«Κυρία Σκορδά θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα;» – Για ποιο λόγο δίνετε βήμα σε αυτόν τον δικηγόρο;

Ήταν την περασμένη Παρασκευή όταν βγήκε στο φως η καταγγελία ενός 17χρονου κοριτσιού, το οποίο κατήγγειλε έναν ιερέα για βιασμό από τότε που ήταν 13 ετών. Η είδηση μας προκάλεσε οργή, αηδία και στεναχώρια. Βαθιά στεναχώρια γι’ αυτό το αθώο παιδί – γιατί παιδί ήταν και είναι – που βιάστηκε σωματικά και ψυχικά από τον εκπρόσωπο του Θεού, όταν πήγαινε στο Κατοχικό. Από αυτόν που κανονικά θα έπρεπε να κάνει κατήχηση αγάπης.

Κι αντί ο δικηγόρος του ιερέα μπροστά στις αδιανόητες – φερόμενες – πράξεις του πελάτη του, να κρατά χαμηλούς τόνους, κουνάει το δάχτυλό του στο θύμα και σε όλα τα θύματα βιασμού. “Μετά την καταγγελία της Μπεκατώρου έγιναν μόδα οι βιασμοί”, είπε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου. Για να προσθέσει: “Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια».

Δεν το χωράει ο νους μας. Ένας εκπρόσωπος της δικαιοσύνης να ξεστομίζει αυτές τις ανήκουστες κουβέντες και να ακυρώνει το έργο της ίδιας της δικαιοσύνης να τιμωρεί το έγκλημα, ακόμα και χρόνια μετά. Ένας δικηγόρος να ακυρώνει όλες τις προσπάθειες που γίνονται, ειδικά τον τελευταίο χρόνο με το #MeToo για την παραγραφή του εγκλήματος. Γιατί, ο βιασμός να ενημερώσει κάποιος τον κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν παραγράφεται από την ψυχή του θύματος.

Και όχι, δεν είναι της μόδας, να μαζεύεις όλο το θάρρος, να σηκώνεσαι στα πόδια σου και να λες: “Θα μιλήσω”. Ξέροντας πως έξω εκεί θα υπάρχουν πολλοί “Θεοδωρόπουλοι” που θα ψάξουν να ρίξουν το ανάθεμα στο θύμα και που θα πουν “έγινε της μόδας”. Όχι, η καταγγελία δεν είναι μόδα. Φαίνεται, όμως, πως είναι τηλεοπτική μόδα να καλείς στις εκπομπές ανθρώπους όπως ο συγκεκριμένος δικηγόρος και ειδικά, μετά τα όσα έχει πει σε άλλη εκπομπή.

Αλήθεια, για ποιο λόγο να δώσεις σε κάποιον που εκπροσωπεί τέτοιες απόψεις; Τι καινούριο θα προσφέρει στον τηλεθεατή; Τίποτα. Μόνο στην εκπομπή που τον καλεί, θα φέρει μάλλον νούμερα παραπάνω. Έτσι, ο δικηγόρος του ιερέα, τόσο στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όσο και μετά στο Πρωινό προκάλεσε χαμό με τις αδιανόητες σπόντες του για τους κεντρικούς παρουσιαστές.

Ποιος είδε τον Γιώργο Παπαδάκη και δε φοβήθηκε

Το πρωί της Δευτέρας, λοιπόν, ο δικηγόρος ήταν καλεσμένος στο “Καλημέρα Ελλάδα” και οι τηλεθεατές βρέθηκαν μάρτυρες ενός αδιανόητου σκηνικού, όταν εκείνος είπε πως η Μπάγια Αντωνοπούλου έχει κατηγορήσει τον παρουσιαστή, αφήνοντας αιχμές για παρενόχληση. Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε ένα πρωτοφανές και άκρως δικαιολογημένο ξέσπασμα.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

Δικηγόρος: Οι ανήλικοι ή ενήλικοι θα πρέπει να καταγγέλλουν σε εύλογο χρονικό διάστημα τον βιασμό τους. Δεν δικάζουμε με καταθέσεις και με την ψυχή, ο δικαστής θα δει στοιχεία.

Γ. Παπαδάκης: Εγώ εύχομαι ποτέ να μην τύχει σε πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντός σας, για κανέναν παιδί κάτι τέτοιο. Είπατε ότι θα έπρεπε αμέσως να πάει να καταγγείλει τον βιασμό της. Αντιλαμβάνεστε την κατάσταση αυτού του κοριτσιού;

Δικηγόρος: Έχει γίνει της μόδας μετά την κ. Μπεκατώρου…

Γ. Παπαδάκης: Μα τι λέτε τώρα; Ακυρώνεται όλο αυτό το κίνημα που δημιουργήθηκε και επιτέλους οι γυναίκες άνοιξαν το στόμα τους. Είπατε κάτι το οποίο είναι επιλήψιμο, είπατε ότι ακυρώνεται την όποια καταγγελία που δεν έγινε έγκαιρα.

Δικηγόρος: Εσάς σας έχει καταγγείλει μια πρώην συνεργάτιδά σας και έχει αφήσει αιχμές.

