Σήμερα θα φτιάξουμε άλλο ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε στο εορταστικό τραπέζι ή να το απολαύσετε στο πρωινό μαζί με τον καφέ σας. Βασίζεται στη γνωστή και αγαπημένη συνταγή του μπριός με πραλίνα και για να μην δυσκολευτείτε, μοιραζόμαστε μαζί σας το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.



Yλικά:

2 φύλλα σφολιάτας
50 γρ. άλειμμα σοκολάτας (nutella, merenda)
30 γρ. αμύγδαλα θρυμματισμένα
1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση:

Κόψτε τη σφολιάτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Απλώστε το άλειμμα σοκολάτας σε ένα φύλλο ζύμης και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα. Τοποθετήστε το άλλο φύλλο της σφολιάτας στην κορυφή. Κόψτε σχισμές και στις δύο πλευρές, όπου η απόσταση μεταξύ τους θα είναι ένα εκατοστό. Στριφογυρίστε κάθε λωρίδα ζύμης δύο φορές. Κόψτε ένα κομμάτι ζύμης σε σχήμα αστεριού και τοποθετήστε το στην κορυφή. Αλείψτε όλη τη ζύμη με ένα κρόκο αυγού που έχετε αναμείξει με λίγο νερό. Ψήστε για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.


από Μαρία Ιωαννάτου