Cinema

John Wick: Chapter 4: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Κιάνου Ριβς κάνει σήμερα πρεμιέρα στα σινεμά

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε, επιτέλους, έφτασε! Το πολυαναμενόμενο «John Wick: Chapter 4» με τον Κιάνου Ριβς, κάνει πρεμιέρα σήμερα στις ελληνικές αίθουσες.

Εκτός από το νέο John Wick, στα σινεμά βγαίνουν επίσης, το «Utama, Το Σπίτι μας», «Ο Άντρας των Ονείρων μου»,αλλά και το ιρανικό δράμα «Η Λέιλα και τα Αδέρφια της».

Πρεμιέρα, όμως, κάνει και η νέα ταινία του Στράτου Μαρκίδη, “Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό”,  με μία πλειάδα γνωστών Ελλήνων πρωταγωνιστών. Σε επανέκδοση προβάλλεται και η διάσημη αιρετική ταινία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι «Salo, 120 Μέρες στα Σόδομα».

John Wick: Chapter 4

Περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2022

Σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι

Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Ίαν Μακ Σέιν, Ντόνι Γιεν, Σκοτ Άτκινς, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Κλάνσι Μπράουν, Λόρενς Φίσμπερν, Μάρκο Ζαρόρ, Λανς Ρέντιγκ κ.α.

Tο τέταρτο φιλμ του πετυχημένου φραντσάιζ, που απέκτησε εδώ και μια δεκαετία φανατικούς θαυμαστές, επιστρέφει με νέες περιπέτειες και μπόλικη δράση.

Υπόθεση

O John Wick (Keanu Reeves) ανακαλύπτει ένα μονοπάτι για να νικήσει την Υψηλή Τράπεζα. Αλλά πριν κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό με ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και δυνάμεις που μετατρέπουν παλιούς φίλους σε εχθρούς».

Στο Τέλος Ξυρίζουν τον Γαμπρό

Ελλάδα, 2023

Παραγωγή: Ε.Γ. Μαρκίδης, Καραγιάννης Καρατζόπουλος, Κάππα Φιλμς

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Σενάριο: Βαγγέλης Δουκουτσέλης

Φωτογραφία: Δημήτρης Αποστόλου

Μοντάζ: Γιώργος Κατσένης

Μουσική: Βαγγέλης Σερίφης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ελένη Καστάνη, Λευτέρης Ελευθερίου, Κατερίνα Στικούδη, Σοφία Βογιατζάκη, Κώστας Καραθωμάς, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσαβάλου, Στράτος Λύκος, Vicky Dalli, Τάσος Παλαντζίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Νίκος Βερλέκης

Διάρκεια: 93 λεπτά

Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση

Η απόφαση της Πόπης να παντρευτεί έναν νεότερο άντρα Γεωργιανής καταγωγής αναστατώνει την μικρή κοινωνία ενός χωριού στην Κω. Τα παιδιά της, η αδερφή της και οι εκκεντρικοί συγχωριανοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, βάζοντας σκοπό να αποτρέψουν τον γάμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Σκηνοθεσία: Μαρία Σράντερ

Σενάριο: Γιαν Σόμπουργκ, Μαρία Σράντερ

Πρωταγωνιστούν: Μάρεν Εγκερτ, Νταν Στίβενς, Σάντρα Χίλερ

Διάρκεια: 108 λεπτά

Διανομή: StraDa Films

Η υπόθεση

Με σκοπό να χρηματοδοτήσει τις έρευνές της, μια επιστήμονας δέχεται την πρόταση να πάρει μέρος σε ένα απίστευτο πείραμα. Για τρεις εβδομάδες θα πρέπει να συγκατοικήσει μ’ ένα ανθρωποειδές ρομπότ, τον Τομ, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να ικανοποιεί κάθε της ανάγκη!

