“Ο Οίκος Gucci”: Πρεμιέρα σήμερα για την ταινία που όλοι περιμένουμε με τη Lady Gaga

ο-οίκος-gucci-πρεμιέρα-σήμερα-για-την-τα

Η ταινία “Ο Οίκος Gucci” με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga, κάνει σήμερα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Είναι εμπνευσμένη από τη συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τί κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τί είναι ικανή μια οικογένεια να κάνει προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Ο έμπειρος σκηνοθέτης Ρίνλτεϊ Σκοτ (Alien, Ο Μονομάχος, Blade Runner) αφηγείται την αληθινή ιστορία πίσω από μια πολυετή δυναστεία. Ο Οίκος Gucci είναι μια ιστορία φιλοδοξίας, ανταγωνισμού και εγκλήματος, με διάκοσμο τον κόσμο της υψηλής μόδας. Πρόκειται για μια εποποιία του επιχειρηματικού κόσμου που κορυφώθηκε στο απόγειο του Αμερικάνικου καπιταλισμού και που τελικά βάφτηκε με αίμα. Το στυλιζαρισμένο φιλμ του αειθαλούς και ασταμάτητου δημιουργικά Ρίνλτεϊ Σκοτ διαπερνάει χρονικά τρεις δεκαετίες, γεμάτες δημιουργία, σκάνδαλα και απίστευτες δολοπλοκίες μεταξύ ανθρώπων που τους τυφλώνει ο εγωισμός και το πάθος.

Για να αφηγηθεί σωστά την απαιτητική ιστορία, ο Σκοτ επιστρατεύει ένα λαμπερό cast που αποτελείται από την Lady Gaga (στη νέα της απόπειρα να φτάσει μέχρι το βραβείο Όσκαρ, μετά το «A Star is Born»), τον πάντα στιβαρό Άνταμ Ντράιβερ (Marriage Story) που απογειώνει κάθε ρόλο του, τον Τζάρεντ Λέτο που μεταμορφώνεται και χάνεται ξανά στο ρόλο του (όπως είχε κάνει στο Dallas Buyers Club), τον Τζέρεμι Άιρονς σε ακόμη μια αξιοκρατική ερμηνεία λεπτών αποχρώσεων, τη Σάλμα Χάγιεκ σε υποχθόνιο ρόλο-κλειδί και τον Αλ Πατσίνο (Ο Νονός, Άρωμα Γυναίκας), που μας αποδεικνύει ότι ο ρόλος του στον «Ιρλανδό» δεν ήταν ο τελευταίος μεγάλος της σπουδαίας καριέρας του.

%ce%bf-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-gucci-%cf%80%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b10
G_05678_RC
Lady Gaga stars as Patrizia Reggiani and Adam Driver as Maurizio Gucci in Ridley Scott’s
HOUSE OF GUCCI
A Metro Goldwyn Mayer Pictures film
Photo credit: Fabio Lovino
© 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Το όνομα Gucci είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμο στην υφήλιο και δημιουργήθηκε στην Φλωρεντία πριν από έναν αιώνα. Η ιστορία της ταινίας ξεκινά στη δεκαετία του ‘70, ένα κομβικό σημείο για την αυτοκρατορία του Οίκου μόδας. Καθώς η παγκόσμια εμβέλεια της οικογένειας έχει διευρυνθεί, το ίδιο συμβαίνει και με τις φήμες για οικονομικές ατασθαλίες που βλάπτουν την καλή φήμη του ονόματος.

Η επιχείρηση των Gucci εποπτεύεται από τους δύο διάδοχους, τον φιλόδοξο Άλντο (στο ρόλο του, ο σπουδαίος Αλ Πατσίνο) και τον πιο συντηρητικό αδελφό του Ροντόλφο (τον υποδύεται ο εξαιρετικός Τζέρεμι Άιρονς). Ο Άλντο δεν έχει την πρόθεση να παραχωρήσει τον έλεγχο του ονόματος, πόσο μάλλον στον γιο του Πάολο (τον υποδύεται ο Τζάρεντ Λέτο) στον οποίο δεν τρέφει μεγάλη εκτίμηση.

Ο συνεσταλμένος και προστατευμένος γόνος του αδελφού του, του Ροντόλφο, (στο ρόλο του ο σταθερά ανερχόμενος Άνταμ Ντράιβερ) θα προτιμούσε να ασχοληθεί με τα νομικά παρά να αναλάβει την παγκόσμια αυτοκρατορία της μόδας. Όταν όμως θα ερωτευτεί την φιλόδοξη και γοητευτική Πατρίτσια (στο ρόλο της η Lady Gaga) όλα θα αλλάξουν. Η επιχείρηση θα περάσει στη νέα γενιά και τότε θα ανοίξει ένας κύκλος ίντριγκας και πάθους και θα εξελιχθεί μια συναρπαστική ιστορία ανόδου και πτώσης.

