«Οι ηθοποιοί κινδυνεύουν να βρεθούν άστεγοι εξαιτίας του κορωνοϊού»

οι-ηθοποιοί-κινδυνεύουν-να-βρεθούν-ά

Η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας στον χώρο του θεάτρου, καθώς τα μέλη του πλέον κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμη και άστεγα.

«Υπάρχει ανησυχία ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους», υπογράμμισε η Μίρεν σε συνέντευξή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα του θεάτρου «ζουν συχνά, όπως πολλοί άνθρωποι, μεροδούλι – μεροφάι», συνέχισε η ηθοποιός, η οποία έχει τιμηθεί με Όσκαρ Α′ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ στην ταινία «Η Βασίλισσα» (2006), όπως και με τέσσερα Bafta, τρεις Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα Emmy.

«Όταν τα μεροκάματα αυτά δεν υπάρχουν πια, όπως συνέβη τον χρόνο που φεύγει, αυτό είναι πολύ, πολύ, πολύ μεγάλο πρόβλημα και είμαι σίγουρη πως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους κινδυνεύουν να χάσουν τη στέγη τους».

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον θέατρο και εν γένει στον χώρο των τεχνών και στη βιομηχαία της ψυχαγωγίας, πρόσθεσε. «Έχουν λογαριασμούς να πληρώσουν, έχουν νοίκι να πληρώσουν και πολύ συχνά πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα μικρό κομπόδεμα ασφαλείας», υπογράμμισε, αν και δήλωσε αισιόδοξη ότι «το θέατρο θα επιστρέψει».

Για την 75χρονη Έλεν Μίρεν, είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί το θέατρο διότι αποτελεί «ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η κυβέρνηση αποδέσμευσε επειγόντως μια βοήθεια 1,57 δισεκατομμυρίου λιρών (1,72 δισ. ευρώ) για τον πολιτιστικό τομέα, όμως πολυάριθμες αίθουσες θεαμάτων παρέμειναν κλειστές μετά το lockdown ή αναγκάσθηκαν να μειώσουν πολύ τη χωρητικότητά τους ώστε να τηρούν τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Επαγγελματικές ενώσεις εκφράζουν επίσης τη λύπη τους για το γεγονός ότι πολυάριθμοι ανεξάρτητοι εργαζόμενοι παραμένουν αποκλεισμένοι από το σύστημα μερικής ανεργίας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Το 2018, τα 1.100 βρετανικά θέατρα απασχολούσαν 290.000 ανθρώπους και είχαν έσοδα από τα εισιτήρια 1,28 δισεκατομμύριο λίρες (1,40 δισ. ευρώ) και 34 εκατομμύρια θεατές, δηλαδή περισσότερους απ′ όσους όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του βρετανικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με έκθεση του κοινοβουλίου η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο.

Σχετικά Άρθρα
Ποιος είναι ο Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε μαζί με την οικογένειά του για την πίστη τους στο Θεό!
Ποιος είναι ο Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε μαζί με την οικογένειά του για την πίστη τους στο Θεό!
Καιρός: Πολύ υψηλή η θερμοκρασία και σήμερα - Πότε πέφτει
Καιρός: Πολύ υψηλή η θερμοκρασία και σήμερα – Πότε πέφτει
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af0
Πόσα είναι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ
%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%b1-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%800
Η νέα μάστιγα: Πώς αποσπούν στοιχεία από κάρτες και αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς
Πόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 17/09 ο ΕΟΔΥ
Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα 17/09 ο ΕΟΔΥ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του