Αρχική > Celebrities > #challengeaccepted: Γιατί ασπρόμαυρες φωτογραφίες γυναικών πλημμυρίζουν το Instagram;

#challengeaccepted: Γιατί ασπρόμαυρες φωτογραφίες γυναικών πλημμυρίζουν το Instagram;

Tα challenges στα social media είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι εγγεγραμμένοι σ΄αυτά αρέσκονται ιδιαίτερα. Τις τελευταίες ημέρες  βλέπουμε στο instagram να ανεβάζουν πολλές γυναίκες – και δη φιάσημες- ασπρόμαυρες φωτογραφίες με hashtag #challengeaccepted. Η τάση αυτή ξεκίνησε από τις celebrities -και όχι μόνο- του εξωτερικού και έφτασε και στην Ελλάδα, ενώ οι γυναίκες που συμμετέχουν στην πρόκληση αυτή είναι πλέον εκατομμύρια.

Μία από αυτές που αποδέχτηκαν την “πρόκληση” και συμμετείχαν στο #ChallengeAccepted είναι και η Μαρία Ναυπλιώτου.

Το διαδικτυακό αυτό κίνημα καλεί τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο να θέσουν σε πρώτο πλάνο τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Ελάχιστες από τις celebrities που είναι ενεργές στα social media δεν έχουν λάβει μέρος στην πρόκληση αυτή. Ανεβάζουν τη δική τους φωτογραφία και στη συνέχεια προσκαλούν και άλλες φίλες τους να τις “αντιγράψουν” με αρκετές να προτιμούν να συνοδεύσουν τις φωτογραφίες με το #womensupportingwomen.

Πώς ξεκίνησε το challenge

Η Cristine Abram, που ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, ανέφερε στους New York Times ότι ένας λόγος της Alexandria Ocasio-Cortez ήταν αυτός που πυροδότησε σχόλια στα social media για τον φεμινισμό και την γυναικεία ενδυνάμωση και πιθανότατα οδήγησε στο challenge. Στο ίδιο άρθρο της εφημερίδας γίνεται λόγος για μια ακόμα τάση που ξεκίνησε το 2016 με το ίδιο hashtag και είχε να κάνει με καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο.

Υπάρχουν βέβαια και οι σταρ που υποστηρίζουν ότι το challenge ξεκίνησε από μια Τουρκάλα για να μιλήσει για τις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση των γυναικών στη χώρα και δείχνει αλληλεγγύη σε κάθε γυναίκα που πέθανε πρόσφατα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Florence Pugh. Κάποιοι αναφέρουν ότι το trend ήταν αποτέλεσμα του βίαιου θανάτου της Pinar Gültekin, μιας νεαρής Τουρκάλας που πέθανε πρόσφατα.