Αρχική > Featured > Το άκρως αισθησιακό πρόγραμμα που κρίθηκε ακατάλληλο για τους Ολυμπιακούς – Δείτε τη σκηνή που άλλαξε το ζευγάρι
το-άκρως-αισθησιακό-πρόγραμμα-που-κρί

Το άκρως αισθησιακό πρόγραμμα που κρίθηκε ακατάλληλο για τους Ολυμπιακούς – Δείτε τη σκηνή που άλλαξε το ζευγάρι

Tο καλλιτεχνικό πατινάζ είναι ένα άθλημα που μαγεύει. Σίγουρα έχετε καθίσει μπροστά από την τηλεοράση να θαυμάσετε τα ζευγάρια που χορεύουν στον πάγο, ακόμα κι αν δεν έχετε καμία σχέση με το άθλημα.

Ένα από τα πιο όμορφα και αισθησιακά ζευγάρια  του καλλιτεχνικού πατινάζ  είναι οι Καναδοί χορευτές Tessa Virtue και Scott Moir, οι οποίοι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς χορεύουν ένα υπέροχο, γεμάτο συναίσθημα κομμάτι από το υπέροχο “Moulin Rouge”. Θα σας πούμε όμως ότι το εν λόγω ζευγάρι είναι γνωστό στους καλλιτεχνικούς κύκλους του πατινάζ για το έντονο συναίσθημα που βγάζει κατά την εκτέλεση του προγράμματός του. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η εκτέλεση είναι τόσο ερωτική, που μια από τις φιγούρες αφαιρέθηκε προκειμένου να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κίνηση που παραλείπεται από το πρόγραμμα είναι ένα σήκωμα στο 2:25.

Η φιγούρα ολοκληρώνεται με την χορεύτρια να έχει περασμένα τα πόδια της γύρω από τους ώμους του παρτενέρ της, ενώ το ζευγάρι περιστρέφεται στον πάγο και η Virtue σκύβει κοντά στο πρόσωπο του Moir. Πολλοί ήταν εκείνοι που λάτρεψαν την χορογραφία έτσι ακριβώς, άλλοι όμως την βρήκαν αρκετά προκλητική.

%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%ba%cf%81%cf%89%cf%82-%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%81%ce%af0

Αυτή την εβδομάδα στο Pyeongchang της Νότιας Κορέας, ο Moir αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους το δίδυμο αποφάσισε να αλλάξει αυτή την κίνηση στο υπέροχο πρόγραμμα του. «Όταν είδαμε το βίντεο θεωρήσαμε ότι δεν ήταν τόσο ωραίο αισθητικά από μια άποψη, έτσι θέλαμε να το αλλάξουμε, να το κάνουμε λίγο καλύτερο», είπε. «Νομίζω ότι μας άρεσε και ήταν διαφορετικό. Αυτό ήταν υπέροχο για την αρχή της σεζόν, αλλά για την συνολική εικόνα του προγράμματος, ελπίζουμε ότι αυτή η νέα θέση ταιριάζει λίγο καλύτερα».

Οι οκτώ φορές πρωταθλητές στην χώρα τους, εκτέλεσαν το επίμαχο lift τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια των Canadian Skating Nationals. Τότε ήταν που ο Μoirs ανέφερε ότι ο καναδικός τύπος ήταν σκληρός με τις φωτογραφίες του lift. Στους κριτές, ωστόσο, άρεσε και το θρυλικό ζευγάρι του καλλιτεχνικού πατινάζ έλαβε υψηλές βαθμολογίες για αυτό του τοπ πρόγραμμα στο πάγο.

Πολλοί θεωρούν ότι η αλλαγή στην χορογραφία είναι μια έξυπνη κίνηση, δεδομένης της συντηρητικής φύσης της κριτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

https://www.youtube.com/watch?v=ZoCzIERnqnA

Σχετικά Άρθρα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του