Ίθαν Χοκ, Ζιλιέτ Μπινός και ένας αγέραστος Κλιντ Ίστγουντ στις νέες ταινίες της εβδομάδας

Δυο κορυφαίες Γαλλίδες σταρ, η Κατρίν Ντενέβ και η Ζυλιέτ Μπινός συναντούν τον αγέραστο Κλιντ Ίστγουντ και Ιάπωνα Κορεέντα Χιροκάζου.

Αναλυτικότερα: 

«Η μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» (Richard Jewell)

«Μία βόμβα έχει μπει στο πάρκο Centennial. Έχετε 30′.» Ο κόσμος γνώρισε τον Ρίτσαρντ Τζούελ ως τον φύλακα που ανακάλυψε το βομβιστικό μηχανισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996. Η αναφορά του για τα γεγονότα τον μετέτρεψε σε ήρωα, που εξαιτίας της άμεσης δράσης του, έσωσε αμέτρητες ζωές από βέβαιο θάνατο. Ωστόσο, μέσα σε λίγες μόλις μέρες, ο επίδοξος αστυνομικός γίνεται ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος του FBI, κατηγορείται τόσο από τον Τύπο όσο και από το κοινό και στη ζωή του έρχονται τα πάνω κάτω. Απευθυνόμενος στον ανεξάρτητο δικηγόρο Γουάτσον Μπράιαντ, ο Τζούελ κατορθώνει να αποδείξει την αθωότητά του. Αλλά ο Μπράιαντ ξεπερνά τα όριά του, καθώς προσπαθεί να πολεμήσει τις συντονισμένες επιθέσεις του FBI, της GBI και του APD και να καθαρίσει το όνομα του πελάτη του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ρίτσαρντ από το να εμπιστευτεί τους ίδιους τους ανθρώπους που θέλουν να τον καταστρέψουν.

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood, Σενάριο: Billy Ray, Ερμηνεύουν: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Olivia Wilde και Kathy Bates.

«Bad Boys For Life»

Ο Μάρκους Μπέρνετ είναι τώρα πια επιθεωρητής της αστυνομίας και ο Μάικ Λάουερι μεσήλικας σε κρίση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά όταν ένας Αλβανός μισθοφόρος, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε, τους υπόσχεται ένα μεγάλο μπόνους.

Σκηνοθεσία: Adil El Arbi και Bilall Fallah, Σενάριο: Chris Bremner, Peter Craig και Joe Carnahan, Ερμηνεύουν: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens και Joe Pantoliano.

«Το Λουλούδι της Ευτυχίας» (Little Joe)

Στα θερμοκήπια ενός κέντρου βιοκαλλιέργειας, η Άλις δουλεύει πυρετωδώς στην ανάπτυξη ενός γενετικά τροποποιημένου λουλουδιού. Το κόκκινο υβρίδιο, που έχει σχεδιαστεί να είναι στείρο και στο οποίο η Άλις έδωσε το όνομα του γιου της, έχει την ιδιότητα να προκαλεί με την οσμή του ευτυχία, αρκεί να δέχεται αγάπη και φροντίδα τακτικά. Η Άλις, παλεύοντας ανάμεσα στην ενοχή πως υπήρξε αδιάφορη μητέρα και την ανομολόγητη επιθυμία να απαλλαγεί από την ευθύνη, χαρίζει στον Τζο το κόκκινο λουλούδι. Σύντομα, κάτι φαίνεται πως δεν πάει καλά. Μια sci-fi αλληγορία, στα χνάρια του Φρανκεστάιν, για το απρόβλεπτο των συναισθημάτων, της ανθρώπινης συμπεριφοράς, εντέλει, της ίδιας της ζωής.

Σκηνοθεσία: Jessica Hausner, Σενάριο: Géraldine Bajard και Jessica Hausner, Ερμηνεύουν: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox και Kit Connor.

«Ντούλιτλ» (Dolittle)

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δίνει ζωή και φρέσκια ενέργεια σε έναν από τους πιο διαχρονικούς και λατρεμένους ήρωες της λογοτεχνίας, σε αυτήν τη ζωηρή αναβίωση της κλασικής ιστορίας του ανθρώπου που μπορούσε να επικοινωνεί με τα ζώα: τον Ντούλιτλ. Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Ντούλιτλ, ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα. Την αναζήτηση του Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος και μια τρελή κομπανία ζώων.

