Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» υποδέχεται τα Χριστούγεννα στη γιορτινή «Mονμάρτη του Μεταξουργείου». Η μικρή πλατεία έναντι της πλατείας Καραϊσκάκη, μετατρέπεται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο γιορτινά φώτα, λαμπερά στολίδια, όμορφες μελωδίες, λαχταριστά γλυκίσματα και διαδραστικά παιχνίδια, και περιμενει μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μια ανοιχτή έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας κοσμεί την εορταστικά στολισμένη πλατεία και οι ζωγράφοι του δρόμου φτιάχνουν τα γιορτινά πορτρέτα των περαστικών, αποτυπώνοντας όμορφες στιγμές του αστικού τοπίου. Τα παραδοσιακά γαλλικά βαλσάκια αναμειγνύονται με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ερμηνεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ διαδραστικά παιχνίδια, face painting και απίθανες εκπλήξεις από τον Άγιο Βασίλη περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες.

Το φεστιβάλ «Mικρό Παρίσι των Αθηνών» παραμένοντας πιστό στο όραμά του, ενισχύει με τις πολιτιστικές του δράσεις την ευρύτερη περιοχή κάτω από την Ομόνοια μέχρι το Μεταξουργείο.

Η ανοιχτή για το κοινό πολιτιστική δράση «Χριστουγεννιάτικη Mονμάρτρη του Μεταξουργείου» συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens και της Zeus International.

Πληροφορίες:


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα: 11.00-14.00
Hotel Wyndham Grand Athens (πλατεία έναντι πλ. Καραϊσκάκη)

H παραδοσιακή δράση του φεστιβάλ με τίτλο «Η Μονμάρτη της Μαιζώνος» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πρώτο «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» τον Οκτώβριο του 2013 και από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία στον πεζόδρομο Μαιζώνος στην πλατεία Βάθη, απέκτησε τον Οκτώβριο 2018 τη δίδυμη αδελφή της «Μονμάρτη του Μεταξουργείου» στην πλατεία έναντι της πλατείας Καραϊσκάκη, μπροστά από το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις της έναρξης του φεστιβάλ.

από Μαρία Ιωαννάτου