Αρχική > Συνταγές > Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι και μυρωδικά

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι και μυρωδικά

Μια ανάσα πριν από το Πάσχα κι επειδή πολλοί ήδη νηστεύουν ή ετοιμάζονται για τη νηστεία της επόμενης εβδομάδας, σήμερα θα ετοιμάσουμε χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι.

Επιλέξτε χταπόδι καλής ποιότητας. Είναι το κύριο συστατικό και αυτό θα δώσει την κύρια γεύση στο πιάτο σας. Αυτό το φαγητό σερβίρεται αμέσως μετά το μαγείρεμα, ώστε η σάλτσα να μην απορροφάται από τα ζυμαρικά.

Το χταπόδι συρρικνώνεται πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος επειδή περιέχει πολύ νερό. Συνεπώς, να το έχετε υπόψη σας όταν το κόβετε σε κομμάτια.

Υλικά

1 κιλό χταπόδι κομμένο σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

2 φλιτζάνια φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. μπαχάρι

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

αλάτι-πιπέρι

2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γ. ζάχαρη, προαιρετικά

5 φλιτζάνια ζεστό νερό

κοφτό μακαρόνι

Εκτέλεση

Μεταφέρετε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το κρεμμύδι γίνει μαλακό και διάφανο, προσθέστε το χταπόδι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, την πάπρικα, το πιπέρι, τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και το χταπόδι να αρχίσει να αποκτά καφέ χρώμα.

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί. Περιμένετε έως ότου εξατμιστεί όλο το αλκοόλ και προσθέστε τη σάλτσα από την ντομάτα, καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το χταπόδι να είναι τρυφερό (ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το χταπόδι, συνήθως διαρκεί 30-50 λεπτά). Ελέγξτε για να δείτε εάν πρέπει να προσθέσετε νερό.

Όταν το χταπόδι είναι τρυφερό, προσθέστε 5 φλιτζάνια ζεστό νερό και αλάτι. Βράζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Μειώστε τη θερμότητα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας περιστασιακά για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά. Πρέπει να υπάρχουν μερικά υγρά. Αν όχι, προσθέστε λίγο νερό.

Πηγή: thehungrybites.com