Ποια είναι η αποκάλυψη που εμπεριέχεται στη βιογραφία του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο “Spare”, που βάζει τη ζωή του σεκίνδυνο; “Σκότωσα 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν”. Μάλιστα, ο Χάρι αναφέρει ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν κατά τη θητεία του στο Αφγανιστάν και συνεχίζει “Δεν τους έβλεπα σαν ανθρώπους, αλλά σαν πιόνια στο σκάκι που έπρεπε να βγάλω εκτός”
Στα απομνημονεύματά του, λοιπόν, ότι σκότωσε 25 μαχητές Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της δεύτερης στρατιωτικής θητείας του στο Αφγανιστάν.
Ο Δούκας του Σάσεξ, ο οποίος ήταν γνωστός ως “Κάπτεν Ουέιλς” στο στρατό, έγραψε ότι δεν θεωρούσε τους σκοτωμένους “σαν ανθρώπους” αλλά αντίθετα “πιόνια σκακιού” που είχε βγάλει από το ταμπλό.
Ο Χάρι, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιοδείας του πέταξε ένα επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι, είπε ότι “δεν ήταν γεγονός που με γέμισε ικανοποίηση, αλλά ούτε και ντρεπόμουν”.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι μίλησε για τον αριθμό των ανταρτών που σκότωσε προσωπικά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αφγανιστάν, όπου πήγε τόσο το 2007-08 όσο και το 2012.
Ενώ πολλοί στρατιώτες δεν γνωρίζουν πόσους εχθρούς έχουν σκοτώσει στη μάχη, ο Χάρι έγραψε ότι “στην εποχή των Απάτσι και των φορητών υπολογιστών” ήταν σε θέση να πει “με ακρίβεια” τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε.
Σίγουρος για ό,τι έκανε
“Είχα θέσει ως στόχο, από την πρώτη ημέρα, να μην πέσω ποτέ για ύπνο έχοντας αμφιβολίες για το γεγονός ότι είχα κάνει αυτό που έπρεπε, ότι είχα πυροβολήσει Ταλιμπάν και μόνο Ταλιμπάν, χωρίς αμάχους σε κοντινή απόσταση”, διαβεβαιώνει. “Ήθελα να επιστρέψω στη Βρετανία σώος αλλά, ακόμη περισσότερο, ήθελα να επιστρέψω στο σπίτι μου με τη συνείδησή μου ακέραια”.
Πραγματοποίησε περισσότερες από 100 αποστολές, πάνω από 2.500 ώρες πτήσης, παρέχοντας επιτήρηση, αποτροπή και, όταν απαιτούνταν, δυνατότητες επίθεσης στενής μάχης καθώς και καθήκοντα συνοδείας για άλλα αεροσκάφη.
Η αποκάλυψη του για τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε θα μπορούσε να κλιμακώσει τους φόβους για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς ο πρίγκιπας Χάρι θεωρείται εδώ και καιρό τρομοκρατικός στόχος λόγω της βασιλικής του ιδιότητας και των στρατιωτικών δεσμών του.
Κι όλα αυτά εν μέσω μιας συνεχιζόμενης νομικής μάχης με το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεν παρέχει πλήρη αστυνομική προστασία στον Χάρι και την οικογένειά του όταν επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο.
Διαβάστε επίσης
Μανταρίνι: Όσα θέλεις να ξέρεις για το φρούτο που αγαπούν όλοι και προσφέρει πολλά στην υγεία
Η Έλενα Ράπτη και ο Γιάννης Μπρατάκος ζουν έναν μεγάλο έρωτα
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News