Μια προσωπική εμπειρία με διαδικτυακή απάτη αποκάλυψε η Κατερίνα Καινούργιου κατά τη διάρκεια της εκπομπής της, θέλοντας να προειδοποιήσει το κοινό για παρόμοιες περιπτώσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Με αφορμή ένα σχετικό θέμα που παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης (12/3), η παρουσιάστρια του Alpha μοιράστηκε με τους συνεργάτες της αλλά και τους τηλεθεατές ένα περιστατικό που της συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα. Όπως εξήγησε, είχε λάβει ένα ύποπτο email από άγνωστο άτομο, το οποίο στόχευε στην υποκλοπή των προσωπικών της στοιχείων.
Η ίδια περιέγραψε ότι συνήθως δέχεται πολλά μηνύματα και δεν προλαβαίνει να τα διαβάζει όλα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο της τράβηξε την προσοχή.
Στο μήνυμα, σύμφωνα με όσα είπε η Κατερίνα Καινούργιου, η γυναίκα ισχυριζόταν ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μιας σοβαρής ασθένειας και πως δεν έχει συγγενείς. Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε, επιθυμούσε να της αφήσει ως κληρονομιά το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ που – όπως υποστήριζε – είχε στην τράπεζα.
«Ακούστε τι είχα πάθει εγώ και το έλεγα στα παιδιά στο καμαρίνι πριν έναν μήνα περίπου. Μου ήρθε ένα μέιλ. Εγώ επειδή έχω πάρα πολλά μέιλ, δεν τα διαβάζω όλα, αλλά αυτό μου έκανε εντύπωση, γιατί μου έγραφε μία κυρία:
«Γεια σου Κατερίνα μου, ονομάζομαι τάδε, να ξέρεις ότι μένω στη Γαλλία, σε παρακολουθώ χρόνια, σε θαυμάζω, μπορεί να σου φανεί περίεργο το μήνυμά μου, αλλά εγώ είμαι στα τελευταία μου, στο τελευταίο στάδιο μιας ασθένειας που έχω τέλος πάντων και θα φύγω από τη ζωή. Δεν έχω κανέναν συγγενή και έχω στην τράπεζα δέκα εκατομμύρια, τα οποία θέλω να στα αφήσω».
Το μήνυμα συνέχιζε ζητώντας από την παρουσιάστρια να πατήσει σε έναν σύνδεσμο και να συμπληρώσει προσωπικά στοιχεία, ακόμη και τον τραπεζικό της λογαριασμό, ώστε να προχωρήσει – υποτίθεται – η μεταβίβαση των χρημάτων.
«Μπορεί, μπορεί να μη με πιστέψεις και τα λοιπά, εγώ θέλω να το πιστέψεις. Μπες στο παρακάτω λινκ, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και τον τραπεζικό σου λογαριασμό για να σου κάνω τη μεταβίβαση».
Η προειδοποίηση της παρουσιάστριας
Η Κατερίνα Καινούργιου εξήγησε ότι κατάλαβε γρήγορα πως επρόκειτο για απάτη και θέλησε να το μοιραστεί δημόσια, προκειμένου να προειδοποιήσει τους τηλεθεατές.
Όπως τόνισε, τέτοιες πρακτικές είναι αρκετά συνηθισμένες και οι επιτήδειοι συχνά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων.
«Τόσο απλά. Αλλά αυτοί είχαν ψάξει ότι είμαι εγώ. Θέλει προσοχή παιδιά. Ακόμα και πενήντα ευρώ να σας πουν ότι θέλουν να σας δώσουν, μην το πιστέψετε. Μη βάζετε τα στοιχεία σας ,γιατί μπορεί ό,τι έχετε στην τράπεζα να εξαφανιστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου», είπε χαρακτηριστικά.
Η παρουσιάστρια επισήμανε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να συμπληρώνει προσωπικά στοιχεία ή τραπεζικά δεδομένα σε άγνωστους συνδέσμους, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα από τον λογαριασμό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Διαβάστε επίσης:
Κάθε πότε πρέπει να σφουγγαρίζετε τελικά το σπίτι σας
Αυτό είναι το μπαχαρικό που μειώνει το άγχος και ενισχύει τη μνήμη





















Google News