Υπέβαλε την παραίτησή του ο Νίκος Μάνεσης στον Alpha μετά το fake βίντεο

Ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Νίκος Μάνεσης στον Alpha, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» την Κυριακή (1/3), αν και παρουσιάστηκε ως βίντεο που περιέγραφε την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο, τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για βίντεο που είχε προβληθεί το 2015 και αφορούσε άλλα γεγονότα.

Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος του Alpha δέχθηκε σκληρή κριτική, κλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για απολογία μετά από καταγγελίες και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μία ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αφού ζητούσε συγγνώμη για το λάθος αναλάμβανε πλήρως όλη την ευθύνη για ό,τι συνέβη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Μάνεσης στην Αφροδίτη Γραμμέλη και το protothema.gr δήλωσε για το συμβάν: «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το λάθος και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Όπως φαίνεται και στην εκπομπή ήμουν στον αέρα, δεν είχα άποψη για τα πλάνα τα οποία προβλήθηκαν σαν να είναι καινούργια και προχώρησα ατυχώς στην περιγραφή των πλάνων, όπως συνήθως γίνεται στην ελληνική τηλεόραση. Ως προϊστάμενος της εκπομπής αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, όποιου ή όποιας το έπραξε».

«Στα 37 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ευθύνη είναι δική μου, η ομάδα είναι επιλογή μου και δεν κατάλαβα ότι τα πλάνα ήταν από το 2015. Είμαι υποχρεωμένος εκτός από το να ζητήσω συγγνώμη, να αναλάβω και όλες τις κυρώσεις. Η ευθύνη είναι δική μου και όχι του Alpha» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Τέλος, ο Νίκος Μάνεσης ανέφερε πως έθεσε την παραίτησή του στη διακριτική ευχέρεια του Alpha, αλλά δεν έγινε δεκτή από τους ιθύνοντες του καναλιού. Ωστόσο, έχει σκοπό να επιμείνει μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία. Η ακρόαση για το ΕΣΡ είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα
«Ο Ελληνισμός στα Πριγκιπόνησα» με τη Σοφία Παπαϊωάννου
«Ο Ελληνισμός στα Πριγκιπόνησα» με τη Σοφία Παπαϊωάννου
%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%b3%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%89%cf%820
Η Μάγισσα: Η αλήθεια βγαίνει στο φως!
%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%87%ce%af%cf%80%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ad0
«Η παραλία»: Ένας νέος χίπης θα προκαλέσει αναταραχές
Σασμός: Έρχεται την Κυριακή με έκτακτο επεισόδιο και την Καλλιόπη ύποπτη για τον θάνατο του Λαζαρου
Σασμός: Έρχεται την Κυριακή με έκτακτο επεισόδιο και την Καλλιόπη ύποπτη για τον θάνατο του Λαζαρου
Τόνια Σωτηροπούλου: Καθηλωτική ως καρκινοπαθής στο «Milky Way»
Τόνια Σωτηροπούλου: Καθηλωτική ως καρκινοπαθής στο «Milky Way»
Σασμός: Το τελεσίγραφο της Αργυρώς στον Αστέρη
Σασμός: Το τελεσίγραφο της Αργυρώς στον Αστέρη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του