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Ιράν, 2022, Εγχρωμο

Σκηνοθεσία: Σαΐντ Ρουστάγι

Σενάριο: Σαΐντ Ρουστάγι

Πρωταγωνιστούν: Ταρανέ Αλιντουστί, Σαΐντ Πουρσαμίμι, Ναβίντ Μοχαμαντζάντεχ, Πεϊμάν Μοααντί

Διάρκεια: 165 λεπτά

Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση

Στα 40 της, η Λέιλα έχει περάσει όλη της τη ζωή φροντίζοντας τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια της. Ενώ έχουν απεγνωσμένη ανάγκη από οικονομική υποστήριξη, η Λέιλα καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει την οικογένεια από τη φτώχεια, για ν’ ανακαλύψει όμως ότι ο πατέρας τους κρύβει έναν οικογενειακό θησαυρό. Αυτή η αποκάλυψη θα φέρει χάος στην ήδη εύθραυστη δυναμική της οικογένειας και οι πράξεις κάθε μέλους θα τους οδηγήσουν σταδιακά ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή.

Utama, Το Σπίτι μας

Βολιβία, Ουρουγουάη, Γαλλία, 2022, Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι

Σενάριο: Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι

Πρωταγωνιστούν: Χόσε Καλκίνα, Λουίσα Κουίσπε, Καντελάρια Κουίσπε

Διάρκεια: 87 λεπτά

Διανομή: Neo Films

Η υπόθεση

Στα ορεινά της Βολιβίας, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Κέτσουα έχει για χρόνια την ίδια καθημερινή ρουτίνα. Οταν μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία απειλεί συνολικά τον τρόπο ζωής τους, ο Βιργίνιο και η Σίσα αντιμετωπίζουν το δίλημμα να αντισταθούν ή να ηττηθούν από το πέρασμα του χρόνου. Με την άφιξη του εγγονού τους, Κλέβερ, οι τρεις τους θα αντιμετωπίσουν – ο καθένας με το δικό του τρόπο – το περιβάλλον, την αναγκαιότητα για αλλαγή και το ίδιο το νόημα της ζωής.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Η.Π.Α., Καναδάς, 2023, Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Ζακ Μπραφ

Σενάριο: Ζακ Μπραφ

Πρωταγωνιστούν: Φλόρενς Πιου, Μόργκαν Φρίμαν, Σελέστ Ο’Κόνορ, Μόλι Σάνον

Διάρκεια: 129 λεπτά

Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση

Η νεαρή Αλισον ήταν μια κοπέλα που τα είχε όλα, νιάτα, ομορφιά, έναν υπέροχο σύντροφο, μια καλή καριέρα, αγάπη και φιλοδοξία. Μέχρι τη μέρα που, χωρίς δική της υπαιτιότητα, ήταν η οδηγός σ’ ένα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό. Η Αλισον, που τραυματίστηκε, εθίστηκε στα παυσίπονα κι ο κόσμος της κατέρρευσε. Λίγο καιρό αργότερα, η Αλισον θα ξεκινήσει διστακτικά μια επαφή με τον Ντάνιελ, πατέρα στον οποίο προκάλεσε την ύψιστη απώλεια και η επαφή τους θα την κάνει να πιστέψει ότι το μέλλον μπορεί να μην είναι τόσο ζοφερό όσο μοιάζει.

Broken Circle

Ελλάδα, 2022, Έγχρωμο

Παραγωγή: Δημήτρης Κατής

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατής

Σενάριο: Δημήτρης Κατής

Φωτογραφία: Δημήτρης Κατής

Μοντάζ: Δημήτρης Κατής

Μουσική: Δημήτρης Κατής

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Γλυκός, Χρήστος Αμβράζης, Βάγια Κωφού, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Δημήτρης Μαζιώτης, Κατερίνα Χολή, Μαρίζα Σπιρίτο, Δήμητρα Δερζέκου, Αποστόλης Γεωργίου Ζωναράς

Διάρκεια: 139 λεπτά

Διανομή: New Star

Η υπόθεση

Στην Αρχαία Ελλάδα, την εποχή του Αγαμέμνονα, Οδυσσέα και Αχιλλέα, λίγο πριν τον Τρωικό πόλεμο, τα γεγονότα ανατρέποντα και δύο νέοι σε ένα ερωτικό παιχνίδι αγάπης παγιδεύονται στη ρωγμή του χρόνου. Χιλιάδες χρόνια πριν σε τούτον τον κόσμο σε αυτήν την αρχέγονη Γαία, η χαρά ξελογιάστηκε από τον απατηλό χρόνο που της έστησε μία αδυσώπητη παγίδα. Ήταν όμως ξέγνοιαστα χρόνια, με κυρίαρχο παίχτη το άγνωστο. Η φύση εναρμονισμένη με τον άνθρωπο, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε εκείνος.

