Αρχική > Featured > Χαρδαλιάς: «Κλείνουν» διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια – Στα 300 ευρώ το πρόστιμο πλέον!

Χαρδαλιάς: «Κλείνουν» διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια – Στα 300 ευρώ το πρόστιμο πλέον!

Από σήμερα στις 6.00 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά ελέγχους ενόψει της εξόδου του Πάσχα. Μπλόκα και έλεγχοι θα υπάρχουν στα διόδια, στα αεροδρόμια, στους εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους εξόδου προς και από τα αστικά κέντρα. Παράλληλα το Λιμενικό θα κάνει ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς και σε όλα τα λιμάνια, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα αεροδρόμια.

Στην ενημέρωση της Τρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ιδιαίτερα αυστηρός.  Επανέλαβε εκ νέου το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.

Παράλληλα έκανε αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία, αψηφώντας τους περιορισμούς.  Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε.

Επίσης, ξεκινά αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά, λόγω Πάσχα.

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκωνΕξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. «Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί» τόνισε σε αυστηρό ύφος.

Τέλος, ανακοίνωσε την απαγόρευση της διανομής του Αγίου Φωτός από κάποιους δήμους στους δημότες τους.