Η Ζόζεφιν και άλλοι διάσημοι Έλληνες που βίωσαν το θαύμα της πίστης!

η-ζόζεφιν-και-άλλοι-διάσημοι-έλληνες-π

Η Ζόζεφιν ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2night Show και μεταξύ άλλων εξήγησε πως αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι όταν και βαπτίστηκε Χριστιανή Ορθόδοξη με νονά τη γιαγιά της, το 2018. «Μετά τη βάπτισή μου συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω τραγουδίστρια. Ήρθε το φως, πριν είχα αναστολές και κακές σκέψεις και μόλις βαπτίστηκα σαν να καθάρισε η σκέψη μου, ο δρόμος και ο στόχος μου» ανέφερε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Η Ζόζεφιν έχει γερμανική και λιβανέζικη καταγωγή ενώ όπως έχει αποκαλύψει, ήταν αβάπτιστη γιατί οι γονείς της ήθελαν να επιλέξει η ίδια όταν ενηλικιωθεί τη θρησκεία που θα ακολουθήσει. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Down Town, είχε και πάλι μιλήσει για την πίστη και τη σχέση της με την εκκλησία.

«Στα 25 μου είχα πολύ έντονα την επιθυμία να βαπτιστώ. Μου ήρθαν και κάποια σημάδια. Πιστεύω πολύ στον Άγιο Νεκτάριο. Χωρίς να τον γνωρίζω μέχρι τότε. Μου δημιουργήθηκε η ανάγκη και έκανα κατήχηση τέσσερις μήνες», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, η Ζόζεφιν δεν είναι η μόνη Ελληνίδα celebirty που έχει αναφερθεί στο θαύμα της πίστης κι έχει μιλήσει ανοιχτά για τα θρησκευτικά της πιστεύω. Και άλλοι γνωστοί από τον καλλιτεχνικό κόσμο έχουν εξομολογηθεί για τα μικρά ή μεγάλα θαύματα που έχουν βιώσει ή έχουν μιλήσει για την πίστη τους στο Θεό.

Άρης Σερβετάλης

%ce%b7-%ce%b6%cf%8c%ce%b6%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%800

Ο καταξιωμένος ηθοποιός, είναι ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς σε κάθε συνέντευξή του αναφέρεται στη βαθιά πίστη του στο Θεό και πώς η επαφή του με τη θρησκεία άλλαξε τη ζωή του. Μάλιστα, ο Άρης Σερβετάλης υποδύθηκε πρόσφατα στον κινηματογράφο τον Άγιο Νεκτάριο, αποσπώντας κυρίως θετικές κριτικές.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα, ο ηθοποιός είχε πει μεταξύ άλλων: «Στο Γυμνάσιο υπήρχε μια αποστροφή. Είπα, εντάξει μπορεί να υπάρχει Θεός αλλά αυτήν τη στιγμή δεν τον θέλω. Θέλω να ζήσω, να κάνω τις «αρκούδες μου», να βιώσω το χάος. Αναζητούσα την ηδονή σε οποιαδήποτε μορφή της αλλά επειδή είναι εφήμερη με οδηγούσε σε ένα αβυσσαλέο κενό το οποίο δεν είχε πάτο και ένιωθα τρομερά αυτή τη μοναξιά, αυτό το πράγμα είναι τερατώδες δεν μπορώ να το αντέξω.

Άρχισα να μην μπορώ να στηριχτώ στον εαυτό μου. Όταν άρχισα να ζω αυτό τον πάτο, είπα δεν μπορώ άλλο και άρχισα να ζητάω βοήθεια. Και εκεί εμφανίστηκε το πρόσωπο ενός μοναχού, που έγινε αργότερα ο πνευματικός μου».

Νίκος Κουρκούλης

%ce%b7-%ce%b6%cf%8c%ce%b6%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%802

Αν κάποιος μπορεί να μιλήσει για το θαύμα στη ζωή του, σίγουρα αυτός είναι ο αγαπημένος τραγουδιστής. Ήταν το 2002 όταν του διέγνωσαν καρκίνο στο πάγκρεας. Ο Νίκος Κουρκούλης πριν ταξιδέψει στην Αμερική για το χειρουργείο, επισκέπτεται το Άγιο Όρος.