Γ. Παπαδάκης: Τι λέτε κύριε; Ντροπή σου ρε! Ντροπή σου! Τι έχει αφήσει για μένα; Τι έχει αφήσει για μένα; Τώρα πες το! Τώρα προβοκάτορα, τι έχει αφήσει; Τι αλητεία είναι αυτή; Ντροπή σου! Είσαι αισχρός! Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη!

Δικηγόρος: Η κ. Αντωνοπούλου έχει αφήσει αιχμές για σας.

Γ. Παπαδάκης: Θα φέρω μάρτυρα την κυρία που ανέφερες εναντίον σου! Είσαι σε θέση εσύ να θίξεις την τιμή και την υπόληψή μου! Δεν ντρέπεσαι λιγάκι; Ντροπή σου! Πάρτε τον! Ντροπή σου αλητήριε!

Δείτε το βίντεο

«Κυρία Σκορδά θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα;»

Και λίγο μετά, ο δικηγόρος βγήκε και στο Πρωινό και ακολούθησε επίσης ο κακός χαμός, με τη Φαίη Σκορδά να μπαίνει στο στόχαστρό του, αφήνοντας απαράδεκτες αιχμές για την παρουσιάστρια.

Αρχικά, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε: «Εγώ θα κινηθώ εναντίον του κ. Παπαδάκη, γιατί ο κ. Παπαδάκης, όταν θα μιλάει για το κίνημα #metoo…». Η Φαίη Σκορδά τον διέκοψε λέγοντας: «Δεν σας ρωτήσαμε για τον κ. Παπαδάκη». Μετά από μια έντονη στιχομυθία, ο δικηγόρος έβγαλε το ακουστικό του για να αποχωρήσει.

Τελικά, παρέμεινε στην εκπομπή και λίγο αργότερα έκανε χαμό…

«Μην φωνάζετε. Είστε λίγο επιθετικός. Εσείς αυτή τη στιγμή «οφείλετε» να δημιουργήσετε ντόρο γύρω από το όνομά σας με τις δηλώσεις που κάνετε από το Σαββατοκύριακο στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, μέχρι το σόου που κάνατε στον κ. Παπαδάκη, μέχρι αυτά που λέτε τώρα. Είπατε ότι είναι μόδα οι βιασμοί για να παίζει το δικό σας όνομα στα site και να σας καλούν στις εκπομπές. Έτσι κάνετε καριέρα; Κάνετε έτσι καριέρα;», ρώτησε η Φαίη Σκορδά και ακολούθησαν τα εξής:

Δικηγόρος: Κυρία Σκορδά θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα; Θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα;

Φ. Σκορδά: Με πάρα πολλή δουλειά.

Δικηγόρος: Να μη σας θυμίσω μια εκπομπή που έχετε κάνει στο Μακεδονία TV, με έναν Αγαμέμνονα ο οποίος κινείτε εναντίον σας και σας χαρακτηρίζει.

Τα όσα απαράδεκτα είπε, οδήγησαν στη λήξη της σύνδεσης, προκαλώντας μεγάλο εκνευρισμό στους συντελεστές της εκπομπής. Και σε εμάς τους τηλεθεατές που δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε στην τηλεόραση τέτοια πρόσωπα.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Η παραολυμπιονίκης χόρεψε στο DWTS και μας συγκίνησε κι ενέπνευσε όλους!

Αυτές είναι οι τροφές που θα μας ζεστάνουν τώρα που έχει τσουχτερό κρύο!

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής – Δεκάδες εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό

Σχετικά Άρθρα
Άννα Φόνσου: "Είμαι κατά να κάνουν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι"
Άννα Φόνσου: “Είμαι κατά να κάνουν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι”
Ελπίδα: Συγκλονίζει περιγράφοντας τη στιγμή που ο σύζυγός της πέθανε στα χέρια της
Ελπίδα: Συγκλονίζει περιγράφοντας τη στιγμή που ο σύζυγός της πέθανε στα χέρια της
Γιάννης Στάνκογλου: Ερωτευμένος ξανά με παρουσιάστρια - Η απάντηση της Φαίης Σκορδά
Γιάννης Στάνκογλου: Ερωτευμένος ξανά με παρουσιάστρια – Η απάντηση της Φαίης Σκορδά
Δήμητρα Ματσούκα – Πέτρος Κόκκαλης: Παντρεύτηκαν τελικά σήμερα με άκρα μυστικότητα - Τα πρώτα πλάνα
Δήμητρα Ματσούκα – Πέτρος Κόκκαλης: Παντρεύτηκαν τελικά σήμερα με άκρα μυστικότητα – Τα πρώτα πλάνα
Κατερίνα Λάσπα: Διαζύγιο - "βόμβα" για την πρώην παρουσιάστρια
Κατερίνα Λάσπα: Διαζύγιο – “βόμβα” για την πρώην παρουσιάστρια
Χάρις Αλεξίου: Η απολαυστική συνάντηση με τον Διονύση Ατζαράκη που έγινε viral
Χάρις Αλεξίου: Η απολαυστική συνάντηση με τον Διονύση Ατζαράκη που έγινε viral

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του