%ce%bf-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-gucci-%cf%80%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b12
G_05147_R
Adam Driver stars as Maurizio Gucci and Lady Gaga as Patrizia Reggiani in Ridley Scott’s
HOUSE OF GUCCI
A Metro Goldwyn Mayer Pictures film
Photo credit: Fabio Lovino
© 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Η εκτέλεση

Η ταινία γυρίστηκε σε 43 μέρες, κυρίως στη Ρώμη και το Μιλάνο και η πολυεπίπεδη αφήγηση του Ρίνλτεϊ Σκοτ συσχετίζει την πραγματική σύγχρονη μορφή της οικογενειοκρατίας, τη σκοτεινή πλευρά του νεποτισμού και διαπραγματεύεται από ενδοσκοπική μάτια τα παιχνίδια εξουσίας που καθορίζουν την επαγγελματική πορεία και τις ζωές όσων φτάνουν στην κορυφή.

Επίσης Ο Οίκος Gucci απεικονίζει το τέλος του ελέγχου της οικογένειας Gucci πάνω στην τεράστια Αυτοκρατορία της, αλλά την εποχή που άρχισαν να φθίνουν οι ιδιωτικοί οίκοι μόδας και έδιναν σταδιακά τον έλεγχό τους στη βιομηχανία και τους αδηφάγους νόμους του marketing. Μέσα στο χρονικό διάστημα που ο φακός του Σκοτ αναπαριστά με ακρίβεια την άνοδο και την επιτυχία της επιχείρησης, οι ανταγωνισμοί σιγοβράζουν και τα διάφορα μέλη της δυναστείας είναι σε θέση να συνυπάρχουν. Όμως, καθώς οι αντίπαλοι της οικογένειας, όπως ο Armani, ο Versace και ο Lagerfeld απειλούν να διαβρώσουν την εξέχουσα θέση των Gucci στην ιεραρχία της υψηλής μόδας, θα έρθουν τα πάνω κάτω. Ο έλεγχος της επιχείρησης θα τυφλώσει το ζευγάρι, ψεύτικες υποσχέσεις θα γεννήσουν εχθρούς και η οικογένεια θα βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο.

Η απελπισία, η εκδικητικότητα και η αφέλεια της Πατρίτσια θα την οδηγήσουν στα άκρα και η επιχείρηση θα υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα. Στο φιλόδοξο σχέδιο για την αναβίωση του ονόματος και της φήμης του Gucci, θα βοηθήσει ένας ανερχόμενος Αμερικανός σχεδιαστής, ο Τομ Φορντ και τότε θα ακολουθήσει ένας θανατηφόρος αγώνας εξουσίας. Οι ήρωες επιβιώνουν για χρόνια εξαιτίας του ταλέντου, της γοητείας τους και της εκκεντρικότητας. Αλλά δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν για πάντα.

%ce%bf-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-gucci-%cf%80%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b14
G_00924_RC
Lady Gaga stars as Patrizia Reggiani in Ridley Scott’s
HOUSE OF GUCCI
A Metro Goldwyn Mayer Pictures film
Photo credit: Fabio Lovino
© 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Τα μυστικά του Οίκου GUCCI

Η «αποπλάνηση» είναι το μεγάλο θέμα της ταινίας. Ο γόνος της αυτοκρατορίας παρασύρεται από την εξουσία και από την ίδια του την υπερηφάνεια. Όσο γίνεται πιο κομψός στο ντύσιμο, τόσο γίνεται και πιο αδέκαστος αλλά και αφελής. Από τις βασιλικές οικογένειες, τις οικογένειες του οργανωμένου εγκλήματος και τις πολιτικές φαμίλιες μέχρι τους μεγιστάνες των μέσω ενημέρωσης, τα σκάνδαλα είναι παρόμοια.

Ο Ρίνλτεϊ Σκοτ επισημαίνει το αυτονόητο: οι οικογένειες μόδας δεν διαφέρουν. Και μάλιστα ο ίδιος έχει αφηγηθεί ανάλογες ιστορίες πτώσης, προδοσίας και εγκλήματος στο όνομα της εξουσίας και του πλούτου, όπως το «American Gangster και το «All the Money in the World». Επιπλέον, οι δοκιμασίες των πλούσιων και ισχυρών δυναστειών ασκούν διαχρονικά μια γοητεία στους θεατές και οι ιστορίες τους έχουν κοσμήσει το κινηματογραφικό πανί.

Από το 2001 όταν είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο «The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed» της Σάρα Γκέι Φόρντεν, ο Σκοτ είχε αγοράσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική διασκευή και περίμενε την ιδανική συγκυρία για να γυρίσει το φιλμ. Άλλωστε μια ζωηρή ιστορία που διατρέχει τρεις γενιές, οι οποίες περιλάμβαναν υπερβολή, απληστία, προδοσία και, τελικά, μια στυγνή δολοφονία, ήταν ένα ακαταμάχητο θέμα.