Στο καραβάκι που θα τον πήγαινε στη Δάφνη, συνάντησε έναν κύριο ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του γιατρού που θα συναντούσε στην Αμερική και ο γιατρός ήταν και ο ίδιος στο καραβάκι. Όπως έχει εξομολογηθεί, στη Σκήτη της Αγίας Άννας ένας μοναχός τον έβαλε να προσκυνήσει την ζώνη της Αγίας. Ο τραγουδιστής, όπως έχει πει, γονάτισε και κάποια στιγμή ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση και λιποθύμησε για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις συνήλθε έβαλε τα κλάματα γι αυτό που ένιωσε. Μόλις επέστρεψε από το Άγιο Όρος, οι γιατροί του είπαν ότι οι νέες εξετάσεις που του έκαναν ήταν καθαρές!

Θοδωρής Αθερίδης

%ce%b7-%ce%b6%cf%8c%ce%b6%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%804

Ο γνωστός ηθοποιός πολλές φορές έχει αναφερθεί στη σχέση του με το Θεό. Μάλιστα, όπως είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε γνωρίσει στον Άγιον Όρος τον άγιο Παΐσιο.

“Το μεγαλύτερο δίδαγμα από τη διδασκαλία του Χριστού είναι η εσωτερική επανάσταση της αγάπης. Η έννοια της μετάνοιας και της συγχώρεσης. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μάθεις εσύ να συγχωρείς και όχι να σε συγχωρέσει ο Θεός”, έχει δηλώσει.

Κωστής Σαββιδάκης

%ce%b7-%ce%b6%cf%8c%ce%b6%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%806

Ο παπά – Γρηγόρης από τις Άγριες Μέλισσες έχει μιλήσει για το θαύμα που έχει βιώσει ο ίδιος, όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Ο Κωστής Σαββιδάκης εκκλησιάζεται στους Αγίους Ισιδώρους και όπως είχε εξομολογηθεί, μια μέρα ο Τίμιος Σταυρός που φυλάσσεται στο ναό, είχε κολλήσει πάνω του θαυματουργικά σε ένα σημείο του σώματός του.

Αυτό το σημάδι τον προέτρεψε να κάνει ακτινογραφία, η οποία και του έσωσε τη ζωή. «Πριν από πεντέμισι χρόνια έκανα μια εγχείρηση στους πνεύμονες. Κάπνιζα γύρω στα τέσσερα πακέτα την ημέρα από τα 14 μου χρόνια. Κάποια στιγμή με έπιασε έντονος βήχας. Πήγα στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό και ο παπα-Δημήτρης μού είπε “πήγαινε να κάνεις σήμερα εξέταση”. Είχε κολλήσει ο σταυρός που σταυρώνει τους πιστούς είκοσι λεπτά πάνω μου. Τη Δευτέρα χειρουργήθηκα, είχα κύστη κι έτσι δεν έκανα χημειοθεραπείες. Έκοψα μεμιάς το τσιγάρο. Αν δεν είχα πάει στους Αγίους Ισιδώρους, δεν θα ζούσα», είχε αποκαλύψει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Σπύρος Παπαδόπουλος

%ce%b7-%ce%b6%cf%8c%ce%b6%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%808

Και ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος πριν χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο, πιστεύει βαθιά. Σε συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου είχε πει: «Μετέχω στα μυστήρια των μεγάλων εορτών, όπως το Πάσχα, μου αρέσουν τα μικρά εκκλησάκια, τα παλιά μοναστήρια, έχω μείνει σε μοναστήρι για μήνες. Έχω μείνει σε μοναστήρι στη Νάξο, στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, λόγω των γνωστών συνθηκών [σ.σ. οικονομικά προβλήματα της οικογένειάς του], με έστελνε η μητέρα μου κάποια καλοκαίρια, γιατί εκείνη δούλευε, για να τρώω καλύτερα, να τρώω αβγά φρέσκα και διάφορα».

