Χριστουγεννιάτικη τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι από τον σεφ Αντώνη Φώσκολο

Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman τη συνταγή για μία πεντανόστιμη χριστουγεννιάτικη τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας στα γιορτινά τραπέζια.

Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος ανεβάζει συχνά  βίντεο με εκπληκτικές συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.

ΥΛΙΚΑ:

Για την τάρτα:

270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ. βούτυρο

20ml ελαιόλαδο

30 ml γάλα

2 αυγά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την γέμιση:

150 γρ. γκοργκοντζόλα γλυκιά

300ml κρέμα γάλακτος

4 άγουρα αχλάδια

2 αυγά

Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)

Μέλι και καρύδια (για το ντεκόρ)

100γρ. φασόλια ή ρεβύθια που θα χρησιμοποιθούν σα βαρίδι στο ψήσιμο

%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%bd0

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, το γάλα,το ελαιόλαδο και τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 3’. Κατόπιν προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι μας και συνεχίζουμε το χτύπημα, σταματώντας να κάθε τόσο να παίρνουμε το αλεύρι που επικάθεται στα τοιχώματα του κάδου. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου 5’.

Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200C στις αντιστάσεις και προχωράμε στο άνοιγμα της ζύμης σε πάχος περίπου 1εκ. Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε μια αλευρωμένη ταρτιέρα και με λίγο αλεύρι στα χέρια μας το απλώνουμε να καλύψουμε όλη την ταρτιέρα και τα τοιχώματά της.

Έπειτα τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη μας, τοποθετούμε επάνω σε όλη της την επιφάνεια τα φασόλια και ψήνουμε για 15’-18’ κατεβάζοντας τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180C.

Κατόπιν φτιάχνουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα αχλάδια μας σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 1-2 χιλ. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και την γκοργκοτζόλα κομμένη σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Ξεφουρνίζουμε την τάρτα μας και την αφήνουμε να κρυώσει για 10’-15’.Αφαιρόυμε τα φασόλια και τοποθετούμε τις φέτες από τα αχλάδια σε μορφή βεντάλιας στην τάρτα μας. Περιχύνουμε προσεκτικά με το μείγμα με την γκοργκοντζολα με μια κουτάλα σιγά-σιγά και φουρνίζουμε για άλλα 25’-28’ στους 1800C.

Ξεφουρνίζουμε την ταρτα μας κι όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το μέλι μ’ ένα κουτάλι μελιόυ ή ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της. Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένα καρύδια.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

Ρολό με μους κάστανο και λευκή σοκολάτα από τον Αντώνη Φώσκολο

Εύκολη συνταγή για τους πιο ονειρικούς και μυρωδάτους κουραμπιέδες από τον σεφ, Αντώνη Φώσκολο

Συνταγή για τα πιο τέλεια μελομακάρονα από τον σεφ Αντώνη Φώσκολο

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του