X Factor: Ο Ηλίας Ψινάκης τόλμησε να πει αυτό που άλλος κανείς δεν έχει κάνει στην τηλεόραση και δίχασε κόσμο

Ο Ηλίας Ψινάκης είναι ο special guest star στα lives του X Factor. Αν σκοπός της παραγωγής ήταν η παρουσία του μάνατζερ να δημιουργήσει ένα τζέρτζελο και να έχουν οι τηλεοπτικές εκπομπές θέματα για να ασχολούνται, το πέτυχε. Αν μέσα σε όλα αυτά, είχε στόχο και υψηλά νούμερα τηλεθέασης, απέτυχε. Γιατί το μουσικό talent show του Mega, δεν τραβάει.

”Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;” λέει μια λαϊκή παροιμία και κάτι τέτοιο ισχύει και με την περίπτωση του X Factor. Και παίκτες με καλές φωνές έχουν και Στέλιο Ρόκκο στην κριτική επιτροπή έχουν. Και Χρήστο Μάστορα και Μαρίζα Ρίζου και Μιχάλη Κουινέλη. Αλλά και Ανδρέα Γεωργίου σε ρόλο παρουσιαστή. Και βεβαίως, Ηλία Ψινάκη που κάθε εβδομάδα τούς ανακατεύει, ενώ με τα ακραία αστεία του (όπως τότε που τράβηξε τον φιόγκο από το φόρεμα της Κατερίνας Λιόλιου) γίνεται αντικείμενο σχολιασμού.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, και δεν τραβάει σε νούμερα του show; Ένα δαπανηρό show, να σημειώσουμε, αφού πρόκειται για μια προσεγμένη και ακριβή παραγωγή.

Ο Ηλίας Ψινάκης τόλμησε να πει αυτό που άλλος κανείς δεν έχει κάνει στην τηλεόραση

Ο) δαιμόνιος μάνατζερ, λοιπόν, βλέποντας την πτωτική πορεία της τηλεθέασης, αλλά και την εικόνα του show που βγαίνει προς τα έξω, θέλησε να κάνει τη δική του παρέμβαση. Μόνο που αυτή την παρέμβαση δεν την έκανε πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου, αλλά live. Μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη και αμηχανία, κυρίως στους κριτές.

Αναφερόμενος, λοιπόν, στα νούμερα τηλεθέασης, ο Ηλίας Ψινάκης θέλησε να “χρεωθεί” κατά κάποιον τρόπο την πτωτική πορεία του show λέγοντας “Έχει γίνει μια αδικία σε αυτό το show. Θα καταλήξω ότι φταίω εγώ. Αυτό το show είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και δεν πάει καλά σε νούμερα. Άρα σημαίνει ότι κάτι λάθος κάνουμε γιατί τα νούμερα αντικατοπτρίζουν αν κάνουμε κάτι καλό ή όχι. Έτσι σκέφτηκα. Σκεφτόμουν μήπως η παρουσία μου σε ένα τέτοιο σόου που είναι όλοι δεμένοι μήπως είναι βαρετή. Στην πρεμιέρα ήταν όλα πολύ καλά. Όταν είδα το επεισόδιο είδα ένα βαρετό σόου που δεν ξέρω ποιος φταίει. Σκέφτηκα μήπως η παρουσία μου σας έχει απορρυθμίσει και σας έχει μπλοκάρει γιατί ήταν όντως βαρετό. Θα το λύσω στο επόμενο επεισόδιο. Γιατί αν φταίω εγώ, εσείς κάνετε τη δουλειά σας κι εγώ το κέφι μου […] Ήθελα να πω μήπως εγώ κάνοντας το κέφι μου σας μπλοκάρω. Πάει χάλια”.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως τέτοια έκρηξη ειλικρίνειας δεν βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση. Για την ακρίβεια, δεν θυμόμαστε κιόλας. Σε αυτό το κομμάτι, ναι ο Ηλίας Ψινάκης τόλμησε να πει κάτι που άλλοι δεν έχουν τολμήσει ποτέ. Και δεν τολμούν, γιατί κακά τα ψέματα, όσο ειλικρινής και να είσαι, μια τέτοια ομολογία σε ζωντανή σύνδεση κι ενώ η εκπομπή είναι σε εξέλιξη, είναι σαν να βάζεις τα χέρια σου και να βγάζεις τα μάτια σου. Συνήθως, τέτοιες εξομολογητικές διαθέσεις, οι παρουσιαστές τις έχουν αφού κλείσει ο κύκλος.

Ο Ψινάκης, όμως, το έκανε τώρα. Κάποιοι ίσως να του βγάζουν το καπέλο. Εμείς, λέμε να κρατήσουμε, ένα μικρό καλάθι. Γιατί δεν ξέρουμε, αν δεν ήταν γκεστ, αλλά μέρος του show όπως οι υπόλοιποι, θα προχωρούσε δημοσίως σε τέτοια τολμηρή αυτοκριτική.

Επίσης, μιας και τον έπιασε αυτή η διάθεση, θα μπορούσε να κάνει και μία αυτοκριτική για τη δική του συμπεριφορά. Στο προηγούμενο Live ξέφυγε απέναντι στην Κατερίνα Λιόλιου, ενώ πολλοί στα social media συμφωνούν πως δεν βρίσκουν ενδιαφέρον πλέον στα αστεία του. Οπότε, θα μπορούσε σε αυτό το κομμάτι να το είχε αναφέρει, να είχε ζητήσει ακόμα και μια συγγνώμη. Τι όχι;

Η Μαρίζα Ρίζου και οι υπόλοιποι είναι υπεράνω τηλεθέασης!

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα λόγια του Ψινάκη προκάλεσαν αμηχανία στους υπόλοιπους. Ο Ανδρέας Γεωργίου προσπάθησε να εξηγήσει πως τα νούμερα τηλεθέασης μπορούν να έχουν διαφορετικές ερμηνείες. Ο ίδιος με τις σειρές του ξέρει καλά από καλή τηλεθέαση. Όπως ξέρει καλά και από κακή ή μέτρια τηλεθέαση. Και αυτό είναι κάτι de facto. Ανάλυση και ερμηνεία δίνεις γιατί πάει καλά ή όχι.

Η Μαρίζα Ρίζου με τη σειρά της – έχει και μία σχεδόν κακή σχέση με τον Ηλία Ψινάκη – είπε πως τόσο την ίδια όσο και τους υπόλοιπους κριτές, δεν τους νοιάζουν τα νούμερα τηλεθέασης. Χμ. Αυτή η ατάκα είναι παιγμένη και άστοχη. Όσοι κάνουν τηλεόραση, τους νοιάζουν τα νούμερα τηλεθέασης. Διαφορετικά, είναι σαν να παραδέχεσαι πως είσαι χομπίστας που πληρώνεσαι καλά.

Ο παραγωγός πληρώνει για να έχει νούμερα τηλεθέασης. Και το Χ Factor είναι ένα τηλεοπτικό show. Εκτός και αν είναι φεστιβάλ και κάτι έχουμε χάσει εμείς. Όταν ένας καλλιτέχνης δέχεται να πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό προϊόν, δέχεται και τα… παρελκόμενα. Στην τελική, είναι μια δουλειά και θέλεις να είναι άψογη σε όλα.

Ας πούμε, η Μαρίζα Ρίζου κυκλοφορεί έναν καινούριο δίσκο. Είναι εξαιρετικός, με εκλεκτά κομμάτια και πέρασε όμορφα κατά τη διάρκεια της παραγωγής του. Δεν την ενδιαφέρει, όμως και πόσο θα πουλήσει; Δεν υπολογίζει τις πωλήσεις του δίσκου; Τις υπολογίζει. Όπως την υπολογίζουν και οι τρεις υπόλοιποι κριτές, αλλά και ο Ανδρέας Γεωργίου να έχουν τηλεθέαση οι σειρές του. Οπότε, αυτό το υπεράνω που ακούμε από πολλούς, ότι δεν ενδιαφέρονται για τα νούμερα, δεν δείχνουν άνεση. Το αντίθετο….

Απ ‘όλο αυτό το αμήχανο, κρατάμε πως το X Factor είναι πράγματι ένα show με υπέροχες φωνές και μια κριτική επιτροπή που έδεσε μεταξύ της, αλλά δεν έδεσε με το κοινό. Και εδώ έρχεται το Voice, το οποίο με λιγότερο καλές φωνές, σημειώνει επιτυχία γιατί έχει δέσει η αναπόσπαστη τριάδα των κριτών: Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Πάνος Μουζουράκης.

Κρατάμε επίσης, πως ακόμα δεν έχουμε καταλάβει, για ποιο λόγο έφεραν τον Ηλία Ψινάκη ως γκεστ σταρ στο show. Ας μας πει κάποιος.

Διαβάστε επίσης

Σασμός: Η Γλυκερία υμνεί τον έρωτα της Μαρίνας και του Αντώνη – Ακούστε το νέο τραγούδι για το ζευγάρι που λατρεύει το κοινό!

Κώστας Χαρδαβέλλας: Ποιος είναι ο μεγάλος του φόβος στην υπόθεση Πισπιρίγκου μήπως και βγει αληθινός;

Είσαι καλεσμένη σε βάφτιση; Η Σοφία Καρβέλα μόλις σου έδωσε την τέλεια ιδέα με αυτό το κόκκινο καφτάνι φόρεμα

Σχετικά Άρθρα
%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bf-%cf%83%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%810
Τηλεθέαση: Ο Σασμός και οι υπόλοιπες προτιμήσεις των θεατών
%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%830
Συγκινητικός αποχαιρετισμός για το Σασμό – Πώς αποχαιρετά το X μια από τις πιο αγαπημένες σειρές ever
Ωδή στην pop κουλτούρα
Ωδή στην pop κουλτούρα
ΑΝΤ1: Το mail στους εργαζόμενους που τους επιβάλλει dress code - Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαδάκη
ΑΝΤ1: Το mail στους εργαζόμενους που τους επιβάλλει dress code – Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαδάκη
Οι θρυλικές «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν στις οθόνες μας!
Οι θρυλικές «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν στις οθόνες μας
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα - Το παρασκήνιο της αποχώρησης
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα – Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του