Σκηνοθεσία: Stephen Gaghan, Σενάριο: Stephen Gaghan            , Dan Gregor, Thomas Shepherd και Doug Mand, Ερμηνεύουν: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen και Jessie Buckley.

«Η Αλήθεια» (La vérité)

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα για τους «Κλέφτες καταστημάτων» , Κορεέντα Χιροκάζου, φέρνει τον Ίθαν Χοκ στη Γαλλία για να συναντήσει τη Ζυλιέτ  Μπινός και την Κατρίν Ντενέβ. Στο γνώριμο οικογενειακό περιβάλλον του σκηνοθέτη ξετυλίγεται η «Αλήθεια» που άνοιξε το φετινό φεστιβάλ της Βενετίας.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Hirokazu Koreeda, Ερμηνεύουν: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke και Clémentine Grenier.

«Ága»

Ο Νανούκ και η Σέντνα ζουν σε μια σκηνή καταμεσής των χιονισμένων εκτάσεων του Βορρά, ακολουθώντας τις παραδόσεις των προγόνων τους. Μόνοι μέσα στην ερημιά, μοιάζουν να είναι οι τελευταίοι εναπονείναντες στον πλανήτη. Ο παραδοσιακός τους τρόπος ζωής αρχίζει ν’ αλλάζει – αργά, αλλά αναπότρεπτα. Το κυνήγι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, τα ζώα γύρω τους πεθαίνουν ανεξήγητα, ενώ οι πάγοι λιώνουν κάθε χρονιά και πιο νωρίς. Όταν η υγεία της Σέντνα επιδεινώνεται, ο Νανούκ αποφασίζει να εκπληρώσει τη μόνη της επιθυμία: αναχωρεί για ένα μεγάλο ταξίδι, για να βρει την Άγα, τη μοναχοκόρη τους, που έφυγε από την τούνδρα πριν από πολλά χρόνια.

Σκηνοθεσία: Milko Lazarov, Σενάριο: Simeon Ventsislavov και Milko Lazarov, Ερμηνεύουν: Mikhail Aprosimov, Feodosia Ivanova, Sergei Egorov και Galina Tikhonova.

«Μια λευκή, λευκή μέρα» (Hvítur, hvítur dagur)

Σε μια απομονωμένη πόλη της Ισλανδίας, ένας εν αποστρατεία αστυνομικός πενθεί για την απώλεια της γυναίκας του, την οποία είχε χάσει λίγο καιρό πριν σε ένα τραγικό δυστύχημα. Όταν υποψιάζεται πως ένας άντρας διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της, αποφασίζει να μάθει την αλήθεια με κάθε κόστος.  Οι υποψίες του όμως, εξελίσσονται σε ψύχωση που κορυφώνεται ραγδαία, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο, όσο και τους αγαπημένους του.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Hlynur Pálmason, Ερμηνεύουν: Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason και Sara Dögg Ásgeirsdóttir.

Σχετικά Άρθρα
«Η Χίμαιρα», «Το Αγόρι του Θεού» και άλλες πέντε ταινίες στα σινεμά
«Η Χίμαιρα», «Το Αγόρι του Θεού» και άλλες πέντε ταινίες στα σινεμά
kinds-of-kindness-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-teaser-trailer-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%850
“Kinds of Kindness”: Το πρώτο teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου
Η βραδιά που ο Μάρλον Μπράντο αρνήθηκε το Όσκαρ κι έστειλε μία Ινδιάνα στη θέση του
Η βραδιά που ο Μάρλον Μπράντο αρνήθηκε το Όσκαρ κι έστειλε μία Ινδιάνα στη θέση του
"Μυστήριο 175 Μέρες Κινηματογράφου": Έρχεται το 2ο τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ!
“Μυστήριο 175 Μέρες Κινηματογράφου”: Έρχεται το 2ο τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ!
«Τιτανικός»: «Χρυσό» πουλήθηκε το κομμάτι πόρτας που έσωσε την «Ρόουζ»
«Τιτανικός»: «Χρυσό» πουλήθηκε το κομμάτι πόρτας που έσωσε την «Ρόουζ»
Love Unbound 2024: Five Films For Freedom
Love Unbound 2024: Five Films For Freedom

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του