Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία, αφού η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μarlene Schiappa φωτογραφήθηκε και έγινε εξώφυλλο για το γαλλικό περιοδικό Playboy!
Σε μία περίοδο που η Γαλλία κυριολεκτικά “φλέγεται” από τις αντιδράσεις του λαού έναντι του νέου νομοσχεδίου που φιλοδοξεί να “περάσει” ο Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο θα αυξάνει τα όρια της συναταξιοδότησης στα 64 έτη (από τα 62 που είναι τώρα), η 40χρονη Schiappa τραβά όλα τα φώτα πάνω της με μία αμφιλεγόμενη φωτογράφιση που αναπόφευκτα κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται, “Γιατί;”.
Όπως η ίδια είπε, με τη φωτογράφιση αυτή “στηρίζει την ελευθερία των γυναικών και τον φεμινισμό”.
Μέσα από τις 14 σελίδες στις οποίες δίνει συνέντευξη, λοιπόν, θέλει να μιλήσει για τη βία, για την οικονομία κ.ο.κ. Και το μόνο σίγουρο είναι, ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να κερδίσει την προσοχή -τουλάχιστον των ανδρών!
Αντιδράσεις και από την κυβέρνηση
Η Schiappa, η οποία βρίσκεται στην κυβέρνηση από το 2017, υπερασπίζεται εδώ και χρόνια τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα, ενώ με πρόσφατο νομοσχέδιο μπορεί μια γυναίκα να καλέσει την αστυνομία επί τόπου, σε περίπτωση που πέσει θύμα παρενόχλησης στον δρόμο, και να ζητήσει την επιβολή προστίμου.
Ωστόσο, η Γαλλίδα πρωθυπουργός Elisabeth Borne την κριτίκαρε λέγοντας, ότι “δεν ήταν πρέπον. Ειδικά αυτή την περίοδο.”
Κάτι στο οποίο η Schiappa απάντησε με ένα tweet λέγοντας: “Υπερασπίζομαι το δικαίωμα των γυναικών να έχουν τον έλεγχο στο σώμα τους, πάντα και παντού. Στη Γαλλία οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Με όλο τον σεβασμό στους επικριτές και τους υποκριτές”.
Διαβάστε ακόμα:
Ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια τρένων Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη
Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες για τη Ρένα Κουμιώτη
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News