Η ΕΡΤ θα προβάλει την πρώτη ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη στη Φίνος, σε ηλικία μόλις 23 ετών!

η-ερτ-θα-προβάλει-την-πρώτη-ταινία-του-α

Η ΕΡΤ έχει καθιερώσει κάθε Σάββατο να προβάλλει παλιές καλές ελληνικές ταινίες που δεν έχουν παίξει. ταινίες – διαμάντια του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Αυτό το Σάββατο 21/1 στις 22:00 η κρατική τηλεόραση, γυρίζει τον χρόνο πίσω στο 1951, με την ταινία «Εκείνες που δεν Πρέπει να Αγαπούν», η οποία σπάνια προβάλλεται στη μικρή οθόνη.

Μάλιστα, σε αυτήν συμμετέχει και ο Αλέκος Αλεξανδράκης, σε ηλικία μόλις 23 ετών, ενώ πρωταγωνίστρια είναι η ντίβα εκείνης της εποχής, Άννα Καλουτά. Η ταινία προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 1951 και είναι του Αλέκου Σακελλάριου. Η Φίνος Φιλμ, με αφορμή την προβολή της ταινίας από την ΕΡΤ, έκανε μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες.

Η ανάρτηση της Φίνος

“Το Σάββατο 21/1 στις 22:00 η ΕΡΤ μας γυρίζει πίσω στο 1951, με τον Αλέκο Σακελλάριο να σκηνοθετεί το αισθηματικό δράμα «Εκείνες που δεν Πρέπει να Αγαπούν», με την θεατρική ντίβα της εποχής Άννα Καλουτά και τον – μόλις 23 ετών – Αλέκο Αλεξανδράκη στην πρώτη του ταινία στην Φίνος Φιλμ.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 29 Ιανουαρίου του 1951 και έκανε αίσθηση σε κοινό και κριτικούς. Ως ντοκουμέντο στην ταινία διασώζεται ένα πλάνο έξω από το παλιό κτήριο της Λυρικής Σκηνής στην οδό Ακαδημίας, που αργότερα γκρεμίστηκε.

Περίληψη: Ένας νεαρός, όμορφος αλλά φτωχός φοιτητής μουσικής θαμπώνεται από μια μεγαλοαστή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τις σπουδές του, αλλά και από την όμορφη πλην φτωχή αγαπημένη του. Η νεαρή, όμως, δεν έχει σκοπό να αφήσει τα πλούτη να επισκιάσουν την αγάπη τους.

Πρωταγωνιστούν: Άννα Καλουτά, Αλέκος Αλεξανδράκης, Σμαρούλα Γιούλη, Κούλης Στολίγκας, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου, Λιάνα Βιτσώρη, Σταύρος Ιατρίδης, Θανάσης Τζενεράλης.

Κεντρική φωτό: Finosfilm.gr

Διαβάστε επίσης

“Εμφάνισα καρκίνο του μαστού σε νεαρή ηλικία, χωρίς κανένα ιστορικό στην οικογένεια -Άκουσε τι έχω να σου πω”

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται κι επίσημα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας – Για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Κηφισιά: Κινηματογραφική διάρρηξη σε μονοκατοικία – Ασύλλυπτη η λεία των δραστών

Σχετικά Άρθρα
Οι Προδότες έκαναν πρεμιέρα και στο Twitter έστησαν "πάρτι": Αποθεώθηκε ο Μαρκουλάκης - απογοήτευσε η τηλεθέαση
Οι Προδότες έκαναν πρεμιέρα και στο Twitter έστησαν “πάρτι”: Αποθεώθηκε ο Μαρκουλάκης – απογοήτευσε η τηλεθέαση
Οι Προδότες με τον Μαρκουλάκη κάνουν απόψε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 και σας έχουμε μια πρώτη γεύση
Οι Προδότες με τον Μαρκουλάκη κάνουν απόψε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 και σας έχουμε μια πρώτη γεύση
Νίκος Κοκλώνης: Τι σημαίνει πρακτικά η μεγάλη επιστροφή του στο Open - Τι θα συμβεί με τις ψυχαγωγικές εκπομπές
Νίκος Κοκλώνης: Τι σημαίνει πρακτικά η μεγάλη επιστροφή του στο Open – Τι θα συμβεί με τις ψυχαγωγικές εκπομπές
Σασμός: Ο Νικηφόρος είναι γιος του Μαθιού και στη σειρά προβλέπεται νέος χαμός!
Σασμός: Ο Νικηφόρος είναι γιος του Μαθιού και στη σειρά προβλέπεται νέος χαμός!
Σασμός: Η οργή της Καλλιόπης μετά την αποκάλυψη για τον μικρό Πετρή είναι ανεξέλεγκτη
Σασμός: Η οργή της Καλλιόπης μετά την αποκάλυψη για τον μικρό Πετρή είναι ανεξέλεγκτη
Εύα Αντωνοπούλου: Τέλος από τον ΣΚΑΪ μετά από 15 χρόνια - Πώς αποχαιρέτισε το κανάλι και η αγκαλιά με την Χριστίνα Σούζη
Εύα Αντωνοπούλου: Τέλος από τον ΣΚΑΪ μετά από 15 χρόνια – Πώς αποχαιρέτισε το κανάλι και η αγκαλιά με την Χριστίνα Σούζη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του