Αρχική > Συνταγές > Χοιρινό στη γάστρα με γλάσο ροδάκινου- Εύκολο και σούπερ νόστιμο!

Χοιρινό στη γάστρα με γλάσο ροδάκινου- Εύκολο και σούπερ νόστιμο!

Το ροδάκινο θα το συναντήσετε παντού αυτές τις μέρες. Σε χωριά, σε νησιά, σε γλυκά, σε φαγητά, σε μαρμελάδες, σε χυμούς… Ναι, αυτή την εποχή έχει την τιμητική του! Ποια, όμως, είναι τα βασικά οφέλη αυτού του νόστιμου καλοκαιρινού φρούτου;

Πέρα από ζουμερά και νόστιμα είναι, όπως όλα τα φρούτα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία και συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού μας. Πώς;

  1. Ενισχύουν την υγεία του δέρματος
  2. Βελτιώνουν την όραση
  3. Βοηθούν στην διατήρηση του βάρους
  4. Ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης
  5. Συμβάλλουν στον αγώνα κατά ορισμένων τύπων καρκίνου

Σήμερα, δοκιμάστε τα με χοιρινό στο φούρνο και δε θα χάσετε! Εκμεταλλευτείτε τα τώρα που είναι η εποχή τους… Καλή απόλαυση!

Συνταγή χοιρινό με γλάσο ροδάκινου

Υλικά:

1 ½ με 2 κιλά χοιρινό σπάλα ή κότσι

Αλάτι Φρεσκοκομμένο πιπέρι

½ κούπα χυμό ροδάκινου

1 κούπα μαύρη ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο

3 κουταλιές μπράντι

1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο ανακατεμένο με κανέλα

Εκτέλεση: Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το γλάσο και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα. Περιχύνουμε με το γλάσο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Κατεβάζουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ½ ώρα ακόμη. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το κρέας με το γλάσο.

Τάρτα ροδάκινου

Χυμός βατόμουρο με ροδάκινο και φρέσκα φρούτα!

Χοιρινό στο τηγάνι με πράσο. Plus: Γιατί λέμε «σ΄ έπιασα στα πράσα»;