Ωστόσο, όπως είπε, δεν πιστεύει σε κάτι «μεταφυσικό» αλλά θαυμάζει τους ανθρώπους που πιστεύουν.

«Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να πιστεύει, αλλά μέχρι εκεί. Αλλά πιστεύω ότι πιστεύοντας μπορούμε να φτιάξουμε πραγματικά κόσμους και να γίνουμε καλύτεροι».

Μαρία Σολωμού

%ce%b7-%ce%b6%cf%8c%ce%b6%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%8010

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας μία δήλωση της ηθοποιού πως δεν φοβάται και θα πάει να κοινωνήσει, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Τότε ήταν που η Μαρία Σολωμού μίλησε και για τη σχέση της με τη θρησκεία.

«Είμαι, νομίζω, τυπική, διότι υπάρχουν κάποια πράγματα που τα κάνω. Τώρα, θα μου πεις γιατί τα κάνω; Πιστεύω, φυσικά πιστεύω. Κάνω κάποια πράγματα επειδή τα νιώθω – δηλαδή δεν μπορώ να μη νηστέψω το Πάσχα. Δεν νηστεύω 40 μέρες, αλλά νηστεύω το Πάσχα. Νηστεύω κάθε χρόνο, εκτός από τη χρονιά που ήμουν έγκυος», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της.

Και είχε συμπληρώσει: «Ε, ναι, πηγαίνω και κοινωνώ. Έχει τύχει να έχω πάει να εξομολογηθώ κιόλας. Αν βρεις καλό πνευματικό, έχει πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύω στους ανθρώπους. Οχι, άντε βρες τυχαία έναν παπά και πήγαινε εξομολογήσου. Αν βρεις έναν πνευματικό άνθρωπο που είναι ιδιαίτερος, έχει πολύ ενδιαφέρον να κάτσεις να του πεις πράγματα και να σου πει και εκείνος».

Διαβάστε επίσης

H Bella Hadid καταρρίπτει τον μύθο των social media και μιλά για την κατάθλιψή της – Το post.. γροθιά στο στομάχι!

Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, το παιδί που ζωγράφιζε παπαρούνες στα τετράδια και δίδασκε χορό

“Κλαίω πολύ και νιώθω βαθιά λύπη. Πνίγομαι και νομίζω ότι πεθαίνω” – Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Σοφίας Μουτίδου

Σχετικά Άρθρα
%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%af%ce%b3%ce%ba%ce%b9%cf%80%ce%b1%cf%82-%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ba0
Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια για “βρόμικο” παιχνίδι – “Σεισμός” από το δεύτερο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ
Νατάσσα Μποφίλιου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά τον χαμό για τα ρούχα και το ταξίδι στο Λονδίνο
Νατάσσα Μποφίλιου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά τον χαμό για τα ρούχα και το ταξίδι στο Λονδίνο
Γιάννης Στάνκογλου: Καταγγέλλει πως ταξιτζής τον απείλησε με όπλο στο κέντρο της Αθήνας!
Γιάννης Στάνκογλου: Καταγγέλλει πως ταξιτζής τον απείλησε με όπλο στο κέντρο της Αθήνας!
Η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε μήνυμα προς τους... εχθρούς της με στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου
Η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε μήνυμα προς τους… εχθρούς της με στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου
Η Αθηναΐς Νέγκα για τη λεύκη: "Αρχίζει ο καθένας και σου λέει τη βλακεία του - Πέρασα όλες τις φάσεις"
Η Αθηναΐς Νέγκα για τη λεύκη: “Αρχίζει ο καθένας και σου λέει τη βλακεία του – Πέρασα όλες τις φάσεις”
Δήμητρα Κατσαφάδου: Το απίστευτο ποσό που έχει δωρίσει στην Κιβωτό του Κόσμου
Δήμητρα Κατσαφάδου: Το απίστευτο ποσό που έχει δωρίσει στην Κιβωτό του Κόσμου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του