Αυτό το κέικ με γεύση και άρωμα μελομακάρονο πέρσι είχε θραύση και όχι χωρίς λόγο!
Αυτό το κέικ είναι πανεύκολο, γρήγορο και τόσο νόστιμο! Τη συνταγή για αυτό το τέλειο χριστουγεννιάτικο κέικ, βρήκαμε από τον food blogger Saki Tolika.
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ σαν μελομακάρονο
Υλικά
350 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ μέλι
170 γρ. ηλιέλαιο
450 γρ. αλεύρι
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1,5 κ.γ κανέλα
120 γρ. καρύδια αλεσμένα
Κραμπλ:
80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο κρύο σε κύβους
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. καρύδια αλεσμένα
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε σε τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί 25 εκ. και ισιώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά του κραμπλ και με τα δάχτυλα αρχίζουμε να τα ομογενοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό, τριφτό μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το προηγούμενο, να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς αντιστάσεις, για 55-60 λεπτά ελέγχοντας το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
Διαβάστε επίσης:
Αχνιστή κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα, ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News