Η νεαρή κόρη με άδολη αγάπη για τη ζωή και με πολλά ερωτήματα για τα μυστήρια που την περιβάλλουν, ξεχύθηκε σε μία νοητικά ερωτική αναζήτηση της αλήθειας, με γνώμονα την αμφισβήτηση των εννοιών του κατεστημένου της εποχής. Την παράδοξη αυτή εκδοχή της πορείας της θα περιγράψουμε σε αυτήν εδώ την ιστορία… Ηταν η εποχή όταν τα βασίλεια εναλλάσσονταν από φιλόδοξους ευγενείς και στυγνούς βασιλείς και δυνάστες, αλλά και σοφούς, ήρωες, ημίθεους, δίκαιους και αμερόληπτους και τα σύνορα ήταν ρευστά. Μία ιστορία που κανείς δεν γνωρίζει εάν πράγματι ήταν αληθινή ή ήταν ένα όνειρo μέσα σε ένα άλλο είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή της πραγματικότητας αυτού εδώ του σύμπαντος ή ενός άλλου.

Salò, 120 Μέρες στα Σόδομα

Ιταλία, 1975, Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Πιερ Πάολο Παζολίνι

Σενάριο: Πιερ Πάολο Παζολίνι, Σέρτζιο Τσίτι

Πρωταγωνιστούν: Πάολο Μπονατσέλι, Τζιόρτζιο Κατάλντι, Ουμπέρτο Πάολο Κουιναβάλε, Αλντο Βαλέτι, Κατερίνα Μποράτο

Διάρκεια: 117 λεπτά

Διανομή: New Star

Η υπόθεση

H ιστορία του έργου διαδραματίζεται στη Δημοκρατία του Σαλό, ένα εικονικό κρατίδιο που είχαν ιδρύσει οι φασίστες του Μουσολίνι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι φασίστες ανακοινώνουν ότι θα αναλάβουν την διαπαιδαγώγηση 9 κοριτσιών και 9 αγοριών και αφού τους παραλαμβάνουν με την συγκατάθεση των οικογενειών τους, τους μεταμορφώνουν σε δούλους, αναγκάζοντάς τους να κάνουν πράγματα που δε θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει ξανά το θέατρο του Λυκαβηττού: Η ανακοίνωση του Κ. Μπακογιάννη

Πώς να καταστρέψεις ένα τραγούδι με ιστορία μέσα σε λίγα λεπτά: Η δικαιολογημένη αντίδραση της Θεοδωρίδου για τη viral διαφήμιση

Οι Σέρρες του Καπουτζίδη έκαναν πρεμιέρα – Συγκίνηση στο Twitter για τον αδικοχαμένο Πάνο Νάτση

infowoman team

Recent Posts

Η Βίκυ Κουλιανού αποκαλύπτει ποιος διάσημος ρόλος είχε γραφτεί για εκείνη

Όλοι θυμόμαστε την ψηλόλιγνη «Βίκυ» - Κατερίνα Λέχου, στην σειρά «Είσαι το ταίρι μου» του…

56 λεπτά ago

Δείτε πώς να ενεργοποιήσετε τη ντοπαμίνη σας, σύμφωνα με τους ειδικούς μακροζωίας

Είναι άραγε η ευτυχία επιλογή; Ναι, είναι! Από την πρώτη στιγμή της ημέρας, με το…

1 ώρα ago

Η Νάντια Μαργαρίτη στο Infowoman: «Δεν για όλες της γυναίκες οι πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα»

Η ομάδα Νοσταλγία εκκινεί το 2024 με μια βουτιά στο πληθωρικό σύμπαν της Ελένης Σικελιανός,…

2 ώρες ago

Sin Boy: Άγριος ξυλοδαρμός ενώ έκανε live στο Instagram (video)

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε από αγνώστους ο τράπερ Sin Boy με τη στιγμή…

3 ώρες ago

“Always”: Συνεχίζει τις προσπάθειες υπέρ της ενδυνάμωσης των νεαρών κοριτσιών

Η Always, η κορυφαία μάρκα σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ενώνει τις δυνάμεις της με τον…

3 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα – Τα νεότερα για την υγεία του

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα 24ωρα για τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος νοσηλεύεται από το…

3 ώρες ago