TV

Ελένη και Ρούλα ξανά μαζί μετά από 27 χρόνια – Η εξομολόγηση της Μενεγάκη για τη συνάντηση που θα προκαλέσει αίσθηση

Η Ελένη Μενεγάκη και η Ρούλα Κορομηλά είναι για την ελληνική τηλεόραση κάτι σαν… Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη. Χωρίς αμφιβολία, είναι οι δύο πιο σημαντικές παρουσιάστριες του ψυχαγωγικού κομματιού και η καθεμιά ξεχωριστά έχει γράψει τη δική της ιστορία στη μικρή οθόνη.

Είναι και οι δύο παρουσιάστριες που ο κόσμος τις αποκαλεί με το μικρό τους όνομα. Για τους τηλεθεατές είναι η Ρούλα και η Ελένη. Η Ελένη και η Ρούλα. Και παρόλο που έχουν μια κοινή πορεία – και αφετηρία – η Μενεγάκη διαδέχτηκε την Κορομηλά στον Πρωινό Καφέ, όλα αυτά τα χρόνια οι κοινές εμφανίσεις τους είναι ανύπαρκτες. Μόνο μια φορά συναντήθηκαν τηλεοπτικά και αυτή πριν 27 χρόνια, όταν η νεοφερμένη οικοδέσποινα του Καφέ, υποδέχτηκε στην εκπομπή την “παλιά”.

Από τότε, τίποτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας αστικός μύθος γύρω από τις σχέσεις τους. Πώς ήταν πριν τα βρουν η Άννα Βίσση με τη Δέσποινα Βανδή; Κάπως έτσι. Και να που ήρθε η στιγμή και οι δύο σπουδαίες κυρίες της ψυχαγωγίας θα συναντηθούν και πάλι τηλεοπτικά.

Ελένη και Ρούλα ξανά μαζί!

Η Ελένη Μενεγάκη θα φιλοξενήσει στην εκπομπή της την Παρασκευή (25/11) τη Ρούλα Κορομηλά και αυτή η συνάντηση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν θα γράψει ιστορία, όπως εκείνη πριν 27 χρόνια, δεν το νομίζω. Τα χρόνια έχουν περάσει, ο μύθος όσο να κάνει έχει ξεθωριάσει και το τηλεοπτικό κοινό αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις ίντριγκες. Δεν υπάρχει πια αυτός ο ενθουσιασμός του παρελθόντος.

Όπως και να έχει, όμως, είναι μια συνάντηση όπου οι δύο γυναίκες έχουν πολλά να πούνε. Κι επειδή και οι δύο ξέρουν καλύτερα απ’ όλους τους κανόνες της τηλεόρασης, είμαι σίγουρη πως αυτή η συνύπαρξη μόνο αδιάφορη δεν θα είναι.

Άλλωστε, η Ελένη χθες όταν ανακοίνωσε την καλεσμένη της, φρόντισε να προχωρήσει σε μια προσωπική εξομολόγηση για τη σχέση τους, προετοιμάζοντας το… έδαφος.

«Σαν ψέμα μου φαίνεται. Μία φορά μόνο κατάφερα να δω και να συνομιλήσω με εκείνη που νομίζω ότι ήταν το πρώτο όνομα που είπαμε: παρουσιάστρια… Μιλάω για την Ρούλα Κορομηλά. Ενώ και οι δύο ήμασταν πολλά χρόνια στην τηλεόραση, μόνο μια φορά καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί και είχε να κάνει με τα γενέθλια του Πρωινού Καφέ, μια εκπομπή που εκείνη ξεκίνησε και ανέδειξε. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στον ΑΝΤ1. Από τότε την Ρούλα δεν την ξαναείδα…», ανέφερε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη.

