υγείας 50.000 προστατευτικές μάσκες (χειρουργικές μάσκες μισού προσώπου 3ply) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα πέντε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας για τον COVID-19 στην Αττική.

Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019, πλαισιωμένο από πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Το νέο μουσείο της οδού Ερατοσθένους 13 στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στο μουσείο, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα Πωλητήριο και ένα Εστιατόριο – Café, Βιβλιοθήκη τέχνης, Παιδικό Εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών Αμφιθέατρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, έχει ανακοινώσει την προσωρινή προληπτική αναστολή λειτουργίας για το κοινό των μουσείων του.

Σχετικά Άρθρα
Η μαγεία των Χριστουγέννων σε μια έκθεση: «μάθημα» ιστορίας της τέχνης
Η μαγεία των Χριστουγέννων σε μια έκθεση: «μάθημα» ιστορίας της τέχνης
Μουσική παρέα με ζωγραφική στο Moxy Athens City
Μουσική παρέα με ζωγραφική στο Moxy Athens City
Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία: Γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας με ψηφιακή ανάδειξη των έργων του
Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία: Γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας με ψηφιακή ανάδειξη των έργων του
«Καθρέφτης»: Ομαδική έκθεση - αφιέρωμα στον Αντρέι Ταρκόφσκι
«Καθρέφτης»: Ομαδική έκθεση – αφιέρωμα στον Αντρέι Ταρκόφσκι
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Ανοίγει σήμερα τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Ανοίγει σήμερα τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου
%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-1881-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ac%cf%83%ce%bf-10-%cf%80%ce%b50
Σαν σήμερα το 1881 γεννήθηκε ο Πικάσο – 10 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για εκείνον

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του