Τα brownies μας αρέσουν σε κάθε εκδοχή τους και με την πρώτη ευκαιρία μπαίνουμε στην κουζίνα για να τα φτιάξουμε. Η σοκολάτα και τα φουντούκια ταιριάζουν πολύ και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε μόλις δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το σαββατοκύριακο;

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
4 αυγά
2 γρ. αλάτι
150 γρ. ζάχαρη
175 γρ. ζάχαρη μαύρη
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γρ. φουντούκι χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες και τη βανίλια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα της σοκολάτας. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Προσθέτουμε τα φουντούκια.

Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180°C. Τα brownies είναι έτοιμα όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.

από Μαρία Ιωαννάτου