Πώς να νιώθουν δύο γυναίκες που πέρασαν από τον ίδιο χώρο, μεγάλωσαν, ωρίμασαν και γεύτηκαν τόσα πολλά;

Και συνέχισε: «Δεν είχαμε προσωπική επαφή, δεν είχαμε τηλέφωνο η μία της άλλης όλα αυτά τα χρόνια. Όταν μου είπαν αυτή τη φορά ότι θα βρεθούμε με την Ρούλα, είπα “απίστευτο”. Είπα πώς θα βρεθούνε δύο γυναίκες που η καθεμία έχει κάνει τη διαδρομή της, αλλά δεν έχουν βρεθεί ποτέ; Πώς θα νιώσουμε όταν καθίσουμε και οι δύο σε ένα καναπέ αλλά δεν έχουμε ξαναπεί άλλη κουβέντα;».

Ακόμη, είπε: «Λίγο πριν ξεκινήσω την εκπομπή την πήρα τηλέφωνο, το σήκωσε και ξεκινήσαμε να μιλάμε λες και μιλάγαμε χρόνια. Την ώρα που την πήρα λέω τι θα σκέφτεται αυτή η γυναίκα… που δεν έχουμε μιλήσει τόσα χρόνια. Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω με τη Ρούλα. Έχω χιλιάδες πράγματα στο μυαλό μου να την ρωτήσω. Και να σας πω κάτι; Θα ήθελα και η ίδια να με ρωτήσει πράγματα. Πώς να νιώθουν δύο γυναίκες που πέρασαν από τον ίδιο χώρο, μεγάλωσαν, ωρίμασαν και γεύτηκαν τόσα πολλά;».

Εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό, αυτό όλο ήταν Ρούλα

Για την τηλεοπτική συνάντησή τους το 1995, η Ελένη σημείωσε: «Είναι σαν μαγική εικόνα. Τότε είχε γίνει χαμός, μιλούσε όλος ο κόσμος. Αυτή η εκπομπή είχε πάει και πέντε ώρες, δηλαδή είχα πάρει και από το παρακάτω. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό, αυτό όλο ήταν Ρούλα. Εγώ απλά έτυχε να είμαι η παρουσιάστρια η επόμενη, που δεν ήμουν η πρώτη, πρώτα ήταν η Πόπη Χατζηδημητρίου, ήμουν εκείνη που την υποδέχθηκε. Αυτή η εκπομπή τότε έσκισε και συζητήθηκε, όχι γιατί εγώ μιλούσα με τη Ρούλα και η Ρούλα με εμένα, αλλά γιατί η Ρούλα είχε επιστρέψει εκεί απ’ όπου είχε φύγει».

«Η Ρούλα ξεκίνησε στην ΕΡΤ, αλλά το ξεπέταγμά της έγινε στον ΑΝΤ1. Κατάφερε να κάνει αυτό που κανένας άλλος παρουσιαστής ή παρουσιάστρια δεν είχε κάνει μέχρι τότε. Αυτή την προσωπική σχέση με τον κόσμο. Αυτή η επετειακή εκπομπή που κάναμε τότε με το κάλεσμα της Ρούλας δεν ήταν “η Ρούλα και η Ελένη”. Η Ρούλα ήταν που γύρισε στον τόπο από τον οποίο είχε φύγει, τον ΑΝΤ1 και τον “Πρωινό Καφέ”. Ήταν αυτή η μία και μοναδική εμφάνιση που τότε η Ρούλα ήταν στο Mega κι εγώ ήμουν στον ΑΝΤ1», συμπλήρωσε.

Δείτε την ιστορική συνάντησή τους στον Πρωινό Καφέ

Διαβάστε επίσης

Μαίρη Χρονοπούλου: “Θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου”

Μουντιάλ 2022: Στην ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1 όλα τα παιχνίδια – Τι θα γίνει με το ANT1+

Tα τελευταία έξι χρόνια έχουν δοθεί περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές στην Κιβωτό – Η αποκάλυψη της Σίλιας Κριθαριώτη

Δημητρα Ζαρκου

Recent Posts

Τι έρχεται τον Απρίλιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του…

15 λεπτά ago

Γνωρίζετε τι είναι η “ακμή γυμναστηρίου;”

Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να βγουν ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς…

24 λεπτά ago

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

10 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

15 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

16 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

16 ώρες ago