Αρχική > Celebrities > Χοακίν Φίνιξ: Η σπάνια και συγκινητική αναφορά στον αδικοχαμένο αδερφό του

Χοακίν Φίνιξ: Η σπάνια και συγκινητική αναφορά στον αδικοχαμένο αδερφό του

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο Χοακίν Φίνιξ, όταν αναφέρθηκε στον αδερφό του, Ρίβερ Φίνιξ, ο οποίος πέθανε λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών. Την ώρα που παραλάμβανε το βραβείο του, σε μία τόσο σημαντική στιγμή για εκείνον, δεν μπορούσε να σκεφτεί άλλον από τον αδερφό του.

Κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο ίδιος σημείωσε τεράστια επιτυχία με τον ρόλο του ως «Τζόκερ». Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και πιστεύεται ότι έχει μπει πλέον σε οσκαρική τροχιά. Σειρά τώρα έχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο.

«Θα του χρωστάω για πάντα»

Ο πετυχημένος ηθοποιός μας «άγγιξε» όλους, όταν μίλησε για τον αδικοχαμένο αδερφό του, τη στιγμή που στεκόταν πάνω στη σκηνή και έπαιρνε το βραβείο του. Ο ίδιος δεν συνηθίζει να αναφέρεται στον Ρίβερ Φίνιξ, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση ανέφερε: «Θα του χρωστάω για πάντα», δείχνοντας βαθιά ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του εκλιπόντα ηθοποιού.

Ο ίδιος είπε ότι σε αυτόν οφείλει το ότι έγινε ηθοποιός και έκανε αυτή τη μεγάλη επιτυχία, αφού όπως δήλωσε: «Όταν ήμουν 15 ή 16, ο αδερφός μου, ο Ρίβερ, γύρισε σπίτι από τη δουλειά με μια βιντεοκασέτα μιας ταινίας με τίτλο “Οργισμένο Είδωλο”. Με έβαλε να καθίσω και να τη δω. Την επόμενη μέρα με ξύπνησε και με ανάγκασε να τη δω ξανά. Και μου είπε: “Θα αρχίσεις να παίζεις ξανά, αυτό θα κάνεις”. Δεν μου το ζήτησε. Το απαίτησε. Και θα του χρωστάω για πάντα γιατί η υποκριτική μου χάρισε μια απίστευτη ζωή».

Δείτε το βίντεο: