Στον δρόμο για την Eurovision – Τα φαβορί

στον-δρόμο-για-την-eurovision-τα-φαβορί

Για ακόμη μία χρονιά, το ERTFLIX γίνεται απαραίτητο για κάθε φαν του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Δείτε στο ERTFLIX συγκεντρωμένες τις 37 συμμετοχές, από όλες τις χώρες, στον φετινό διαγωνισμό, που καλύπτουν όλο το φάσμα της μουσικής: από μπαλάντες και εν δυνάμει ύμνους της ποπ, μέχρι ροκ και χέβι μέταλ. Αλλόκοτα κοστούμια και εντυπωσιακά βίντεο κλιπ, προμηνύουν μία ακόμα φαντασμαγορική διοργάνωση, με νέους διαγωνιζόμενους, αλλά και βετεράνους του διαγωνισμού.

Ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος εκπροσωπεί την Ελλάδα με το τραγούδι «What They Say» και ανοίγει την ειδική κατηγορία του ERTFLIX «Eurovision 2023 – Όλες οι Συμμετοχές».

Μη χάσετε τους δύο Ημιτελικούς, στις 9 και 11 Μαΐου 2023, και φυσικά τον Μεγάλο Τελικό το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, ζωντανά στην ΕΡΤ1 και σε live streaming στο ERTFLIX.

Η 67η διοργάνωση της Eurovision πλησιάζει και το ενδιαφέρον των Eurofans είναι μεγάλο.

Η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022 με το τραγούδι «Stefania» των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 κι έτσι η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνει τη διοργάνωση.

Το μεγάλο πάρτι της μουσικής θα λάβει χώρα στην Liverpool Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαΐου και τον τελικό στις 13 Μαΐου. Θα είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998. Τα τρία ζωντανά σόου θα παρουσιάσουν η Βρετανή τραγουδίστρια Αλέσα Ντίξον, η Βρετανή ηθοποιός Χάνα Γουάντινγκχεμ και η Ουκρανή τραγουδίστρια Γιούλια Σάνινα, με τον Ιρλανδο-Βρετανό τηλεοπτικό παρουσιαστή και σχολιαστή του διαγωνισμού Γκρέιαμ Νόρτον να συμμετέχει μαζί τους στον τελικό.

Τριάντα επτά χώρες θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης 2021–2023.

Πότε εμφανίζεται η Ελλάδα

Ελλάδα και Κύπρος θα εμφανιστούν στον δεύτερο ημιτελικό στις 11 Μαΐου, με τον Victor Vernicos να παρουσιάζει το κομμάτι «What They Say» στην όγδοη θέση ενώ η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα τραγουδήσει στην έκτη θέση. Στον πρώτο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου, θα διαγωνιστούν 15 χώρες ενώ στον δεύτερο ημιτελικό θα λάβουν μέρος 16 χώρες. Από τους δύο ημιτελικούς θα προκριθούν οι 10 πρώτες χώρες, οι οποίες θα συναντήσουν τις 5 μεγάλες χώρες αλλά και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στον μεγάλο τελικό.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα προγνωστικά τραβούν το ενδιαφέρον και οι Eurofans τα παρακολουθούν μανιωδώς. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποδόσεις, η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί με τη Loreen και το τραγούδι «Tattoo». Η τραγουδίστρια, που έχει ξανακερδίσει τον διαγωνισμό το 2012 με το «Euphoria», επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη και είναι έτοιμη να σαρώσει.

Tην τριάδα, στα μεγαλύτερα στοιχηματικά γραφεία που ασχολούνται με την Eurovision, συμπληρώνουν η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha» αλλά και η Ουκρανία με το ποπ ντουέτο των Tvorchi και το τραγούδι «Heart of Steel». Ο εγχώριος τελικός πραγματοποιήθηκε σε έναν σταθμό του μετρό στο Κίεβο, ο οποίος μετατράπηκε σε τηλεοπτικό στούντιο. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να παρουσιάσουμε την Ουκρανία με αξιοπρέπεια», δήλωσε το μέλος του συγκροτήματος, Andrew Hutsuliak.

Διαβάστε επίσης

Τάνια Τσανακλίδου – Ταμίλα Κουλίεβα: Το γκέι φιλί τους σε νέα τηλεοπτική σειρά που θα συζητηθεί!

Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι; Τα 5 μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν εξαιρετικά μεγάλο προσδόκιμο ζωής

Σχετικά Άρθρα
Σασμός: Ο Νικηφόρος είναι γιος του Μαθιού και στη σειρά προβλέπεται νέος χαμός!
Σασμός: Ο Νικηφόρος είναι γιος του Μαθιού και στη σειρά προβλέπεται νέος χαμός!
Σασμός: Η οργή της Καλλιόπης μετά την αποκάλυψη για τον μικρό Πετρή είναι ανεξέλεγκτη
Σασμός: Η οργή της Καλλιόπης μετά την αποκάλυψη για τον μικρό Πετρή είναι ανεξέλεγκτη
Εύα Αντωνοπούλου: Τέλος από τον ΣΚΑΪ μετά από 15 χρόνια - Πώς αποχαιρέτισε το κανάλι και η αγκαλιά με την Χριστίνα Σούζη
Εύα Αντωνοπούλου: Τέλος από τον ΣΚΑΪ μετά από 15 χρόνια – Πώς αποχαιρέτισε το κανάλι και η αγκαλιά με την Χριστίνα Σούζη
«Έρημη χώρα»: Αυτή είναι η νέα συγκλονιστική σειρά της ΕΡΤ - Όλες οι λεπτομέρειες
«Έρημη χώρα»: Αυτή είναι η νέα συγκλονιστική σειρά της ΕΡΤ – Όλες οι λεπτομέρειες
Κάνε ότι κοιμάσαι: Άναυδοι οι τηλεθεατές με το φινάλε του πρώτου κύκλου - Χαμός στο Twitter
Κάνε ότι κοιμάσαι: Άναυδοι οι τηλεθεατές με το φινάλε του πρώτου κύκλου – Χαμός στο Twitter
Κάνε ότι κοιμάσαι: Απόψε το βράδυ το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς της ΕΡΤ
Κάνε ότι κοιμάσαι: Απόψε το βράδυ το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς της ΕΡΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του