Η low-budget αλυσίδα καταστημάτων αξεσουάρ Claire’s αναμένεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τον παγκόσμιο ηγέτη στα αξεσουάρ μόδας, με περισσότερα από 3.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δήλωσε ότι το χρέος της είναι σήμερα δεκαπλάσιο από τα ετήσια κέρδη της. Περισσότερα από 1,4 δισ. δολάρια του χρέους θα πληρωθούν το επόμενο έτος, ενώ πιο άμεση πίεση προέρχεται από μία πληρωμή τόκων 60 εκ. δολαρίων μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Αρχικά, υπήρχε αισιοδοξία ότι κατά την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης θα κλείσει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός καταστημάτων, αλλά τώρα λέγεται ότι η εταιρεία προχωρά σε διακοπή των δραστηριοτήτων της ύστερα από την αδυναμία να βρει αγοραστές ή να πετύχει συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους με τους δανειστές.

Η αλυσίδα Claire’s δραστηριοποιείται από το 2005 στην Ελλάδα, με δυναμική παρουσία στους πιο σημαντικούς εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα. Όπως όλα δείχνουν όμως, η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με την αυξανόμενη δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου, οδηγώντας τους λιανοπωλητές να περικόψουν τον αριθμό των υπαλλήλων και να κλείσουν τα καταστήματά τους.


από Μαρία Ιωαννάτου