Αυτό το κέικ με γεύση και άρωμα μελομακάρονο πέρσι είχε θραύση και όχι χωρίς λόγο!
Αυτό το κέικ είναι πανεύκολο, γρήγορο και τόσο νόστιμο! Τη συνταγή για αυτό το τέλειο χριστουγεννιάτικο κέικ, βρήκαμε από τον food blogger Saki Tolika.
Υλικά
350 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ μέλι
170 γρ. ηλιέλαιο
450 γρ. αλεύρι
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1,5 κ.γ κανέλα
120 γρ. καρύδια αλεσμένα
Κραμπλ:
80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο κρύο σε κύβους
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. καρύδια αλεσμένα
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε σε τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί 25 εκ. και ισιώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά του κραμπλ και με τα δάχτυλα αρχίζουμε να τα ομογενοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό, τριφτό μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το προηγούμενο, να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς αντιστάσεις, για 55-60 λεπτά ελέγχοντας το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
Αχνιστή κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα, ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι
Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Αττικής Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής…
Mε φόντο την ιαπωνική εισβολή στη Μαλαισία κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου, το…
Στην κορυφή της τηλεθέασης βρέθηκε το πρώτο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του 2025 με τον Λάκη…
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζει, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση,…
Ο ύπνος είναι το απόλυτο φυσικό «φάρμακο» για το σώμα και το μυαλό σου! Όταν…
Η Massimo Dutti παρουσιάζει μία τσάντα που αποτελεί ορόσημο στην κληρονομιά της. Ένα εμβληματικό κομμάτι,…