Το προσεγμένο σενάριο επένδυσε στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, στις λεπτές ισορροπίες και τα παρανοϊκά πάθη που συχνά εξελίσσονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον άφθονου χρήματος και εξουσίας. Η εμμονή για τον έλεγχο του πλούτου διαπερνά όλο το φάσμα αυτής της δημιουργίας, χωρίς να λείπει το λεπτό χιούμορ και το ειρωνικό σχόλιο του Ρίνλτεϊ Σκοτ πάνω στα πάθη των χαρακτήρων.

Από το ερμηνευτικό tour de force της Lady Gaga, την πειθώ στο βλέμμα του Άνταμ Ντράιβερ, την αβεβαιότητα του Τζάρεντ Λέτο, την πατριαρχική φιγούρα του Τζέρεμι Άιρονς, τη χειριστική μικροπρέπεια της ηρωίδας που ερμηνεύει η Σάλμα Χάγιεκ και την έκπτωτη μεγαλοπρέπεια του Αλ Πατσίνο, όλοι οι ηθοποιοί απογειώνουν την σκηνοθετική γραφή του έμπειρου δημιουργού. Αυτός είναι ένας κόσμος της απόλυτης κομψότητας και της πολυτέλειας. Ένας κόσμος προνομίων που όμως καμιά φορά πληρώνει το χειρότερο τίμημα.

%ce%bf-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-gucci-%cf%80%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b16

Info ταινίας

Σκηνοθεσία Ρίντεϊ Σκοτ

Σενάριο Μπέκυ Τζόνστον, Ρομπέρτο Μπεντιβένια

Από μια ιστορία της: Μπέκυ Τζόνστον Βασισμένη στο βιβλίο “Ο Οίκος Gucci” (The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed) της Σάρα Γκέι Φόρντεν

Παραγωγή Ρίντλει Σκοτ, p.g.a., Τζιανίνα Σκοτ, p.g.a., Κέβιν Τζ. Γουολς, p.g.a., Μαρκ Χάφαμ, p.g.a.

Executive Producers Κέβιν Ούλριχ, Μέγκαν Έλισον, Έινταν Έλιοτ, Μάρκο Βαλέριο Πουτζίνι, Ααρών Λ. Γκίλμπερτ, Τζέισον Κλοθ.

Πρωταγωνιστούν Lady Gaga, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Τζέρεμι Άιρονς, Τζακ Χιούστον.

Συμμετέχουν η Σάλμα Χάγιεκ και ο Αλ Πατσίνο

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε επίσης

«Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»: Η Μιμή Ντενίση ξανά στον «Ελληνικό Κόσμο» με το σίκουελ της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη»

«RED…the Dark Cabaret» με τη Νίνα Λοτσάρη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η «Χάρπερ Ρήγκαν» του Σάιμον Στήβενς για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Στο studio Μαυρομιχάλη

Σχετικά Άρθρα
Destino: Η «άγνωστη» animation ταινία της Disney με τον Νταλί για τον ανεκπλήρωτο έρωτα (video)
Destino: Η «άγνωστη» animation ταινία της Disney με τον Νταλί για τον ανεκπλήρωτο έρωτα (video)
THE BLACK B4CHELOR: Η τέταρτη συνέχεια των ταινιών The Bachelor έρχεται με τρομακτική φόρα! - Δείτε το τρέιλερ
THE BLACK B4CHELOR: Η τέταρτη συνέχεια του “The Bachelor” έρχεται με τρομακτική φόρα! – Δείτε το τρέιλερ
Η Έλεν Μίρεν κυριολεκτικά αγνώριστη στο ρόλο της Γκόλντα Μέιρ (εικόνες)
Η Έλεν Μίρεν κυριολεκτικά αγνώριστη στο ρόλο της Γκόλντα Μέιρ (εικόνες)
Αναλώσιμοι 4: Τρεις τραυματίες στα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη - Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Αναλώσιμοι 4: Μυστήριο με τους τρεις τραυματίες στα γυρίσματα της Χολιγουντιανής ταινίας στη Θεσσαλονίκη
«Ο Εξόριστος»: Ένα σκοτεινό θρίλερ για την ταυτότητα και την αποδοχή
«Ο Εξόριστος»: Ένα σκοτεινό θρίλερ για την ταυτότητα και την αποδοχή
Στιβ ΜακΚουίν: Cool αρρενωπότητα και γοητεία που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ στον παγκόσμιο κινηματογράφο
Στιβ ΜακΚουίν: Cool αρρενωπότητα και γοητεία που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ στον παγκόσμιο κινηματογράφο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του